De onvergetelijke Oranje dag van Jorus & Harm!

Terug

17 juni 2021

Jorus & Harm zijn groot fan van het Nederlands elftal en daarom keken ze al maanden uit naar de start van Euro 2020! Zelf zijn ze nog nooit bij een echte wedstrijd in het stadion geweest, laat staan van het Nederlands Elftal. Ze hadden dan ook nooit durven dromen dat ze hun Oranje-helden van dichtbij in actie zouden gaan zien…. 

Rond 16.00 uur belden we aan en er stonden twee vrolijke broers vol spanning bij de deur. Eerder die dag hadden hun ouders al een beetje verklapt dat er iets speciaals ging gebeuren, want door alle maatregelen moesten ze die dag eerst een sneltest laten doen. Gelukkig waren de testen negatief en konden we met vader Han, Jorus en Harm richting Amsterdam gaan. Maar uiteraard niet voordat we de eerste verrassingen met beide Oranje-fans hadden gedeeld… 

Allereerst kregen beide heren het nieuwe Oranje-shirt cadeau met de naam en het rugnummer van hun favoriete speler. Jorus is helemaal fan van Frenkie de Jong en bij Harm is Matthijs de Ligt favoriet. Uiteraard trokken ze beiden direct hun nieuwe Oranje-shirt aan. De volgende verrassing was een persoonlijke videoboodschap van Ajax- en Jong Oranje-speler Perr Schuurs, die ook als ambassadeur aan FC Robinstijn is verbonden. Perr wenste de boys heel veel plezier toe op deze speciale dag. 

Het was nu echt tijd om te gaan, dus we zetten koers richting Amsterdam. Onderweg zagen we al vele Oranje-fans, maar in Amsterdam was het één groot Oranje-feest! Maar voordat we ons in het Oranje-legioen zouden mengen, was er, vers van de pers, nog een speciale verrassing! Wederom een persoonlijke videoboodschap, maar deze keer van hun grote Oranje-helden Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Vanuit het spelershotel In Zeist wensten beide toppers Harm en Jorus heel veel plezier toe en dat ze lekker moesten gaan genieten van deze bijzondere dag! Wauw, hoe gaaf is dat! Dit is wel heel bijzonder…. 

Bij het stadion dronken we gezellig een drankje in de Oranje-meute en de spanning begon langzaam op te lopen. Bij Official Merchandising Shop scoorden we voor beide heren nog een echte Oranje Euro 2020 cap, die natuurlijk ook direct opgezet werd. Nu waren ze er helemaal klaar voor, dus snel gingen we door de poortjes van Johan Cruijff Arena en richting de tribune. De wedstrijdtickets waren mogelijk gemaakt door HISENSE Nederland, Official Partner van Euro 2020! En wat waren het ontzettend mooie plaatsen! We zaten zelfs op rij 1 vlak bij de middenlijn! Mooier kon eigenlijk niet!  

De spelers kwamen onder luid applaus het veld op en begonnen aan de warming-up! En ja! Frenkie en Matthijs stonden beide in de basisopstelling! Dan zit het wel goed vandaag en kunnen we Oostenrijk zeker pakken! De Euro 2020 hymne klonk hard uit de speakers en het aftellen was begonnen! Daar kwamen beide teams het veld op en na het volkslied van de gasten was het Wilhelmus aan de beurt. Het hele stadion zong uit volle borst mee en ook beide jongens zongen met de hand op hun hart vol overgave ons volkslied mee! Kippenvel! De wedstrijd begon en Nederland kwam goed uit de startblokken. En dat resulteerde al snel in een uitgelezen kans: penalty voor Nederland! Memphis ging achter de bal staan en scoorde direct de 1-0! Het Oranje-legioen was in extase en Jorus & Harm keken hun ogen uit. Wat een ontlading en wat een sfeer! 

Toch was Oostenrijk een sterke en gevaarlijke tegenstander, maar Oranje weerde zich kranig en onder leiding van Matthijs gaven we natuurlijk nauwelijks kansen weg. Frenkie speelde ook weer super sterk op het middenveld samen met aanvoerder Wijnaldum. Bij een mooie aanval in de 2e helft werd invaller Donyell Malen de diepte ingestuurd, die de bal vervolgens aflegde op Denzel Dumfries… 2-0! JA! Dit was de beslissing van de wedstrijd! FC Robinstijn-ambassadeur Denzel Dumfries scoort en de drie punten waren daarmee binnen. Sterker nog we waren meteen groepswinnaar en hadden ons met nog een groepswedstrijd voor de boeg al geplaatst voor de achtste finales! Super goed! 

Het laatste fluitsignaal klonk en tijdens de ereronde werd er luid geapplaudisseerd voor alle spelers en coaches. Jorus & Harm zwaaiden nog eenmaal naar hun helden en we verlieten het stadion met een fantastisch gevoel. Eenmaal buiten het stadion stond Pascal Kamperman van ESPN ons op te wachten en vroeg of hij Jorus even mocht interviewen omdat hij een shirt van Frenkie aan had. Nou dat mocht natuurlijk wel… Jorus kwam live in de uitzending en vertelde dat hij speciaal op uitnodiging van FC Robinstijn samen met zijn broer en vader bij de wedstrijd mocht zijn. En uiteraard dat Frenkie de beste speler van de wedstrijd was… 

En zo ben je op een dag voor het eerst live bij een wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK Voetbal geweest en ook nog eens live op de Nederlandse televisie. Het was helemaal te gek! Deze unieke Oranjedag gaan beide jongens never nooit meer vergeten..!   

Reactie Jorus: 

Wij zijn donderdag opgehaald om naar de wedstrijd van het Nederlands elftal te gaan kijken. Het was super gaaf! Pieter had nog een verrassing. Ik kreeg een pet en een Nederland shirt met F. de Jong achterop. Daar ben ik heel blij mee. Toen kwam er nog iets wat ik niet had verwacht! We kregen videoboodschappen. Eerst van Perr Schuurs en daarna ook nog van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong samen, dat was echt super cool! 

Bij de Arena was ik nog nooit geweest. Het was mooi om alles in het echt te zien. De opening, het volkslied, de spelers. En toen begon de wedstrijd. Toch heel anders dan op tv. Het was een te gekke wedstrijd. Gelukkig speelde Frenkie heel goed. Ik was heel blij dat ze gewonnen hadden.  

Ik ga nog heel vaak aan deze dag terugdenken wat het was echt geweldig! 

FC Robinstijn en Pieter kei bedankt!
Groetjes Jorus 

Reactie Harm: 

We kregen te horen dat onze voetbalwens in vervulling zou gaan. We hadden er zoveel zin in! Toen was het zover. Pieter kwam ons ophalen. We kregen nog meer verrassingen eerst een shirt en daarna nog een videoboodschap van Perr Schuurs.  

Op naar Amsterdam!  

Daar kregen we nog een boodschap van Frenkie en Matthijs. De verassingen bleven maar komen. Een pet, lekkers en er was zoveel wat ik nog nooit had gezien. Toen begon de wedstrijd. Het was een mooie wedstrijd en gelukkig konden we juichen want Nederland had twee goals. Het was cool om de spelers van zo dichtbij te zien. De hele dag was super vet! Ik heb al zo vaak gewenst dat ik deze dag nog opnieuw kan doen. Heel erg bedankt voor deze onvergetelijke dag pieter en FC Robinstijn! 

Groetjes Harm  

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Perr Schuurs voor hun persoonlijke bijdragen
  • Hisense Nederland voor de geweldige tickets om bij de wedstrijd te kunnen zijn
  • Voetbalshop.nl voor de fantastische Oranje-shirts