Een bijzondere Sinterklaasdag voor Milan!

Terug

5 december 2016

Maandag 5 december was een speciale dag voor Milan. Hij en zijn ouders brachten een bezoek aan Ajax Amsterdam. Milan is een grote Ajax-fan, net als zijn oudere broer. Eerder dit jaar bezochten ze samen een wedstrijd van Ajax. Ze zaten toen op de tweede ring en eigenlijk leek de ArenA toen niet zo groot. Hoogste tijd dus om het toch enorme stadion eens aan een grondige ‘inspectie’ te onderwerpen!

Als de vrijwilligers van FC Robinstijn aanbellen bij het huis van Milan doet zijn moeder open. ilan heeft zijn Ajax-pet al op en er ligt een shirt van Ajax klaar op de stoel. Het bleek een goed bewaarde verrassing voor Milan dat hij opgehaald werd, want hij is verbaasd en uitzinnig tegelijk als we binnen komen. We tonen Milan een videoboodschap van Lasse Schöne die hem hoogstpersoonlijk uitnodigt en hem alvast veel plezier wenst. Milan krijgt direct een glimlach op zijn gezicht als hij de beelden ziet. Die lach wordt nog groter als hij het meegebrachte cadeau uitpakt: een trainingsshirt van Ajax!

Met nog altijd deze glimlach op zijn gezicht stappen vader, moeder en Milan de bus in om richting Amsterdam te gaan. In de bus wordt er alleen maar over voetbal gepraat en daaruit blijkt wel dat Milan een hartstochtelijk Ajax-fan is.

E-sporters

Aangekomen bij de ArenA lopen we naar de hoofdingang, alwaar we uitermate vriendelijk worden ontvangen. Milan krijgt direct een cadeau overhandigd: een echte Ajax-bal. Daarna beginnen we aan de rondleiding en we beginnen bij de spelerstunnel. Opmerkelijk genoeg lopen daar mensen in Ajax-tenue én PSV-tenue rond. Wat vreemd! Maar Milan herkent ze meteen; het dat zijn de E-Sporters van beide clubs. Daarna lopen we de tunnel uit, het veld op. Milan neemt vrijwel direct plaats op de stoel van de trainer, Peter Bosz. Zo van onderaf gezien vindt Milan het stadion nu wél heel erg groot en indrukwekkend. “Vanaf de tweede ring lijkt het veel kleiner”, stelt hij met enige verbazing.

Daarna vervolgen we onze weg langs de kleedkamer van Ajax en die van de tegenstander, alsmede de persruimte. Daar zoekt Milan opnieuw de stoel van Peter Bosz op, waarna hij professioneel de wedstrijd van zondag nog even met ons nabespreekt. De rondleiding eindigt in de Gallery of Fame van Ajax. Daar heeft Milan bijzondere belangstelling voor de beschadigde kampioensschaal (door een val vanaf de spelersbus na de feestelijke rondrit na het behalen van de titel in 2014) en het shirt van Johan Cruijff.

Van der Sar

Dan is het tijd om nog een stukje training mee te pikken. Aangekomen bij het traininsgveld zien we dat de wisselspelers en de keepers bezig zijn met een techniek- en trapoefening, waarna de training wordt afgesloten met een partijvorm. Er worden drie potjes van zeven minuten gespeeld en het gaat er hard aan toe, vindt Milan. Hij kijkt zijn ogen uit en lijkt totaal geen last te hebben van de kou. Na afloop van de training, nemen alle spelers de tijd om een handtekening te zetten op zijn bal.

Als iedereen naar binnen is, gaan wij naar het restaurant om een heerlijke kop warme chocolademelk met slagroom te drinken. Milan ziet direct Ajax-directeur Edwin van der Sar zitten en laat dat hardop weten. Van der Sar hoort het, staat direct op en komt een praatje maken. Natuurlijk gaan de twee nog even samen op de foto en dan is het tijd voor een welverdiende lunch.

Shirt van Ziyech

Milan heeft de laatste hap net naar binnengewerkt als hij op de schouder wordt getikt. Daar staat ineens Lasse Schöne! Hij heeft iets meegenomen voor Milan. Snel pakt Milan het uit. Het is het Ajax-shirt met daarop de naam en het rugnummer van Hakim Ziyech. “Helaas kon Hakim er zelf niet bij zijn”, zegt Schöne. “Maar hij heeft me gevraagd of ik dit aan jou wilde geven.”Milan is superblij. De twee praten samen nog even door over de laatste wedstrijd en die van komend weekeinde en dan is het tijd om op te breken. We moeten richting de bus.

Onderweg naar de bus lopen we evenwel Davy Klaassen tegen het lijf. Hij wilde graag nog even met Milan op de foto! En vlak voordat we de bus instappen komt Anwar El Ghazi aanrijden. Hij stapt uit en wil óók nog met Milan op de foto!

Op weg naar huis wordt de dag nog even doorgesproken, maar dan wordt Milan door slaap overmand. Gezien de lach om zijn lippen droomt Milan over deze prachtige dag. Eenmaal terug in Bemmel wil Milan nog op de foto met de vrijwilligers van FC Robinstijn en zo komt er dan echt een einde aan een prachtige dag. Een ware Sinterklaasdag, gevuld met verrassingen en cadeautjes.

Een speciaal woord van dank aan:

  • Ajax Foundation
  • Spelers & staf Ajax
  • Lasse Schöne
  • Voetbalshop.nl