Hoofdrollen voor Joey en Youri bij PSV

Terug

17 februari 2018

Op zaterdag 17 februari gaan de grote voetbalwensen van de broers Joey en Youri Jansen in vervulling. FC Robinstijn-begeleider Annerie haalt de broers en zijn ouders thuis in Eindhoven op voor een bijzondere avond bij de wedstrijd PSV – SC Heerenveen. De broers mogen, als fan of the match, een kijkje nemen achter de schermen bij PSV, krijgen een gedroomde persoonlijke ontmoeting met de scheidsrechters, volgen de wedstrijd en mogen tijdens de rust het heilige gras van het Philips Stadion betreden. Als klap op de vuurpijl staat er dan nog een meet & greet met de spelers op het programma.

Na een korte introductie en uitleg over deze bijzondere dag krijgen de broers een mooie PSV-sjaal die extra welkom is op deze koude dag, waarna het gezelschap naar het centrum vertrekt. Om 16.30 wordt het gezelschap welkom geheten voor een heerlijk, maar snel diner bij Queen Hotel op de markt van Eindhoven, want om 17.45 moet men alweer in het PSV stadion zijn.

Rode kaart voor de broertjes!

Daar aangekomen staat PSV-begeleider Harm de broers op te wachten voor een unieke meet and greet. De oudste broer wil later namelijk graag professioneel scheidsrechter worden en beiden ontmoeten het volledige arbitrale gezelschap, met als ‘aanvoerder’ scheidsrechter Higler. Deze beantwoordt alle vragen die de beide broers stellen heel geduldig en vertelt uitvoerig over hoe hij zijn eigen persoonlijke  voorkeuren aan de kant zet om zo professioneel en onpartijdig elke wedstrijd te kunnen fluiten. Nadat er diverse foto’s zijn gemaakt en beide broers nog een scheidsrechters-inloopshirt én een rode en gele kaart ontvangen, wordt hartelijk afscheid genomen.

Invallen voor Luuk!

Daarna gaat het gezelschap onder voortvarende leiding van Harm naar de spelersingang om beide teams welkom te heten. De wedstrijd start om 19.45 uur en beide broers gaan zich vlug omkleden. In het Phoxy-huis staat de broers nog een verrassing te wachten; zij ontvangen beiden een nieuw PSV-thuisshirt en in het nieuwe shirt gaan ze dan ook, onder leiding van de grensrechters, het veld op. Heel spannend natuurlijk, want aanvoerder Luuk de Jong ziet dat de oudste broer een shirt aan heeft met de naam Luuk de Jong op de rug. Luuk vraagt de jongen of hij wil invallen deze wedstrijd voor hem, nu hij al zijn shirt aan heeft. Hilariteit alom en Joey straalt van oor tot oor. Die glimlach gaat er de rest van de avond niet meer van zijn gezicht af.

Tijdens de rust mag de hele familie het veld op en ook even plaats nemen op de stoelen van trainer Phillip Cocu en zijn assistenten. Meteen worden er weer de nodige foto’s gemaakt. Na het laatste fluitsignaal is de teleurstelling voelbaar in het hele stadion. Het is uiteindelijk 2-2 geworden, terwijl PSV bij rust nog met 2-0 voorstond.

Heerlijke meet & greet

Na de wedstrijd wordt het gezelschap weer opgehaald door Harm en mogen we naar het spelershome van PSV, waar familie, vrienden, oud-spelers, spelers en trainers elkaar na de wedstrijd ontmoeten. Er is achteraan in het spelershome speciaal een tafel voor de broers en hun entourage gereserveerd. Als het even duurt voordat de spelers komen, neemt Harm de beide broers mee naar de ingang. Daar wordt reikhalzend uitgekeken naar de spelers. Even later verschijnt er een aantal spelers, waaronder Stijn Schaars, de oud-speler van PSV en ambassadeur van FC Robinstijn. Stijn neemt uitgebreid de tijd voor de jongens. Daarna komen ook Jeroen Zoet, Albert Gudmundson, Steven Bergwijn, en alle andere PSV’ers langs. Joey en Youri zijn helemaal in hun nopjes en glimmen van oor tot oor!

“Wat een bijzondere belevenis!” en “dit hadden we absoluut niet verwacht”, zomaar enkele reacties van de familie Jansen bij het warme afscheid. De familie gaat moe maar zeer voldaan op weg naar huis. Het was weer een onvergetelijke wensdag met FC Robinstijn!

Een speciaal woord van dank gaat uit naar:

  • PSV Foundation
  • Spelers en staf PSV
  • Scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten
  • Hotel Café Restaurant Queen in Eindhoven