Schöne en Dolberg verrassen Mauk!

Terug

Vandaag zou een hele bijzondere dag worden voor Mauk van Goch. Mauk mag namelijk een dagje naar Ajax. Na aanleiding van de presentatie die gegeven is op OBS de Hasselbraam en de daaraan verbonden kerstballenactie is de wens voor Mauk ontstaan. Mauk heeft namelijk hele lieve vriendinnen die Mauk graag in het zonnetje wilde zetten omdat Mauk altijd voor iedereen klaar staat. Nu was het dus de beurt aan Mauk om eens goed in het zonnetje te worden gezet.

Om negen uur in de ochtend wordt Mauk verrast door de vrijwilligers van FC Robinstijn. Mauk wist nog van niks en dacht zelfs dat ze zich had verslapen voor school, maar gelukkig had vader Bart daar een mooie draai aan gegeven om Mauk thuis te kunnen houden van school.

Mauk laat ons vrolijk binnen, maar begint zich toch wel af te vragen wat die vrijwilligers dan wel kwamen doen. Gelukkig had Lasse Schöne daar via een videoboodschap een antwoord op. Tijdens het bekijken van de videoboodschap begint het besef toch echt door te dringen bij Mauk dat

dit wel eens een heel mooie dag kan worden. Het is een bijzonder ontroerend moment voor het hele gezin. Na het overhandigen van de cadeaus kan de reis naar Amsterdam beginnen. In de bus begint Mauk lekker los te komen en vertelt ze vol over haar passie voor Ajax en hoe fanatiek ze met haar vader altijd de wedstrijden bekijkt. Moeder knikt instemmend, want altijd als zij op kantoor zit te werken kan ze letterlijk volgen hoe deze twee fanatieke Ajax-supporters de wedstrijd beleven. Geweldig om deze verhalen aan te horen.

Eenmaal aangekomen bij de Amsterdam Arena worden we opgevangen door Jesse van de Ajax Foundation. Hij verzorgt een mooie rondleiding door de Amsterdam Arena. Mauk mag met haar familie plaats nemen in de persruimte, op de stoel waar normaal Ajax-trainer Peter Bosz zit. De glimlach is niet meer van haar gezicht af te krijgen. Geweldig om te zien! Vanuit de persruimte lopen we via de spelerstunnel naar de kleedkamer van Ajax. Dit is een magisch moment. De kleedkamer waar alle Ajax helden zich omkleden! Natuurlijk zijn dit geweldige fotomomenten. Unieke beelden om nooit meer te vergeten.

Nadat Mauk op alle stoelen van haar Ajax-helden heeft gezeten mogen we een kijkje nemen op het veld. Wat een indrukwekkend stadion is de Arena! Vanaf het veld vindt Mauk het nog mooier. Ze wil eigenlijk wel heel even op de reservebank zitten. Jesse had dat wel verwacht en haalt snel de beschermhoes van de bank. Mauk gaat gelijk zitten op de stoel van de trainer. Hier kan ze wel aan wennen, wat een geweldig moment! Na een paar mooie foto’s met Mauk en haar familie gemaakt te hebben, is het tijd geworden om naar het trainingscomplex te gaan van Ajax: De Toekomst.

Voetballunch

Daar is een jeugdselectie onder leiding van Johnny Bosman (oud Ajax-spits) al druk aan het trainen. De selectie traint achter op de toekomst. Mauk vindt het allemaal supergaaf. De hele selectie staat op het veld! Kasper Dolberg, Lasse Schöne, André Onana, Davinson Sánchez, noem ze maar op. Ze kijkt haar ogen uit, zó dicht bij haar helden!

Als de training van de basisspelers erop zit, lopen we naar de kantine van Ajax. Daar staat een heerlijke lunch op ons te wachten. Een echte voetballunch, gezond maar ook heel erg lekker. Tijdens de lunch genieten we van alle oud-Ajax helden die er rondlopen op De Toekomst, zoals Richard Witsche, Winston Bogarde, Aron Winter en natuurlijk Sjaak Swart.

Dan is het tijd voor de volgende verrassing. Daar komt hij aanlopen: Lasse Schöne! En hij heeft ook nog iemand meegenomen: Kasper Dolberg. Mauk weet niet waar ze kijken moet. Er volgt een gezellige gesprek waarbij Mauk haar helden op het hart gedrukt dat ze wel even moeten winnen van FC Kopenhagen (en dat gebeurde ook, red.) Na een heleboel mooie fotomomenten en een hoop vragen aan de twee Ajax-voetballers is het tijd om afscheid te nemen en weer terug te gaan naar Deurne.

In de bus wordt de hele dag nogmaals beleefd. Wat een dag en dat allemaal door de geweldige vriendinnen van Mauk! Daar kan Mauk trots op zijn, dat ze vriendinnen heeft die zoveel liefde voor haar koesteren. Thuis in Deurne bij de familie van Goch wordt er nog even gezellig gekletst onder het genot van een lekkere bak koffie om zo deze prachtige dag af te sluiten.

Een speciaal woord van dank aan:

  • De Ajax Foundation
  • Lasse Schöne
  • Spelers & staf Ajax
  • Voetbalshop.nl
  • Driessen Autoverhuur