Magische voetbalavond voor en door FC Robinstijn

Terug

Op 22 maart jl. vond de tweede Magische Voetbalavond plaats, georganiseerd door FC Robinstijn. Voor deze avond waren bestaande sponsoren en mogelijke nieuwe sponsoren uitgenodigd en werden de toegangskaarten verkocht om zo de nodige middelen te genereren ten behoeve van onze stichting.

Om 19.30 uur startte het programma in de gezellig Business Club van het Philips Stadion. Niels Cannegieter opende namens FC Robinstijn de avond en heette iedereen van harte welkom. Ambassadrice en tv-persoonlijkheid Hélène Hendriks voerde samen met tv-presentator en -commentator Koert Westerman interessante én amusante gesprekken aan tafel, à la Voetbal Inside. De eerste gasten waren Ruud Brood, André Ooijer en Marcel Meeuwis van FC de Rebellen, waarmee deze avond nog een samenwerkingsovereenkomst werd gesloten. Uiteraard werd er gesproken over PSV en het verlies tegen Atlético Madrid en Ajax.

‘Twee punten’

Gezeten aan de bar gaf Stijn Schaars daarover ietwat omgevraagd zijn mening en ook Glenn Helder mengde zich met regelmaat in het gesprek. Hélène vroeg op zeker moment aan André Ooijer wat nou eigenlijk het verschil is tussen Ajax en PSV… Maar voordat oud-Ajacied én -PSV’er Ooijer zijn mond open kon doen, kwam Stijn Schaars er al bijdehand tussendoor: ‘Twee punten…” Daarmee kreeg hij de lachers natuurlijk op de hand.

Marcel Meeuwis vertelde over FC De Rebellen en alle projecten waar ze druk mee zijn. Aan de bar zaten ook Kika van Es en Myrthe Morrees van PSV Vrouwen, tevens ambassadeurs van FC Robinstijn. Kika vertelde over het betreurenswaardige feit dat zij met het Nederlands Elftal net de Olympische Spelen niet heeft gehaald. Myrthe liet weten hoezeer zij ervan geniet om als ambassadeur van FC Robinstijn kinderen een fantastische dag te bezorgen. “Maar ik wil meisjes ook laten zien dat de droom om profvoetbal(st)er te worden uit kan komen, als je er maar 100 procent voor gaat!”

Na de tafel- en bargesprekken startte de FC De Rebellen Quiz waaraan alle gasten konden meedoen. De gasten kochten bij binnenkomst een rode en gele kaart die fungeerden als antwoordkaarten, vergelijkbaar met petje-op-petje-af. De eerste prijs was een shirt van Lasse Schöne, de tweede prijs een gesigneerd boek van Glenn Helder. Saillant detail: de verliezer van de quiz kreeg een rebelse ‘prijs’. Die straf werd bepaald door het ‘rad van onfortuin’. In dit geval diende er een stuk uit het kapsel van de verliezer geschoren te worden. Kevin werkzaam bij droompartner Brunschot was de pineut, maar gelukkig nam hij het goed op!

Het stinkende shirt

En toen was het tijd voor Cyriel. Cyriel heeft een aantal jaar geleden een wensdag gehad bij PSV en ook nog een bezoek gebracht aan ‘VI Aan Tafel’, zoals het programma destijds heette. Dankzij Cyriel ontstond er een levendig gesprek aan tafel waarbij er veel gelachen werd. Stichtingsvoorzitter Pieter van Bussel legde uit waarom FC Robinstijn zo belangrijk is voor kinderen. FC Robinstijn bestaat nu al 7 jaar en heeft al ongeveer 70 wensen in vervulling kunnen laten gaan.

In deze gespreksronde schoof ook Stijn Schaars aan. Stijn is al lange tijd ambassadeur van FC Robinstijn en hij benadrukte nog maar eens het belang van de stichting. Cyriel overviel het publiek én Schaars nog met een geweldige anekdote. Hij vertelde over het cadeau dat hij kreeg: een gedragen shirt van Stijn Schaars. Hartstikke leuk natuurlijk, maar het stonk zó ontzettend naar zweet dat Cyriel even niet wist wat hij er nou mee aan moest. Wassen of niet?

Na het gesprek met Cyriel togen Hélène en Koert richting de bar om daar naar alle schitterende en spannende verhalen van Glenn Helder te luisteren. Ook daarbij werd met regelmaat smakelijk gelachen, want Glenn kan geweldig en gepassioneerd vertellen.

De veiling

Na alle pret aan tafel en aan de bar was het  tijd voor de veiling. Er waren een aantal topstukken te veilen, zoals shirts van Luc Nilis, Jeffrey Bruma en Siem de Jong of de schoenen van Lasse Schöne. Ook in dit geval gold: de opbrengst komt natuurlijk  ten goede aan FC Robinstijn, die met deze middelen weer vele kinderwensen gaat vervullen.

Onder de bezielende aanvoering van veilingmeesters Hélène en Glenn werd de veiling een groot succes en kon er een prachtig bedrag worden bijgeschreven. Zo kwam er een dankbaar einde aan een prachtige avond. FC Robinstijn dankt iedereen voor zijn of haar medewerking. Graag tot de volgende keer!

Foto’s: Made By Eva

 

Magische Voetbalavond 2016 met dank aan:

  • Thinc ahead
  • MK2
  • Brunschot
  • ARS Printmedia
  • Generation Rental
  • Uiteraard al onze gasten!
  • Wenskind Cyriel Cruts
  • Koert Westerman
  • FC De Rebellen, Marcel Meeuwis en Glenn Helder
  • Onze ambassadeurs Hélene Hendriks, André Ooijer, Ruud Brood, Stijn Schaars, Kika van Es, Myrthe Moorrees