Voetballen in de Arena met Ryan Gravenberch!

Terug

16 december 2021

Het was donderdag 16 december. Keyon was met een list van school thuisgebleven. Hij moest zogenaamd naar de dokter, niet wetende dat moeder al lang met school had geregeld, dat hij deze dag vrij was. Zij was ook degene die Keyon had aangemeld voor een bijzondere voetbalwens bij FC Robinstijn.

Het gezin heeft namelijk een zware tijd achter de rug gehad. Daimon, de oudere broer van Keyon is ernstig ziek geweest,waardoor Keyon af en toe noodgedwongen in de schaduw van zijn broer kwam te staan. Keyon plaatste zijn broer altijd op de eerste plaats en was er altijd voor hem. En daarom was het nu tijd om ook Keyon een keer in het zonnetje te zetten. Vandaag was daarom zijn dag en hij mocht naar de Johan Cruijff Arenavoor een wel heel bijzonder avontuur…

Het was iets na elf uur toen de deurbel ging. Nietsvermoedend ging de voordeur open en ineens stond er een cameraploeg voor de neus van Keyon. Jorn was er speciaal om hem te verrassen en zijn voetbalwens in vervulling te laten gaan en nam Keyon en zijn familie mee naar de Johan Cruijff Arena. Toen Keyon weer een beetje van de schrik bekomen was, stond het gezin klaar om te gaan. Keyon stapte naar buiten en zag ineens een ontzettend grote voetbalcamper voor in de straat staan: de FC Robinstijn Kampioenen Camper. Keyonhad de primeur van dit mooie nieuwe wensconcept en stapteals eerste samen met Jorn in de camper om op weg te gaan richting Amsterdam!

Eenmaal gearriveerd werd het gezin, bestaande uit vader Joey, moeder Ellen en broer Daimon, opgevangen door Roy, de altijd vrolijke en zeer bevlogen tourgids van de Johan Cruijff Arena. Hij zag een stralende Keyon binnenkomen en al snelna binnenkomst werd er gestart met de rondleiding. Roy wist bij iedere speler in de galerij en in iedere ruimte wel een bijzondere anekdote te vertellen, wat ook met veel enthousiasme door Keyon werd ontvangen. Keyon mocht overal komen: de persruimte, het museum en natuurlijk ook de kleedkamer van Ajax.

Maar na de rondleiding was het feest nog niet afgelopen. Na de nodige versnaperingen kwam Roy namelijk terug om het gezin weer op te halen. Tijdens een gesprek met Keyon werd hem gevraagd wat hij dacht dat er nu nog zou komen. Hij had geen idee zei hij. Het laatste stukje en misschien wel het belangrijkste stukje was natuurlijk de spelerstunnel en het veld. Keyon mocht overal komen en zelfs even plaatsnemenop de stoel van trainer ten Hag en juichen alsof hij gescoord had.

Maar ineens hoorde hij een luid getoeter in de verte. Wat is dat dan..? De Kampioenen Camper van FC Robinstijn, waarmeehij naar de Arena was gekomen, kwam plotseling het stadion in gereden. En niemand minder dan Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch zat nu vrolijk voorin. Als kersverse ambassadeur van FC Robinstijn was hij speciaal naar het stadion gekomen om Keyon te verrassen. Nou dat was wel gelukt! Keyonstraalde van oor tot oor toen hij zijn held zag. Dat had hij niet verwacht natuurlijk! Ryan had een fantastisch cadeau voor Keyon bij zich en overhandigde hem een Champions League shirt. “Zullen we even een potje voetballen?”, vroeg Ryan.“JA super vet!” Keyon deed natuurlijk zijn uiterste best en maakte het Gravenberch dan ook niet makkelijk. De ene na de andere mooie goal werd gemaakt op het kleine veldje gelegen tussen het grote veld en de tribune. Vader Joey kon deze kans natuurlijk niet laten schieten en speelde ook nog even mee.

Maar de dag was nog niet helemaal ten einde, dus nam het gezin nog even plaats op de tribune. En daar zag Keyon nog een afvaardiging van FC Robinstijn voorbij komen. Want tegelijkertijd met de wens van Keyon ging ook de wens van Didier in vervulling. Keyon zag hoe ook Didier door FC Robinstijn verrast werd met een meet & greet. Maar deze keer niet met Ryan Gravenberch, maar met Perr Schuurs, ook ambassadeur van FC Robinstijn.

Natuurlijk namen we Keyon ook weer even mee terug naar de Camper, zodat ook hij Perr Schuurs kon ontmoeten. Keyonkon zijn geluk niet op! Natuurlijk moesten er handtekeningen gezet worden op zijn shirt. De twee boys ontvingen beiden ook nog een echte Champions League bal en ook die werden door Ryan en Perr voorzien van een krabbel. Er werden mooie foto’s gemaakt en de Ajacieden spraken zelfs enkele persoonlijke boodschappen in voor de beste vrienden van Didier en Keyon. Als slotstuk kregen Didier, Keyon, Perr enRyan van wenspartner Mr. Marvis ook nog mooie shorts cadeau.

Met de terugreis voor de boeg werd hem nog één vraag gesteld: Hey Keyon, wat vond je ervan?

Keyon antwoorde met stralende ogen: Het was echt héél gaaf! Niemand zal geloven dat ik heb gevoetbald met Ryan Gravenberch in de Arena!”

Reactie familie van der Heijden:

“FC Robinstijn bedankt voor deze bijzondere dag!

We hebben ontzettend genoten van alles en zullen deze dag nooit vergeten!

we kunnen er echt weer even tegen aan!”

Joey, Ellen, Daimon & Keyon

Een speciaal woord van dank aan:

  • Mr. Marvis Amsterdam als wenspartner van deze bijzondere wens
  • FC Robinstijn ambassadeurs Perr Schuurs en Ryan Gravenberch
  • Jorn, Marije en de hele filmcrew van TEN Content Agency
  • Tourguide Roy van de Johan Cruyff Arena
  • BSR Agency en fotografen Joris Verwijst en Rene Nijhuis
  • Movico, Deurne
  • Brunschot, Oirschot
  • Driessen Autogroep, Eindhoven