Job beleeft de verjaardag van zijn dromen!

Terug

7 december 2014

Zondag 7 december 2014 was dé dag van Job Claessens uit het Limburgse Nuth! Job was die dag jarig en werd 14 jaar oud! Maar het werd een andere verjaardag dan hij ooit had durven dromen.

Rond de klok van 12.00 uur werd hij thuis verrast door Eva en Dennis van FC Robinstijn. Hij kleurde er van, want dit was wel het laatste dat hij had verwacht. Die ochtend had hij al tegen zijn ouders gezegd “ik zit in een complot”, dus zo slim als hij is, had hij wel al door dat hem iets te wachten stond. Maar dit had hij natuurlijk nooit kunnen bedenken.

Nadat hij van de eerste schrik was bekomen, kreeg Job een persoonlijke videoboodschap te zien van zijn favoriete Roda-speler, Nathan Rutjens. Hij was blij verrast! Wat een gave boodschap! Nathan nodigde Job uit voor de uitwedstrijd van Roda JC tegen VVV-Venlo! Voor het eerst naar een uitwedstrijd van Roda JC, dat is wat Job altijd al een keer wilde! Super cool! Tijdens de koffie kreeg Job natuurlijk ook enkele verjaardagskado’s. Een stoere cap en een mooie sjaal van Roda JC, dus die kon hij meteen meenemen. Ook aan zijn broertje Rafael (3) was gedacht, want hij was ontzettend blij met zijn Roda-knuffel Lucky, de mascotte van Roda JC.

Om 12.30 uur stond de taxi klaar voor de deur om naar Venlo af te reizen. In stadion de Koel zijn we vervolgens super ontvangen en kreeg Job zelfs een eigen gastvrouw toegewezen, die het hele gezin de hele dag van heerlijke hapjes en drankjes zou voorzien. Wat een luxe zeg! Nicky begeleidde ons eerst naar het VVVoetbalcafe, waar ook Yara van Roda JC zich bij de familie Claessens aansloot.

Iets na tweeën was Job al niet meer te houden en wilde hij naar de tribune om al zijn helden bezig te zien in de warming-up. Want het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Om 14.30 uur begon de wedstrijd en vol spanning zat Job het spel te volgen. Het was een koude dag maar daar had Job geen last van. Hij was helemaal onder de indruk van alles en genoot met volle teugen.

Tijdens de wedstrijd werden we wederom goed verzorgd. Een hapje en een drankje ontbraken niet. Het was misschien niet de beste wedstrijd van beide teams, maar wel ontzettend spannend. Het leek erop dat Job’s helden het niet zouden gaan redden tegen VVV, maar in de laatste minuut bracht Franky Demouge Job en alle andere Roda-fans in extase door de gelijkmaker binnenkant-paal binnen te duwen. Een typische Demouge-goal!

Na de wedstrijd zijn we naar de nostalgische trappen van de Koel gegaan, een stukje historie voor de echte kenner. En Job is een echte kenner, want hij weet werkelijk alles over voetbal en kent alle spelers, zelfs de jeugdspelers! Boven aan de trap kreeg Job de speciale FC Robinstijn aanvoerdersband uit handen van beide captains, een uniek souvenir van deze wedstrijd! De andere spelers van Roda JC én VVV-Venlo gaven nog een handshake of gingen met hem op de foto.

Daarna was het tijd om naar het Spelerhome te gaan, want daar stond hem de volgende verrassing alweer te wachten. Want natuurlijk kwam ook zijn grote held Nathan Rutjens even bij Job op bezoek! Hij kreeg van Nathan een wedstrijdshirt en een bal overhandigd en natuurlijk mocht de speciale verjaardagstaart ook niet ontbreken! Het was een warme ontmoeting tussen Job en Nathan en natuurlijk namen ze samen ook een lekker stukje taart! De wedstrijd werd besproken en natuurlijk hoopte Job dat Nathan weer snel wedstrijdfit is. Daarna kwamen er ook andere Roda-spelers en trainers even bij hem langs. Zij moesten natuurlijk ook even de bal signeren en met Job op de foto voordat ze Roda-bus weer in zouden gaan.

Rond de klok van 18.00 uur stond de taxi weer klaar en ging Job moe maar heel erg voldaan weer huiswaarts. Wat heeft hij samen met zijn ouders en broertje genoten! Het was een magische verjaardag, die hij zijn hele leven niet meer zal vergeten!

Een speciaal woord van dank aan:

  • VVV-Venlo en Roda JC voor de fantastische begeleiding en invulling van de wensdag
  • Nathan Rutjens voor zijn geweldige betrokkenheid en persoonlijke bijdrage
  • Alle andere spelers en trainers van Roda JC en VVV-Venlo voor hun medewerking