De Zoet-magische PSV-middag van Marijn!

Terug

4 april 2021

Zondag 4 april 2021 was een spannende dag voor de 8-jarige PSV-fan Marijn Aldenzee uit Deurne. Marijn heeft Mastocytose, een uiterst zeldzame ziekte die een enorme impact heeft op zijn leven. Voor FC Robinstijn alle reden om hem eens flink in het zonnetje te gaan zetten…

De bijzondere wens van Marijn stond al langer op de agenda, maar door diverse omstandigheden moest de grote dag al enkele keren verplaatst worden. Marijn is fan van PSV en zijn grote idool is Jeroen Zoet, inmiddels in Italië spelend voor AC Spezia.

Helaas was het door alle Corona-maatregelen nog steeds niet mogelijk om naar het Philips Stadion te gaan voor de wedstrijd PSV – Heracles Almelo. Maar als Marijn niet naar het stadion kan, dan zorgen we er toch voor dat het stadion naar Marijn komt! Want als (online) Fan of the Match mocht het natuurlijk aan niets ontbreken.

Rond 13:00 uur staan we bij Marijn thuis op de stoep. Met een gespannen snoetje doet Marijn zelf de deur open met in zijn kielzog oudere zus Lieke en jonger broertje Siem. We worden heel hartelijk ontvangen door het warme gezin en om het ijs te breken hebben we direct een leuke verrassing voor de drie kids. Allemaal leuke PSV-spullen: sjaaltjes, caps, een vlag, een PSV-spel en zelfs een dekbed zodat de huiskamer omgetoverd wordt tot een echte PSV Skybox.

Maar daar bleef het niet bij, want we hadden nog veel meer in petto. Om te beginnen hadden we een hele speciale videoboodschap voor Marijn. Want er was iemand die hem graag een hele leuke dag wilde toewensen… Het was Jeroen Zoet natuurlijk! Vanuit een zonnig Italië met een fantastisch uitzicht over zee, werd Marijn toegesproken door zijn grote idool. Marijn glunderde helemaal, want dit had hij natuurlijk niet verwacht.

Daarna was het bijna tijd om contact te leggen met het Philips Stadion, maar niet voordat we daar echt helemaal klaar voor waren. Normaal gesproken had Marijn natuurlijk in het stadion op die mooie rood-witte stoeltjes gezeten. En daarom had FC Robinstijn iets heel speciaals laten maken. Van twee echte stoeltjes uit het Philips stadion hadden we een geweldig PSV-meubeltje laten maken, zodat Marijn samen met zijn broertje Siem de wedstrijd toch kon bekijken op echte stadionstoeltjes. Hoe vet is dat! Om het feest compleet te maken hadden we ook voor mooie PSV- en FC Robinstijn-kussentjes, drinkbekers en schaaltjes voor lekkere chippies gezorgd. Marijn kon zo als een echte V.I.P. gaan genieten van de wedstrijd.

Maar het was eerst nog tijd om contact te leggen met de PSV Foundation in het stadion. Want als Fan of the Match kon Marijn vanmiddag via het speciale robotje toch met aanvoerder en FC Robinstijn-ambassadeur Denzel Dumfries mee het veld op gaan. De verbinding was prima en Marijn kreeg eerst een kijkje achter de schermen en mocht zelfs aanschuiven bij het interview van ESPN met PSV-Directeur Toon Gerbrands. Ook kwam PSV Mascotte Phoxy nog even poolshoogte nemen en kijken of alles naar wens was voor Marijn. Nou Phoxy, het ontbrak Marijn werkelijk aan niets. Marijn en de familie Aldenzee hoefden alleen maar lekker te genieten.

De spanning steeg, want het was bijna 14:30 uur. De PSV-spelers kwamen uit de kleedkamer en het robotje werd overhandigd aan Dumfries. Er werd meteen even contact gemaakt met Marijn en de PSV-captain liet Marijn ook de andere spelers van dichtbij zien. Daarna was het aftellen begonnen en stonden de gladiatoren klaar om het veld te betreden. En daar ging Marijn samen met zijn PSV-held Dumfries als eerste het veld op. En ook al was het digitaal, het was toch een enorme belevenis. Marijn vond het super leuk!

Daarna ging hij snel weer in zijn speciale PSV-stoel zitten, want hij wilde natuurlijk niets missen van de wedstrijd. Het hele gezin keek fanatiek mee en zag dat PSV een goede wedstrijd speelde. Het werd al snel 1-0 door topscorer Malen en Marijn had voor inspiratie gezorgd want Dumfries verdubbelde de score, waardoor de spelers met 2-0 gingen rusten. De tweede helft was minder aantrekkelijk maar Ihattaren zorgde met een fantastisch doelpunt voor het perfecte slotakkoord, 3-0.

Marijn haalde opgelucht adem en hij mocht via het robotje mee naar de catacomben en had zodoende uitzicht op de kleedkamerdeur van PSV. Al snel kwamen de PSV-ers naar buiten en liepen op hem af. Bij het robotje lag namelijk een PSV-shirtje met MARIJN erop gedrukt. Alle spelers zetten hun handtekening op het shirtje en daarnaast ook op het tafeltje dat bij Marijns nieuwe meubeltje hoorde.

Maar de verrassingen waren nog niet voorbij want er stond nog iets moois te gebeuren. FC Robinstijn had nog een leuk cadeau voor Marijn. Blij verrast maakte hij het pakje open en het waren de echte keepershandschoenen van Jeroen Zoet. Die had Jeroen speciaal vanuit Italië voor Marijn opgestuurd. Marijn glunderde van oor tot oor en was super blij met zijn nieuwe handschoenen. Had hij nu Jeroen maar even persoonlijk kunnen bedanken…

Maar bij FC Robinstijn kan toch vrijwel alles, dus voordat Marijn het in de gaten had was hij ineens aan het FaceTimen met zijn grote idool. “Hey Marijn! Heb je vandaag genoten?” riep Jeroen enthousiast vanaf zijn balkon in Italië. Marijn was heel even een beetje beduusd, maar daarna mocht hij zoveel vragen stellen aan Jeroen, als hij maar wilde. “Tegen welke speler vond je het het moeilijkste om te keepen?”, vroeg Marijn. Jeroen vertelde dat hij al veel goede spelers tegenover zich had gehad, maar dat Lionel Messi toch wel de allerbeste was. Jeroen nam alle tijd voor Marijn en het hele gezin genoot intens van deze bijzondere ontmoeting. “Mijn dag was vandaag super super magisch!” zei Marijn enthousiast nadat hij afscheid had genomen van Jeroen!

Toch had FC Robinstijn nog één laatste verrassing voor Marijn. De ultieme herinnering aan deze bijzondere dag, het echte wedstrijdshirt van PSV-aanvoerder Denzel Dumfries. Hoe kan het nou dat dat shirt een uur na de wedstrijd al bij Marijn thuis is…. Marijn kon het niet geloven. Maar de magie van FC Robinstijn kent natuurlijk geen grenzen en sommige mysteries blijven voor altijd een raadsel…

Een speciaal woord van dank aan:

  • Jeroen Zoet
  • Ambassadeurs Andre Ooijer & Denzel Dumfries
  • Spelers & staf PSV
  • PSV Foundation
  • RHB Natural Wood
  • Brunschot Reclame
  • Voetbalshop.nl