Droom Joshua in vervulling bij PSV – Ajax!

Terug

23 september 2018

Zondag 23 september is dé grote dag voor Joshua Taanman uit Deurne. Zijn allergrootste voetbalwens gaat in vervulling bij de Eredivisie topper PSV – Ajax. Omstreeks 12.30 uur arriveert FC Robinstijn begeleider Ed bij de familie Taanman en word daar hartelijk ontvangen door Joshua, zusje Anneliek en beide ouders. Joshua is een groot PSV fan en in het bijzonder van Steven Bergwijn, Jorrit Hendrix en vorig seizoen ook van naamgenoot Joshua Brenet. Hij vindt het een spannend moment en zit al PSV tenue klaar om de reis naar het Philips Stadion te maken.

Persoonlijke videoboodschap

Na een korte introductie overhandigt Ed zijn eigen mobieltje aan Joshua met daarop wel een héél bijzonder filmpje. Jorrit Hendrix nodigt Joshua persoonlijk uit voor een bezoek aan de wedstrijd PSV – Ajax in het Philips Stadion! Joshua is een tikkeltje overdonderd door deze bijzondere mededeling van Jorrit, maar heeft er natuurlijk super veel zin in. Ed overhandigt ook nog het coole FC Robinstijn bandje, een mooie PSV-bal met alle handtekeningen van de spelers én een PSV sjaal. Hierna vervolgt het gezelschap de weg naar Eindhoven. Maar voordat we naar de wedstrijd gaan volgt er eerst nog een heerlijke lunch bij Queen Hotel, Cafe, Restaurant in hartje centrum van Eindhoven. Omstreeks 15.30 zetten we voet richting het Philips Stadion en worden we hartelijk ontvangen door Harm van de PSV Foundation.

Line-up

Terwijl zijn ouders en zusje Anneliek samen met Ed alvast plaatsnemen op de Eretribune, gaat Joshua met Harm en Pieter mee naar de kleedkamer van de line-up-kinderen. Joshua mag namelijk aan de hand van een PSV-speler mee het veld op! Joshua hoopt dat hij samen met Jorrit Hendrix of Steven Bergwijn het heilige gras mag betreden. De spanning stijgt en alle kinderen moeten zich gaan opstellen in de spelerstunnel. Het stadion zit bomvol en er hangt een fantastische sfeer! Daar komen de spelers aan. Het grote moment is eindelijk daar voor Joshua. En yes! Jorrit Hendrix pakt de hand vast van Joshua en samen betreden ze het veld. Wauw! Wat ontzettend gaaf is dit! Het publiek gaat helemaal uit zijn dak, dit is de grootste wedstrijd van het jaar en Joshua staat nu zomaar op het veld tussen al zijn PSV-helden.

Verrassing in de rust

De wedstrijd gaat beginnen! PSV komt goed uit de startblokken. Rond de 15de minuut verschijnt vervolgens op alle 4 de beeldschermen in het stadion dat Joshua vandaag de Fan of the Match is. Supergaaf! Er volgt een dynamische 1ste helft waarin PSV sterker is dan zijn rivaal. Via Gaston Pereiro en Luuk de Jong lopen de Eindhovenaren uit naar een 2-0 voorsprong. De sfeer in het stadion is daardoor overweldigend en Joshua zingt uit volle borst mee.

Tijdens de rust staat er voor Joshua een volgende verrassing te wachten. Hij word opgehaald en meegenomen naar de catacomben. Hij ziet alle spelers in de spelerstunnel naar hun kleedkamer lopen en vervolgens staat hij ineens langs het veld bij de dug-outs! Hij mag plaatsnemen op de stoel van de trainer Mark van Bommel! En hij word uitgebreid, LIVE, geïnterviewd door PSV-INSIDE en verschijnt ook op de Beeldschermen in het Stadion. Wat ontzettend stoer van Joshua!

De 2de helft begint en Joshua spoed zicht weer naar zijn plaats. In de tweede helft zorgt PSV voor een waar spektakelstuk. Het word uiteindelijk een dikverdiende 3-0 overwining en PSV staat stevig op de koppositie! Joshua is in extase en juicht volop. De spelers krijgen van Joshua en alle andere supporters een staande ovatie.

Spelershome

Na het laatste fluitsignaal wordt Joshua en het gezin per direct verwacht in het spelershome van PSV. Hier mogen eigenlijk alleen familie en vrienden van de spelers en trainers na de wedstrijd samenkomen. In het spelershome is een speciaal plekje voor Joshua is gereserveerd. Het is er druk en er heerst een uitgelaten sfeer. Na voorzien te zijn van een drankje krijgt Joshua het thuisshirt van PSV cadeau met het nummer 17 BERGWIJN achterop. Een prachtig cadeau en zichtbaar onder indruk wordt deze natuurlijk direct aangetrokken. In opperbeste stemming verschijnen vervolgens bijna alle spelers ten tonele: Luuk de Jong, Pablo Rosario, Jeroen Zoet, Steven Bergwijn, Gaston Pereiro en natuurlijk PSV-icoon en hoofdtrainer Mark van Bommel. En als extra verrassing kwam ook Joshua’s naamgenoot en favoriete speler van vorig seizoen Joshua Brenet nog even langs voor een foto en handtekening. Het was de mooist denkbare afsluiting van een hele bijzondere dag!

Joshua is moe maar voldaan en bedankt Ed en Pieter voor deze fantastische dag.

Een ding is zeker…. Joshua heeft maandag op school een onvergetelijk avontuur te vertellen.

 

Persoonlijke reactie familie Taanman:

Compleet overvallen door de enorme verrassing om naar PSV vs Ajax te mogen gaan, werd Joshua eerst helemaal stil. Kan ik dit wel geloven of maken ze een grapje? In de auto kwam langzaam aan het geloof dat er echt iets ging gebeuren. Met een volle buik gingen we richting het stadion, de kleur op het gezicht kwam terug en hij kon de overwinning al ruiken.

Het veld oplopen met Jorrit Hendrix en een mega-ballon, “achter de schermen” in de rust, het interview in een vol stadion en als klap op de vuurpijl de vele handtekeningen en foto’s met de spelers…. Joshua kan niet kiezen wat het leukste was. Hij heeft enorm genoten van deze onvergetelijke en fantastische dag! Met veel enthousiasme tijdens een doelpunt of even intens in stilte, als je ineens naast je grote idool staat. Het was een dag om nooit te vergeten!

Ook wij als gezin hebben het geweldig naar ons zin gehad. Als ouders geniet je juist van die ene glimlach of juist die blik in de ogen van Anneliek en Joshua. Dit heeft ons kracht gegeven om verder te gaan en met moeilijke momenten geeft deze dag weer extra steun.

Wat we ook schrijven of zeggen, er zijn geen woorden voor om onze gevoelens over deze fantastische ervaring te beschrijven. Onze dank gaat uit naar jullie als stichting, die met een enorme inzet, vriendelijkheid en enthousiasme deze onvergetelijke dag hebben mogelijk gemaakt. Diep respect voor wat jullie allemaal als vrijwilliger doen.

Veel groeten,
Erik, Marieke, Anneliek en Joshua

Een speciaal woord van dank aan:

  • Jorrit Hendrix
  • Joshua Brenet
  • Spelers en technische staf PSV
  • PSV Foundation, Harm Oppers
  • Queen Hotel, Cafe, Restaurant
  • Driessen Autogroep