Luco en de magie van Messi!

Terug

28 november 2018

Het zou een mooie titel zijn voor een leuke kinderfilm of boek, maar het is de perfecte omschrijving van de wens van de bijna 13-jarige Luco uit Amersfoort, die woensdag 28 november in vervulling is gegaan. Luco had één ultieme voetbalwens: Lionel Messi in het echt zien schitteren bij FC Barcelona!

Maar helaas is dat in het geval van Luco makkelijker gezegd dan gedaan. Luco is namelijk al heel zijn leven ziek en daardoor afhankelijk van intensieve zorg en begeleiding 24/7. Het is dan ook niet mogelijk voor Luco om naar Barcelona af te reizen om zijn grote idool daar live in actie te kunnen zien. Maar nu kwam het grote FC Barcelona naar Nederland, want onze landskampioen PSV zat in de dezelfde poule als de Blaugranas. Dit was misschien wel dé kans voor Luco om zijn grote held in actie te kunnen zien……..

Direct na de loting werd er door FC Robinstijn achter de schermen begonnen met misschien wel de meest unieke maar ook meest complexe wens sinds de oprichting in 2009. Want hoe kom je in godsnaam echt in de buurt van de beste speler ter wereld…..? Met man en macht werd alles op alles gezet om Luco’s wens invulling te kunnen geven. De wedstrijd was uiteraard in no time tot op de laatste plek uitverkocht, dus het zou al een heel karwei zijn, om Luco die avond samen met zijn ouders in het stadion te kunnen laten plaatsnemen.

Maar mede dankzij de fantastische hulp van een aantal mensen in binnen- en buitenland is het uiteindelijk gelukt! Een aantal dagen voor de wedstrijd kwam het verlossende bericht: 4 tickets en dan ook nog op de hoofdtribune van het Philips Stadion, het kon niet mooier. Snel werd er contact gezocht met de ouders van Luco om het goede nieuws te vertellen. Ze werden er een beetje stil van, want dit hadden ze eigenlijk alleen maar kunnen hopen. Maar het was echt!

Luco’s droom zou uit gaan komen….

Er waren nog maar een paar dagen om alle andere zaken te gaan regelen en een mooi programma samen te stellen. Vanwege de intensieve zorg die Luco nodig heeft en het late tijdstip van de wedstrijd, was het belangrijk dat Luco en zijn ouders hun intrek konden nemen in een hotel. Met dank aan onze trouwe partner Queen Hotel, Cafe, Restaurant in Eindhoven was dit echter snel geregeld. Ook een parkeerplek in het centrum van Eindhoven was dankzij onze wenspartner Talentscoutz in no time geregeld.

En zo kon de familie Brokelmans op woensdagmiddag in alle rust hun intrek kunnen nemen in het hotel en vandaar uit gaan toeleven naar de wedstrijd van hun leven! Luco werd zeer gastvrij ontvangen en op zijn bed lag een mooie sjaal met daarop de wedstrijd PSV vs FC Barcelona. Luco was meteen blij verrast en poseerde trots met zijn nieuwe aanwinst. Daarna was het even tijd voor zijn medische verzorging, kon het gezin even een hapje eten en een beetje tot rust komen alvorens we naar het stadion zouden gaan vertrekken voor een spannende en enerverende avond.

Om 18.15 uur troffen we elkaar weer en vertrokken we richting Philips Stadion, zodat we op tijd daar zouden zijn om de spelers van PSV en FC Barcelona bij het stadion te zien arriveren. Dankzij de fantastische hulp van Harm van de PSV Foundation hadden we kunnen regelen dat Luco een VIP-plekje kreeg bij de aankomst van de spelersbussen. Harm nam Luco mee en hij kreeg met zijn rolstoel een plekje pal naast de ingang van het stadion, waar alleen de spelers naar binnen zouden gaan. Maar dat zou dan misschien betekenen dat hij Lionel Messi dadelijk écht van dichtbij zou kunnen zien en misschien zelfs een handtekening of foto zou kunnen vragen. Als dat toch eens zou lukken….

Het grote moment was daar! Eerst arriveerde de spelersbus van PSV. Als echte Barca fan vond Luco het niet nodig om de PSV-spelers om handtekeningen te vragen, maar hij gaf ze wel allemaal een high-five om ze succes te wensen. Daarna was het de beurt aan Barca! De spanning steeg!

Een voor een kwamen de spelers langs gelopen: Gerard Pique, Philippe Coutinho, Ivan Rakitic en …. Lionel Messi!!! “Messi picture please”, vroeg Luco heel dapper. En ja hoor, de beste voetballer ter wereld nam natuurlijk even de tijd voor Luco. Messi zette zijn handtekening op het shirt en ging met Luco op de foto! En met een ferme high-five namen beide helden weer afscheid van elkaar! Wauw! Wat een magisch moment! Dit had Luco nooit durven dromen!

Vol ongeloof, adrenaline en trots gingen we nu ook het stadion in. Harm bracht ons naar de Champions Lounge. Iedereen kreeg een polsbandje om en een speciaal Champions League-speldje. Het was er behoorlijk druk, maar Luco vond nog een mooi plekje in de Playstation 4 corner waar hij zelf ook FIFA 19 kon spelen. Luco speelde tegen Harm uiteraard de wedstrijd PSV vs FC Barcelona, maar de wedstrijd moest helaas al snel onderbroken worden. Er werd omgeroepen dat iedereen die een polsbandje had gekregen moest kijken welke kleur het polsbandje had. Er waren namelijk twee polsbandje die niet grijs, maar roze waren…… En degenen met een roze bandje mochten naar voren komen voor een bijzondere prijs. We keken elkaar even verwonderd aan en ja hoor, natuurlijk had Luco een roze bandje om! Wat een geluk! Enthousiast reed hij in zijn rolstoel naar het podium en daar kreeg Luco te horen dat hij samen met zijn vader aan de rand van het veld de warming-up van FC Barcelona van dichtbij mocht gaan bekijken! Hoe gaaf is dat! Luco glunderde van oor tot oor, weer een droom die uitkomt!

We namen voor even afscheid van Luco en zijn vader en zagen hen weer terug bij aanvang van de wedstrijd. Luco genoot samen met zijn vader met volle teugen langs de lijn en zag al zijn Barca-helden van wel heel dichtbij zich klaarmaken voor de grote wedstrijd. Ze werden ook nog eens getrakteerd op een mooie lichtshow en er heerste een echte Champions League-sfeer op de tribunes. Dit was echt te gek! De spelers gingen naar binnen en Luco en zijn vader sloten zich bij ons aan op de tribune. Luco zat naast You-tuber Bas van Velzen, bekend van zijn vrije trappen challenges waarin hij het opneemt tegen veel bekende voetballers. Uiteraard wilde hij met Bas ook op de foto!

De wedstrijd begon en PSV begon erg voortvarend aan de wedstrijd. Barca had het af en toe erg lastig en paal en lat hielden de Spanjaarden op de been. Uiteindelijk was het 0-0 bij de rust en hadden we nog geen flitsend Barcelona gezien. Maar dat veranderde de 2e helft…..

Hoe kan het ook anders. Een magische Messi zorgde er met een weergaloze actie hoogstpersoonlijk voor dat Barca een 0-1 voorsprong nam. Kort daarna maakte Pique er uit een vrije trap van Messi 0-2 van en was de wedstrijd beslist. Luuk de Jong maakte de verdiende 1-2 nog maar dichterbij kwam PSV niet meer. Luco was uiteraard dik tevreden, want Barca had gewonnen en hij had Messi in het echt zien schitteren. Zijn ultieme wens was in vervulling gegaan.

Maar er was nog een laatste verrassing voor Luco…..

Want als kers op de taart kreeg hij van FC Robinstijn nog een hele mooie herinnering aan deze toch al zo bijzondere avond. Hij kreeg een door Messi persoonlijk gesigneerd FC Barcelona-shirt met certificaat van echtheid! Het was een perfect einde van een prachtige en onvergetelijke dag!

Wat niemand voor mogelijk had gehouden, was gewoon gelukt……..!

“Ik heb de dag van mijn leven gehad en ga hier nog heel lang over dromen…….”, aldus Luco

 
Reactie familie Brokelman:

Op 28 november 2018 heeft FC Robinstijn voor Luco een geweldig bijzondere dag geregeld. Luco kan helaas niet ver reizen en als dan zijn super idool Lionel Messi naar Nederland komt om tegen PSV te spelen……!

Wat heeft hij genoten van de ontmoeting en de hele fantastische ervaring eromheen met het hotel, de wedstrijd en de mooie cadeaus. Luco en FC Robinstijn zijn voor altijd vrienden!

Wat hebben wij als ouders ook genoten van alles en boven alles van het genieten van Luco, zijn glunderende koppie. En van zijn onbegrensde liefde voor FC Barcelona! “Wil je ook op de foto met de PSV-spelers? Nee hoor, dat hoeft niet want ik ben voor Barcelona!”

Het was geweldig! Onze dank is groot! Dankjewel aan iedereen die voor of achter de schermen heeft gezorgd dat dit gelukt is voor Luco.

Gelukkig zijn er nog dromen, die wel uit kunnen komen!

Groetjes,
Familie Brokelman

Een speciaal woord van dank aan:

  • Harm Oppers, PSV Foundation
  • Rein van den Berg
  • Riny Maas
  • Michel van Grunsven
  • Talentscoutz
  • Queen Hotel, Cafe, Restaurant Eindhoven