Jelle ontmoet zijn grote idool Nathan Rutjes!

Terug

3 december 2017

Op zondag 3 december is het eindelijk zover voor Jelle Ghijsen uit het Limburgse Stein. Zijn grote voetbalwens zal in vervulling gaan: een speciale ontmoeting met Nathan Rutjes. Jelle weet nog van niks en verwacht eigenlijk dat opa zo dadelijk aan de deur zal staan. Niets is minder waar… Rond kwart over 12 gaat de bel in huize Ghijsen. Niet opa, maar Theo van FC Robinstijn staat aan de deur. En… Theo heeft iets heel bijzonders bij zich voor Jelle: een videoboodschap van Nathan Rutjes! De voetballer van Roda JC nodigt Jelle persoonlijk uit om vandaag in een echte skybox de wedstrijd van van zijn club tegen SC Heerenveen te komen bekijken, samen met zijn broertje Milan en zijn ouders. Nathan sluit af met een belofte: Roda JC gaat vandaag drie punten pakken als Jelle komt.

Koempels!

Theo brengt Jelle en de rest van het gezin naar het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Dit is geen onbekend terrein voor de familie Ghijsen, want iedere thuiswedstrijd zitten opa, vader Gerd en Jelle op de Koempel Fantribune, héél dicht bij de harde kern! Om 12.45 arriveren ze bij de vertrouwde thuisbasis van Roda JC, waar Stef van FC Robinstijn al staat te wachten. Zowel Jelle als Milan krijgen een door Nathan Rutjes gesigneerde sjaal om de kou van vandaag te trotseren. De eigen sjaal gaat gauw af, koud zullen de mannen het niet krijgen.

Roel Brouwers

Bij de hoofdingang worden ze opgewacht door een bekend gezicht: Roel Brouwers, voormalig speler van Roda JC en ondertussen werkzaam voor de maatschappelijke tak van Roda JC. Roel neemt de familie mee naar een speciale skybox bovenin het stadion. De skybox is ontzettend luxe en de plaatsen zijn fantastisch! In de skybox kan heerlijk gegeten en gedronken worden en de sfeer zit er al goed in. Ondertussen praten de mannen uitgebreid over de wedstrijd van vandaag en Jelle vertelt hoe goed zijn elftal op FIFA is. Hij is helemaal op zijn gemak. De aftrap komt dichterbij en de spanning stijgt in de skybox. Gelukkig zijn de plaatsen fantastisch en de stoelen heerlijk zacht. Inclusief Roda JC dekentje kan de wedstrijd beginnen!

Ontlading

De eerste helft is matig en beide partijen weten niet veel kansen te creëren. Het publiek begint zelfs een beetje te morren. In de rust komen de warme borrelhapjes op tafel en daar wordt optimaal van geprofiteerd, heerlijk! De tweede helft is een stuk leuker om naar te kijken, ook al komt SC Heerenveen op voorsprong door een doelpunt van Henk Veerman. Dani Schahin maakt er niet veel later gelukkig 1-1 van en dan weet vader Gerd het zeker: deze wedstrijd gaat gewonnen worden! De klok tikt door en hij lijkt ongelijk te gaan krijgen… tot in de 87e minuut als Livio Milts de bevrijdende treffer tegen de touwen aan schiet, 2-1! Het stadion ontploft, de spelers worden gek en Nathan Rutjes sprint zo snel richting de doelpuntenmaker dat hij geflitst zou worden binnen de bebouwde kom. Wat een ontlading!

‘Ik zei het je toch!’

Na de gewonnen wedstrijd warmt iedereen zich weer lekker op in de skybox, waar de volgende ronde bittergarnituur al klaar staat. Het grote wachten op Nathan is begonnen… Het feestje in de kleedkamer is gevierd en dan komt Nathan de skybox binnengelopen. Hij schuift aan en stelt zich voor aan Jelle en de rest van het gezin. Maar dat hoefde natuurlijk niet, iedereen kent Nathan Rutjes! Er wordt eerst uitgebreid nagepraat over de wedstrijd. “Ik had het beloofd hé! Als jij zou komen dan zouden we drie punten pakken vandaag”, zegt Nathan. Dan tovert hij vanuit het niets een Roda JC shirt tevoorschijn, dat hij speciaal heeft meegenomen voor Jelle. Natuurlijk signeert hij het shirt voordat hij het overhandigt. Ook Milan krijgt een shirt met handtekening. Er worden vervolgens veel mooie foto’s gemaakt en Jelle geniet zichtbaar.

Hidde Jurjus

Nathan zou zichzelf niet zijn als hij er niet álles aan zou doen om het zijn gasten naar de zin te maken. Hij komt met een héél bijzonder voorstel: een rondleiding door het stadion! Daar zegt Jelle zeker geen nee tegen. Via een geheime trappengang komen ze beneden en voordat ze het door hebben staan ze al in de kleedkamer van Roda JC, waar normaal niemand mag komen! Nathan neemt uitgebreid de tijd en laat alles zien. Zelfs Hidde Jurjus, doelman van Roda JC en de tweede favoriete speler van Jelle, komt nog speciaal voor Jelle naar de kleedkamer.

Nathan blijkt bomvol goede ideeën te zitten en de exclusieve rondleiding gaat verder op het heilige (kunst)gras van het Parkstad Limburg Stadion. Wat een prachtig plaatje, de lichten gedimd en het hele stadion bekijken vanuit de middencirkel. Uniek! Het laatste onderdeel van de rondleiding is de perskamer, waar Nathan de microfoons aanzet en de nog aanwezige verslaggevers probeert voor de gek te houden.

Gesigneerde schoen

Het afscheid komt dichterbij, maar Nathan moet nog even gauw naar de kleedkamer. De jongens moeten mee! Jelle en Milan krijgen daar beiden nog een gesigneerde en gedragen schoen van de afgelopen wedstrijd. Zo wordt het een afscheid met een lach en een traan. Nathan was zo lief, zo oprecht en zo geïnteresseerd in zijn gasten, het was een meer dan bijzondere dag. Een aantal laatste foto’s en knuffels en dan loopt Jelle met zijn familie het stadion uit, helemaal stil en onder de indruk van alle bijzondere en mooie gebeurtenissen van vandaag.
Het was een perfecte dag vol speciale verrassingen. Jelle zal deze bijzondere dag nooit meer
vergeten, want Nathan en hij zijn vrienden voor het leven!

 

 

[masterslider id=”75″]

Met speciale dank aan:

  • Roda JC
  • Roda JC, Midden in de Maatschappij
  • Nathan Rutjes en Hidde Jurjus