Jesse met Kostas Lamprou naar New York Barbershop!

Terug

6 december 2016

Zo af en toe krijgen we bij FC Robinstijn een heel bijzondere voetbalwens binnen. Zo kregen we onlangs het verzoek binnen om iets te regelen voor de 9-jarige Jesse Gevers uit Tilburg. Jesse is fan van Willem II en in het bijzonder van keeper Kostas Lamprou. Hij had een wel hele speciale voetbalwens…

En natuurlijk wilden we die graag in vervulling laten gaan. Vanwege het speciale karakter van de wens wilden we het ook op een bijzondere wijze aanpakken. Dus togen we eerst naar Tilburg. Daar haalden we Kostas Lamprou op. Nadat we met Kostas en de moeder en oma van Jesse het scenario hadden doorgenomen kon de dag beginnen.

Buiten stond inmiddels een fraaie limousine klaar zodat Kostas in stijl naar de basisschool van Jesse en zijn zusje Benthe kon worden gebracht. Daar aangekomen stond de directeur al te wachten en werden we begeleid naar het lokaal van Jesse. Zijn zusje Benthe had zich intussen ook bij ons gevoegd om alles live mee te kunnen maken.

Beduusd

De deur van het lokaal werd geopend en Kostas liep naar binnen. Jesse was zo verrast dat hij sprakeloos was. Nadat Kostas hem een dikke knuffel had gegeven en verteld had wat Jesse allemaal te wachten stond, was hij nog steeds helemaal beduusd, maar wat vond hij het geweldig! Natuurlijk wilden al Jesse’s klasgenoten een handtekening van Kostas en met hem op de foto. Daarna werd er nog een leuke klassenfoto gemaakt met Jesse en Kostas als middelpunt.

Onderweg naar de limo leek Jesse wel een Bekende Nederlander, want uit alle lokalen kwamen kinderen gerend om Jesse op het schoolplein uit te zwaaien. Op het schoolplein werd zelfs zijn naam gescandeerd! Het was voor Jesse, zijn moeder, zusje en oma geweldig om mee te maken. Toen Jesse de hoek om kwam stond daar de mooie witte limousine te wachten en zelfs de rode loper was voor hem uitgerold. Jesse leek wel een filmster!

Eigenlijk was hij dat ook echt, want de hele wensdag werd gefilmd door een filmploeg van Fox Sports, die een mooie documentaire maken van de Willem II-goalie. Na een paar mooie filmshots en foto’s kon de reis naar het Koning Willem II stadion beginnen. Jesse kon het nog steeds niet geloven, maar het ging toch echt gebeuren nu. Hij zou een echte keeperstraining gaan krijgen van zijn grote voorbeeld!

Hippe coupe

Aangekomen bij het stadion gingen beide keepers zich omkleden. Jesse kwam uit de kleedkamer en droeg een echt Willem II-keepersshirt. Hij was er helemaal klaar voor. Jesse keek zijn ogen uit, hij kreeg gewoon training van Kostas en dat ook nog in het stadion van zijn geliefde voetbalclub. Na een goede warming-up kon de training beginnen. Er werd gewerkt aan het duiken en dan vooral het naar voren duiken. “Je moet de bal als het ware aanvallen”, aldus Lamprou. Ook werd er geoefend op snel voetenwerk. “Heel belangrijk voor een keeper, Jesse”, gaf Lamprou aan. “Snel kunnen anticiperen op wat er voor je neus allemaal gebeurt!”

Jesse bleek een talent en pikte alle tips van Kostas snel op. Na een lekkere training was het tijd om te gaan douchen. Daar namen beide mannen uitgebreid de tijd voor, want het keepersvak bleek niet de enige overeenkomst tussen de twee… Ze zijn beiden namelijk ook nog eens heel erg ijdel! De haren moeten bijvoorbeeld altijd perfect zitten. Kostas gaat daarvoor dan ook altijd naar een speciale kapper, een echte barbershop. Nu was het Jesse’s grote wens om samen met Kostas een keer naar de kapper te kunnen gaan om zich een hippe coupe aan te laten meten!

En dus vertrokken we na het douchen met de limousine naar Rotterdam, alwaar de New York Barbershop gevestigd is, Lamprou’s favoriete kapper. Jesse wilde uiteraard precies hetzelfde kapsel als Kostas en dat leek wel toevertrouwd aan de professionele barbiers van de New York Barbershop!

Onderweg in de limousine had Jesse wel wat vragen aan Kostas en onder het genot van een glaasje champagne (nul procent alcohol natuurlijk) raken de twee keepers al gauw serieus in gesprek. Jesse wilde graag weten waarom Kostas altijd zover uit zijn doel komt. “Ik kan het spelletje vrij goed lezen en heb een goed inschattingsvermogen van wat er gaat gebeuren”, legde Lamprou uit. “Eigenlijk speel ik dus als een soort extra laatste man. Daardoor kan de rest van de ploeg ook wat verder opschuiven.”

Na een voorspoedige reis arriveerde de limousine bij Hotel New York in Rotterdam. Onder het hotel bevindt zich de New York Barbershop. Beiden mogen direct plaats nemen in de kappersstoelen. Uiteraard werd Jesse geknipt door de vaste barbier van Kostas. Gaandeweg begon Jesse’s kapsel steeds meer lijken op dat van Lamprou. Het eindresultaat was prachtig. Jesse kreeg vervolgens nog wat adviezen over hoe hij zijn haren thuis ook zo kan stylen. Daarvoor werd hem een potje wax meegegeven dat Kostas ook altijd gebruikt.

Na het maken van wat foto’s met team van Barbershop liep het tweetal naar het restaurant van Hotel New York om daar nog wat te eten en te drinken. Daarna was het tijd om de terugreis te aanvaarden. Het bleek erg druk onderweg, dus het werd een lange rit. Jesse vond dat niet zo heel erg, want daardoor kon hij nog langer bij zijn grote held zijn. Eenmaal bij het stadion van Willem II gearriveerd, namen we afscheid van niet alleen een geweldige keeper, maar vooral ook een fantastisch mooi en betrokken mens: Kostas Lamprou!

Het was voor Jesse een magische wensdag, die hij nooit meer zal vergeten!

Een speciaal woord van dank aan:

  • Kostas Lamprou
  • Willem II
  • New York Barbershop
  • Splendeur Limousines
  • Basisschool de Meander in Tilburg
  • Filmploeg Fox