Droomwens Ira komt uit bij PSV

Terug

12 februari 2017

Op zondag 12 februari reist FC Robinstijn-begeleider Ed naar het prachtige dorp en PSV-fan-bolwerk Gemert met de intentie om de 8 jarige Ira van de Heuvel de dag van haar leven te bezorgen. Hoe die dag er in haar dromen uitziet? Sfeer proeven in de catacomben en kleedkamers, zien hoe spelers en trainers zich voorbereiden, de spanning van een Eredivisiewedstrijd ervaren en natuurlijk als klap op de vuurpijl een meet & greet met de spelers en in het bijzonder haar grote idool: Luuk de Jong. Bij de wedstrijd PSV – FC Utrecht gaat deze droomwens in vervulling en mag Ira zich voor even de allergrootste fan van PSV noemen.

Bij aankomst in Gemert met de FC Robinstijn-bus staat Ira in PSV-trainingspak al met een brede glimlach bij de deur. Ed wordt door Ira, broer Rik en vader en moeder gastvrij ontvangen. Direct blijkt dat het gehele gezin over een echt PSV-hart beschikt. Zowel Ira als Rik staan trappelend van ongeduld te wachten op wat komen gaat…. Ira is zo enthousiast, ze wil precies weten wat haar te wachten staat.

Ed vertelt haar een en ander, maar verklapt natuurlijk niet alles over Ira’s droomwens! De boodschap zorgt meteen voor enthousiasme, de sfeer is perfect. Deze word nog beter als Ira het door FC Robinstijn aangeboden cadeautje in ontvangt neemt. Een mooie PSV-bal met handtekeningen van alle spelers. Om het geheel af te maken reikt Ed natuurlijk aan eenieder van het gezin de welbekende FC Robinstijn-polsbandjes uit. Welkome geschenken, ook omdat ze speciaal voor deze dag de verjaardag van Rik hebben verplaatst. Vol goede moed vertrekt het gezelschap naar het Bourgondische en sfeervolle Eindhoven.

Tijdens de rit worden er alvast enkele voorspellingen gedaan omtrent de uitslag van de wedstrijd en iedereen is overtuigd van een klinkende overwinning voor PSV. Na aankomst in het centrum wordt er eerst een heerlijk hapje gegeten bij Restaurant Queen. Met volle magen en een positief gevoel vervolgt men zijn weg naar het PSV Stadion alwaar Ira en Co om 16.00 uur welkom worden geheten door de gastvrije Myrthe van PSV (tevens speelster van de PSV-dames). De entreekaarten en consumptiebonnen worden uitgereikt. Iedereen neemt dan plaats op de speciaal voor Ira en haar gezelschap gereserveerde plaatsen op hoofdtribune. Ira is zichtbaar geconcentreerd en ze neemt alles in zich op. Daar ziet Ira Phoxy lopen en vlak voor de wedstrijd worden er snel nog enkele foto’s gemaakt.

Onder luid applaus van alle fans betreden beide teams om 16.45 uur het gras en is iedereen klaar voor de start van de wedstrijd. Na dit geweldige moment wordt Ira als fan of the match vermeld op alle vier de immense beeldschermen en daar geniet ze zichtbaar van. Vlak voor het rustsignaal wordt Ira door Myrthe opgehaald. Ze wordt naar het veld geleid, alwaar ze plaats mag nemen op de PSV-bank. De fotocamera’s maken overwerk. Na 93 minuten voetballen klinkt het eindsignaal en kan Ira een klinkende 3-0 overwinning noteren voor haar favoriete club.

Direct na het laatste fluitsignaal verschijnt Myrthe weer. Ze troont Ira mee naar het nieuwe spelershome van PSV. Het ‘heiligdom’ waar familie, vrienden, oud-spelers, spelers en trainers van PSV elkaar na de wedstrijd treffen. Daar is er een speciaal plaatsje voor Ira gereserveerd. Na voorzien te zijn van een hapje en drankje krijgt Ira het officiële PSV-thuisshirt overhandigd, aan de achterzijde prijkt natuurlijk haar eigen naam. Ze trekt het direct aan. Plots verschijnen de eerste spelers. Ira houdt het niet meer van de spanning en vraagt aan Luuk de Jong, Davy Pröpper, Jorrit Hendrix, Nicolas Isimat-Mirin, Siem de Jong, Jetro Willems en alle anderen om een foto en handtekening. Speciaal voor de gelegenheid blijkt ze twee boekjes te hebben meegenomen, om zo ook voor haar neefje alle handtekeningen te kunnen verzamelen.

Zo komt er aan een mooie dag een prachtig einde. Moe maar voldaan verlaat het gezelschap het spelershome. In de FC Robinstijn-bus komen de eerste reacties los. “Het was fantastisch”, lacht Ira van oor tot oor. “Leuk om te zien hoe onze Ira heeft genoten”, zegt een ontroerde vader. Bij thuiskomst begint het grote nagenieten voor Ira en haar familie.

Het was weer een geweldige FC Robinstijn Wensdag!

 

Extra dank gaat uit naar:

  • Driessen Autoverhuur
  • Restaurant Queen in Eindhoven
  • Myrthe van PSV
  • De vrijwilligers van Fc Robinstijn