Jonas bezoekt zijn idool Manuel Neuer!

Terug

22 september 2018

Op 22 september gingen we voor de 2e keer in onze historie op bezoek bij een van de mooiste clubs van Duitsland: Schalke’04. De vorige keer gingen we naar Klaas-Jan Huntelaar, maar het ging deze keer niet om een voetballer van Schalke. Nee het was Jonas te doen om de keeper van Bayern Munchen en die Deutsche Nationalmanschaft: Manuel Neuer.

Manuel Neuer is misschien wel de beste keeper ter wereld en hoe bijzonder zou het zijn als Jonas zijn grote voorbeeld zou kunnen ontmoeten.  Maar Neuer heeft zijn volledige opleiding genoten bij Schalke’04 en daar is men uiteraard maar wat trots op. Het was dan ook fijn dat niemand minder dan Huub Stevens, de succesvolste trainer uit de geschiedenis van Schalke’04, ons hierbij van dienst was. En net als de vorige keer was de club heel bereidwillig om samen met ons de droom van Jonas waar te maken.

Zaterdag 22 september stond de kraker tussen Schalke’04 en FC Bayern Munchen op het affiche. Dat zou dé mogelijkheid zijn natuurlijk! Jonas en zijn familie werden opgehaald en onderweg werd eerst nog even wat gedronken, om de spanning bij Jonas alvast een beetje weg te nemen. Jonas had er ontzettend veel zin in en vond het ongelooflijk dat hij zijn idool echt zou gaan ontmoeten. In Gelsenkirchen aangekomen was het direct een gekkenhuis. Zo ontzettend veel supporters en bijna allemaal in het blauw-witte Schalke-tenue. Onderweg naar de hoofdingang van de Veltins Arena zagen we ook rode spelersbussen (het waren er twee…) van Bayern Munchen al staan.

Toen we de hoofdingang binnenliepen werden we hartelijk welkom geheten door Simone  van Schalke Hilft!, de maatschappelijke afdeling van deze enorme vereniging. Simone nam ons mee naar de catacomben van het stadion, waar we eerst een kijkje mochten nemen in het speciale kappelletje van de Veltins Arena. De enthousiaste gids van Schalke vertelde vol passie waarom dit kappelletje zoveel betekent voor de supporters van de club. Jonas ontving nog enkele leuke kadootjes waaronder de originele adidas keepershandschoenen die Neuer zelf ook draagt. Daar kunnen we straks een mooie handtekening op laten zetten…

Voordat we plaatsnemen op de tribune konden we nog even een blik werpen op de spelerstunnel en ging Jonas op de foto met de mascotte van Schalke. Eenmaal boven werd er nog wat gegeten en gedronken zodat we helemaal klaar waren voor de grote wedstrijd. Wat een geweldige sfeer heerste er op de tribunes. De wedstrijd begon en Bayern trok “das Spiel” direct naar zich toe. Na enkele speldenprikjes viel al snel de 0-1 van de Colombiaanse topspeler James Rodriguez. Schalke deed wat het kon maar kon niet echt een vuist maken. In de tweede helft besliste topspits Robert Lewandowski de wedstrijd vanaf elfmeter en was duidelijk dat Bayern de 3 punten mee naar Beieren zou gaan nemen.

Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam Simone ons weer ophalen en mochten we mee door de spelerstunnel naar de rand van het veld, zodat we op tijd waren voor de meet & greet met Manuel Neuer. Het laatste fluitsignaal klonk en de spanning steeg bij Jonas. Dit was het grote moment!

En daar stond hij dan ineens oog in oog met zijn grote held. Manuel zette graag zijn handtekening op de handschoenen van Jonas en er werden enkele mooie foto’s gemaakt als herinnering aan deze bijzondere avond. We namen afscheid van Manuel omdat hij met Bayern snel door moest naar het vliegveld.

Jonas glunderde van oor tot oor. Hier had hij altijd van gedroomd! Daarna kwam ook Huub Stevens nog even naar hem toe en vragen of alles naar wens was geweest. Nou Huub, mooier kan echt niet! Dit zal Jonas echt nooit meer vergeten…..

 

 

[masterslider id=”102″]

Een speciaal woord van dank aan:

  • Manuel Neuer
  • Simone Rochel van Schalke Hilft!
  • Huub Stevens
  • Driessen Autoverhuur
  • Voetbalshop.nl