FC ROBINSTIJN KRIJGT PROMINENTE PLEK OP DE MERCHANDISE SHIRTS VOOR KINDEREN

Terug

FC ROBINSTIJN KRIJGT PROMINENTE PLEK OP DE MERCHANDISE SHIRTS VOOR KINDEREN

FC Robinstijn prijkt komend seizoen op de voorkant van de kleinste merchandise shirts van Fortuna Sittard, namelijk op alle kindermaten. Het goede doel, waarmee de club al jarenlang een mooie samenwerking heeft, laat bijzondere voetbalwensen in vervulling gaan. De club is daarom blij dat het deze prachtige organisatie een nationaal podium kan geven om nog meer aandacht te schenken aan de activiteiten die zij organiseren.

Hoofdsponsor BetCity kiest er namelijk voor om met haar uiting niet zichtbaar te zijn op jeugdshirts van Fortuna Sittard en deze positie beschikbaar te stellen aan de club ten behoeve van een maatschappelijk doel. Fortuna Sittard heeft gekozen om deze plek beschikbaar te stellen aan FC Robinstijn, waarmee de jarenlange samenwerking een nieuw hoofdstuk krijgt.

Pieter van Bussel, founder van FC Robinstijn, is enorm trots op deze nieuwe mijlpaal: “Het is natuurlijk prachtig dat Fortuna Sittard ons deze unieke kans gunt. Een hele mooie blijk van waardering ook! We slaan al jarenlang de handen ineen om voetbaldromen van kinderen uit te laten uitkomen. Ons motto is “dare to dream!”. Dat we nu ook zichtbaar zijn op het originele shirt van Fortuna, is voor onszelf ook een droom die uitkomt. Een bijzonder moment in onze samenwerking. We kijken er enorm naar uit om bij de wedstrijd tegen Ajax het seizoen weer samen af te trappen en komend seizoen veel jonge Fortuna fans een onvergetelijke dag te bezorgen.”

Ivo Pfennings, algemeen directeur Fortuna Sittard, laat weten blij te zijn met de uitbreiding van de samenwerking: “Vanaf het moment dat we met Betcity in zee gingen, was bekend dat we vanuit Fortuna Sittard naar een goed doel zouden zoeken voor de kindermaten. We wilden hierbij inzetten op een partij die zich ook daadwerkelijk op kinderen richt. Het doel dat zij hebben om voetbalwensen in vervulling te laten gaan, past daarom perfect bij dit initiatief. We hebben al een prachtige samenwerking met FC Robinstijn en zijn trots dat we de op deze manier de activiteiten van hen een prachtig podium kunnen bieden.

FC Robinstijn laat sinds 2009 voetbalwensen in vervulling gaan, voor kinderen die om welke reden dan ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken of het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. De organisatie kan daarbij terugvallen op een breed netwerk aan clubs en ambassadeurs, waaronder internationale sterren als Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch, Dries Mertens en Denzel Dumfries. Maar ook voormalig Fortunezen Perr Schuurs en Ben Rienstra zetten zich belangeloos in voor FC Robinstijn.

Voor meer informatie over de stichting of om een kindje aan te melden voor een bijzondere wens of als Fan of the Match bij Fortuna Sittard kunt u terecht op www.fcrobinstijn.nl.