Een geweldige avond voor Liam bij MVV

Terug

29 oktober 2021

Vrijdag 29 oktober 2021 ging de wens van de 8-jarige Liam Beks uit Maastricht in vervulling.

Liam, zijn broertje Senn en zijn ouders hebben, ondanks het abrupte einde van de wedstrijd, een geweldige avond gehad.

De wedstrijd van het jaar, niet alleen omdat de tegenstander Roda betrof maar meer vanwege het feit dat Liam Fan of the Match was deze wedstrijd. Voor Liam was dit de eerste keer dat hij de Geusselt betrad, en dat voor bijna 7000 supporters.

We arriveerden om 19:00 in de businessclub van MVV, waar we werden opgewacht door Irene en Maurice. Na een hartelijke ontvangst werden we begeleid naar een rustig plekje waar we werden opgewacht door directeur Erik Noor en bestuurslid Guy Bannier. Na het welkom van de MVV-delegatie gingen Irene en Maurice de blauwe outfit van de avond samen met Liam passen. Na een aantal keer passen en meten had Liam de mooie blauwe outfit aan en dit stond hem geweldig. De klok tikte verder en het werd tijd om richting de spelerstunnel te gaan om te wachten op de scheidsrechter van dienst Joey Kooij. Onderweg naar de spelerstunnel verscheen er steeds meer een big smile op Liam zijn gezicht. We liepen Ber Batteroaf tegen het lijf en Liam wilde uiteraard ook met hem op de foto. Liam kwam steeds beter in zijn element en begon oprecht te genieten van de hele entourage. Om 20.00 uur was het moment dan daar. Het G-elftal waar Liam in speelt verzorgde de line-up en stond al klaar om de spelers, arbitrage en Liam te verwelkomen. Liam werd aan de hand genomen door Joey Kooij en ze liepen samen naar de bal.

Liam kreeg de lach niet van zijn gezicht en inspireerde daar automatisch scheidsrechter Joey Kooij en zijn collega’s mee. Vol trots liep hij samen met de arbitrage richting de middenstip. Daar aangekomen werd het volkslied geserveerd door Beppie Kraft. Liam mocht ook nog eens de toss verzorgen, of zoals in zijn eigen woorden: Liam muntje gooien. Toen de rookwolken van het vuurwerk waren opgetrokken kwam Liam uit de verte aanlopen met Jean. Op zijn terugweg schitterde hij en juichte hij terug naar het publiek op de Angel-Side. We namen samen plaats op de hoofdtribune vergezeld door Irene en Maurice. In de 42e minuut sloeg helaas de vlam in de pan en werd de wedstrijd abrupt afgebroken. We moesten terug naar de businessclub en mochten deze hierna helaas niet meer verlaten. De wedstrijd werd gestaakt en er zat niks anders op om huiswaarts te keren, helaas. Desondanks hebben wij een mooie avond gehad. Bedankt, Maurice, Irene en MVV!

 

Fotografie:

Huisfotograaf MVV, Patrick Smets