Een onvergetelijke voetbaltraining voor Melissa en haar G-team

Terug

5 november 2014

Woensdag 5 november reisde stichting FC Robinstijn voor het eerst in haar bestaan af naar het mooie Friesland. Dé voetbalwens van de 9-jarige Melissa zou die dag in vervulling gaan. Melissa woont door haar verstandelijke beperking een aantal dagen in de week op zorgboerderij Moai Seldsum. Samen met andere kinderen van de zorgboerderij hebben ze een eigen g-voetbalteam opgestart. Bij de plaatselijke voetbalclub wordt er 1 keer per twee weken getraind onder leiding van een professionele voetbaltrainer. En daar genieten alle kinderen enorm van.

Het geel-blauw van sc Cambuur

Hoe mooi was het dan ook, dat Melissa’s wens niet alleen voor haarzelf was, maar juist voor het hele team. Ze wilde graag met haar hele team een keer trainen onder leiding van de trainers en spelers van haar favoriete club SC Cambuur. Rond het middaguur kwamen alle kinderen binnen druppelen op de zorgboerderij. Melissa zat hen samen met haar ouders en zusjes al in haar nieuwe trainingspak van Cambuur op te wachten. Zelfs haar blonde haren hadden een geel-blauw kleurtje gekregen. Alle kinderen vonden het erg spannend, want ze wisten natuurlijk niet wat hen allemaal te wachten stond. Voor vertrek liet Melissa vol trots nog een taart zien, die ze speciaal voor haar grote Cambuur-held, keeper Leonard Nienhuis had laten maken evenals de ballonnenzuil in de clubkleuren van de Friese club.

Fonds Gehandicaptensport

Cambuur organiseerde die dag samen met onze collega’s van het Fonds Gehandicaptensport een clinic voor g-teams uit de omliggende regio. Het was dus lekker druk op het stadion en iedereen had er heel veel zin in. Iedereen werd welkom geheten door Cambuur-trainer Henk de Jong, die nog maar eens onderstreepte hoe belangrijk het is dat deze categorie voetballers ondersteuning krijgen uit de voetbalwereld.

Melissa in het zonnetje

Tot Melissa’s grote verrassing werd zij door de hoofdcoach persoonlijk naar voren geroepen en vertelde hij van de mooie wens van Melissa. Hij wist ook dat keeper Nienhuis haar grote idool was, dus vroeg hij Leonard om ook even naar voren te komen. De keeper sprak enkele mooie woorden tot Melissa en gaf haar zijn eigen keepershirt cadeau. Wow wat een mooi cadeau! Melissa kon het niet drooghouden, zo blij was ze met deze bijzondere ontmoeting. Natuurlijk gaf ze haar speciale Cambuur-taart cadeau aan haar favoriet, die het mooie presentje wel kon waarderen. Er werden nog enkele mooie foto’s gemaakt en daarna was het tijd om met de clinic te gaan starten.

Aan de slag!

Alle spelers en trainers van Cambuur maakten in het verlengde van de spelerstunnel een mooie erehaag, waarna alle teams een voor een onder luid applaus van de spelers het veld mochten betreden. Sommige kinderen voelden zich een echte profvoetballer en maakte er direct een fantastische show van. Uiteraard werd het aanwezige publiek begroet alvorens de teams met het eerste onderdeel konden starten.

Cambuur TV

Allerlei leuke spelletjes mochten de kinderen doen: penaltyschieten, een dribbelparcours en natuurlijk een voetbalwedstrijdje tegen een aantal Cambuur-spelers. En tussendoor werden er natuurlijk foto’s gemaakt en handtekeningen gejaagd. Alle kinderen genoten volop en straalden van oor tot oor. Ook Cambuur TV was aanwezig en Melissa en aantal van haar teamgenoten werden zelfs nog geïnterviewd.

Wow wat een fantastische dag was dit! Dankzij Melissa heeft haar hele team een dag mogen beleven die ze nooit meer zullen vergeten!

De reactie van Melissa:

Ik vond het een super leuk dag en vooral
Dat leonard nienhuis er was en mij het t shirt gaf…ik moest wel huilen..zo blij was ik

 

 

Een speciaal woord van dank aan:

  • Cambuur Leeuwarden en Fonds Gehandicaptensport voor het mede mogelijk maken van deze wensdag
  • Trainer Henk de Jong en keeper Leonard Nienhuis voor hun persoonlijke bijdrage en aandacht voor Melissa.