Droomdag bij PSV voor keepers Josha, Robbe & Jamey

Terug

29 oktober 2015

Donderdag 29 november was weer een unieke dag in het bestaan van stichting FC Robinstijn. Want niet één, niet twee, maar zelfs drie voetbalwensen zouden deze dag in vervulling gaan. En allemaal bij dezelfde club: landskampioen PSV!

In twee groepjes gingen onze vrijwilligers die ochtend op pad. Erik en Pieter vertrokken naar België en een uurtje later gingen Peppone en Kelly op weg naar het Brabantse Gemert. In België werden “ziekenhuismaatjes” Josha en Robbe en Robbe’s tweelingbroer Jorbe verblijdt met enkele leuke cadeaus om daarna snel richting Eindhoven te vertrekken. Ook Jamey en zijn broer Luke werden met enkele PSV-items verrast en ook daar vertrok de Robinstijn-bus richting sportcomplex de Herdgang.

In Eindhoven was het erg druk, want het was herfstvakantie in het zuiden en daarom gingen er veel PSV-fans naar de open training. Wij werden gastvrij ontvangen door Harm van PSV. Na een eerste drankje vertelde Harm enthousiast over het programma voor die dag. En dat was veelbelovend……

Een kijkje bij de training

Eerst gingen we de training van de PSV-gladiatoren bekijken, waarbij er natuurlijk extra aandacht was voor de keepers van PSV, aangezien zowel Josha als Jamey zelf ook fanatieke keepers zijn. Het was een lekkere felle maar relatief korte training, wat ons wel mooi uitkwam gezien het hele programma van die dag.

Handtekeningen scoren

Na de training kregen de boys een heel speciaal plekje toegewezen door de betrokken en zeer behulpzame hoofdsteward van PSV. Op deze manier konden ze met al hun helden op de foto en was handtekeningen scoren geen enkel probleem! Natuurlijk maakten enkele spelers een praatje met hun speciale gasten, zoals de altijd betrokken FC Robinstijn-ambassadeurs Stijn Schaars, Jeffrey Bruma en Ruud Brood. Ook PSV-speelster Kika van Es, die ook ambassadeur is van FC Robinstijn, kwam nog even langs en ook met haar werden er natuurlijk foto’s gemaakt. Nadat alle spelers gepasseerd waren en keeperstrainer Ruud Hesp nog even dolde met de niet-keepers in ons gezelschap was het tijd om dé voetbalwens van Josha, Robbe en Jamey in vervulling te laten gaan: trainen met PSV-keepers Jeroen Zoet en Remko Pasveer!

Trainen met Jeroen Zoet en Remko Pasveer

De jongens werden op het trainingsveld enthousiast begroet door beide keepers en ze kregen uit handen van hun persoonlijke favoriet zelfs een mooi keepersshirt cadeau met daarop hun eigen naam. Josha & Robbe uit handen van Jeroen Zoet, Jamey uit handen van Remko Pasveer. Het ijs was gebroken, dus we konden zo direct starten met de training. De PSV-keepers vroegen eerst welke punten bij iedere keeper voor verbetering vatbaar waren. De kinderen waren gretig en luisterden goed naar alle aanwijzingen. Er werd lekker fanatiek getraind en de keepers gaven enkele goede tips om ook thuis te kunnen trainen! Maar er was ook aan de niet-keepers gedacht, want natuurlijk namen beide topkeepers ook zelf nog even plaats onder de lat, zodat ze zelf ook nog even onder vuur genomen konden worden. En er werd flink gescoord door de boys! Zo zeer zelfs dat Jeroen Zoet ze probeerde af te leiden tijdens het schieten….. Het was een unieke ervaring voor de jongens! En na de training werden er daarom nog enkele mooie foto’s gemaakt met elkaar om dit bijzondere moment voor eens en altijd vast te leggen.

Unieke PSV Stadiontour

Na de training gingen we naar eetcafé de Verlenging in het Philips Stadion om daar even tot rust te komen en met z’n allen te lunchen. Een lekker kopje soep, heerlijke broodjes en een verse jus gingen er wel in. Direct na de lunch nam Harm ons mee en liet ons alle belangrijke plekjes in het stadion zien. De kleedkamer van de tegenstander, die van de scheidsrechters en natuurlijk ook de mooiste van allemaal, die van PSV zelf. Een mooie ronde kleedkamer, zodat trainer Philip Cocu iedereen goed in beeld heeft. En daarna allemaal in een rij in de spelerstunnel om ook even dat gevoel van de spelers vlak voor een wedstrijd te ervaren…..

Tot slot het museum

We sloten de rondleiding af in het PSV Museum, waar op een leuke manier de rijke geschiedenis van PSV de revue passeert. Alle belangrijke momenten en alle iconen in beeld, de mooiste shirts en andere memorabilia, geweldig om te zien! En uiteindelijk naar de schatkamer van PSV, waar we de Champions League, De UEFA Cup en alle kampioensschalen konden bewonderen. Het was grandioos om te zien!

We namen daarna afscheid van Harm en na een kort bezoekje aan de fanshop was het tijd om weer naar huis te gaan. Het was een lange, spannende dag, waar iedereen nog lang met heel veel plezier aan terug zal denken……

Een speciaal woord van dank aan:

  • Harm Oppers van PSV in the community voor de gastvrijheid en het mogelijk maken van deze bijzondere dag
  • Jeroen Zoet en Remko Pasveer voor de onvergetelijke training
  • Spelersgroep & staf PSV voor hun belangstelling en alle foto’s en handtekeningen
  • Eetcafe de Verlenging voor de heerlijke lunch
  • Voetbalshop.nl voor de mooie cadeaus
  • Van den Hurk bedrijfwagens voor het voortreffelijke vervoer