Mick ontmoet Graziano Pellè!

Terug

26 maart 2014

Woensdag 26 maart 2014 is een magische dag geweest voor Mick Hoff (14 jaar), een dag om nooit te vergeten. Mick zou zijn grote voetbalheld Graziano Pellè gaan ontmoeten en rondgeleid worden door de Kuip, plekjes bezoeken waar je normaal gesproken nooit komt.

Rond 10 uur arriveerde Pieter en Frederieke van FC Robinstijn in Huissen om Mick, samen met zijn ouders en broer Melvin, thuis op te halen. Na een warm welkom nam Mick zijn eerste echte Feyenoord cadeaus in ontvangst, een cap en een sjaal. Ook Melvin ontving dezelfde cadeautjes. Cap op en sjaal om, op naar de Kuip!

Eenmaal aangekomen bij de Kuip werd Mick namens Feyenoord ontvangen door Nena. Nena had direct een verrassing voor Mick, hij kreeg nóg een mooie sjaal, dit resulteerde natuurlijk in een lach van oor tot oor. Nena wees ons de weg naar het restaurant, ‘De Kuip Eten en Drinken’ en vertelde ons het programma van de dag. Rond 13.30 zou Mick worden verwacht door Graziano Pellè voor een meet and greet. Vervolgens stond er een rondleiding door de Kuip gepland en zou de dag worden afgesloten in het Feyenoord Museum. Ondertussen begon de spanning te stijgen en werden de eerste bekendheden gespot. We besloten een aantal vragen op papier te zetten welke Mick zou kunnen stellen aan Graziano. Iedereen had zijn inbreng, ook broer Melvin, samen met Mick is hij een grote fan van Feyenoord.

Mick had zijn tosti op, nog even een zenuwplasje en op naar de meet and greet. Mick reed met zijn rolstoel een ruimte binnen waar zijn grote idool zat. Graziano stelde zich voor en wist meteen bij Mick te scoren. Mick ontving uit handen van Pellè een echt Feyenoord shirt met zijn eigen naam erop, welk natuurlijk direct werd gesigneerd door zijn voetbalheld.

Mick kwam er achter dat Graziano eigenlijk best een aardig woordje Nederlands spreekt, de communicatie verliep daardoor soepel. Waar nodig werd het een en ander vertaald, maar Mick en Graziano begrepen elkaar goed. We hadden niet anders verwacht!

Mick wist heel wat informatie in te winnen over zijn eigen voetbalheld, menig supporter zou graag met Mick willen ruilen. Een heel speciaal moment voor een hele bijzondere, stralende jongen! De toppers gingen nog een aantal keer samen op de foto, waarna natuurlijk ook de rest van de familie én de begeleiders van FC Robinstijn erop wilde.

Na deze grandioze meet and greet, werden we opgehaald door Jan, Jan gaf ons een uitgebreide rondleiding door de Kuip. Geen vraag was te gek, Jan kon ze allemaal beantwoorden. Mick kon haast overal met de lift komen, waardoor hij overal getuige van is geweest!

Jan, Feyenoord in hart en nieren: “Zó hoog is het gras Mick en geen millimeter langer”. Jan wist het allemaal! We maakten een rondje rondom het veld, waar we niet op mochten. We liepen naast de dug-out én het mooie Feyenoord logo, waar natuurlijk wederom de nodige foto’s moesten worden genomen. Mick kon alleen maar genieten!!!

Toen de rondleiding er bijna op zat, heeft Mick nog een sprintje moeten trekken met zijn rolstoel. De velden werden gesproeid en de sproeier zou hem raken, maar Mick was nét snel genoeg waardoor hij het water wist te ontwijken. Wat een lol!

Jan bracht ons naar het Feyenoord Museum, een prachtig museum. Jan gaf de nodige informatie en liet ons zelf lekker rondneuzen en ontdekken wat er allemaal te zien was, want dat was héél veel.

Wat een indrukken, een geweldig stadion, een prachtig museum en desalniettemin hét idool van Mick. We besloten de dag af te sluiten met een drankje om vervolgens weer terug te gaan richting Huissen. Waar Mick dacht rustig zijn ice-tea te kunnen drinken, diende zich wederom het een en ander aan. Verdediger Sven van Beek, keeper Kostas Lamprou en last but not least Giovanni van Bronkhorst wilde nog graag met Mick op de foto. Zijn dag kon niet mooier worden afgesloten!!

Nena kwam ons gedag zeggen, wenste Mick een prettige terugreis en we gingen richting busje. Vlak voordat we instapen wist broer Melvin nog een mooi Feyenoord trainingspak te scoren bij de fanshop, de dag was hélemaal compleet.

Mick beleefde samen met zijn ouders en broer, een magische dag. Op naar huis, alles lekker laten bezinken!