Lucas geniet bij Roda JC - PSV

Terug

16 april 2016

Zaterdag 16 april, enkele dagen voor zijn 16e verjaardag, was voor Lucas Smeets uit Meerssen een bijzondere dag. Zijn voetbalwens om de wedstrijd Roda JC – PSV bij te mogen wonen zou die avond in vervulling gaan. Lucas was uitgenodigd via een persoonlijke videoboodschap van Roda-aanvoerder Tom van Hyfte.

Iets voor zessen stopte de wel heel bijzondere Range Rover Evoque, de ‘Streets of London’, bij Lucas voor de deur. Uiteraard nam hij zelf ook graag even plaats achter het stuur van deze stijlvolle en kleurrijke bolide! Vervolgens ging Lucas samen met zijn ouders en broer Pieter op weg naar het Parkstad Limburg Stadion, maar niet voordat beide broers nog een mooie Roda-Sjaal cadeau hadden gekregen.

Voordat we het Parkstad Limburg Stadion betraden, gingen we eerst nog een hapje eten bij het Italiaanse restaurant Happy Italy, gelegen pal naast het stadion. Het was erg gezellig en eten was voortreffelijk! Er werd aan de dis al voorzichtig een beetje vooruitgeblikt op de wedstrijd en de logische voorspelling was dat Roda een zware avond tegemoet zou gaan. Kampioenskandidaat PSV was in vorm en dat laatste kon op dat moment niet gezegd worden van de Zuid-Limburgse club. Maar wie weet zat er vandaag toch een stuntje in….

Eenmaal in het stadion werd eerst nog even een drankje genuttigd en kennis gemaakt met de FC Robinstijn mascotte van de wedstrijd, Owen, die er natuurlijk ook heel veel zin in had. De spanning steeg en het hele gezin nam plaats op de tribune. Het waren erg mooie plaatsen, waar je alles perfect kon zien. Helaas bleek onze voorspelling juist. Roda JC had inderdaad een zware en zelfs kansloze avond. PSV bleek echt een maatje te groot en de Eindhovenaren wonnen met duidelijke cijfers, 0-3.

Natuurlijk gingen we ondanks die teleurstelling na afloop naar het spelershome in de hoop dat Lucas een aantal van zijn favoriete Roda-spelers zou kunnen ontmoeten. En dat gebeurde uiteraard. Diverse spelers kwamen even bij hem langs voor een foto en handtekening en ook voormalig Roda-trainer Ruud Brood, nu de assistent van Cocu bij PSV, nam even de tijd voor Lucas.

De laatste verrassing van de avond was nog een speciaal cadeau voor Lucas. Hij kreeg namelijk het originele wedstrijd-shirt van Tom van Hyfte cadeau. En zo eindigde voor Lucas een hele mooie avond.

Een speciaal woord van dank aan:

  • Roda JC Midden in de Maatschappij
  • Spelersgroep en staf Roda JC