Europese topavond voor Mitchel bij PSV!

Terug

14 april 2022

Donderdag 14 april 2022 zal, voor de 14-jarige Mitchel uit Velhoven, voor altijd in zijn geheugen gegrift staan. Hij krijgt de wensdag van zijn leven, bij zijn favoriete club PSV. Deze dag is een grote verassing voor hem en dan ook nog eens bij een Europese kwartfinale wedstrijd van PSV.  

Op een doodnormale donderdag avond gaat de deurbel bij Mitchel thuis. FC Robinstijn staat voor de deur en zij komen speciaal voor hem. “Pak je spullen Mitchel, we vertrekken naar Eindhoven!” En vanaf dat moment weet Mitchel niet wat hem overkomt. Hij had niet verwacht dat hij de wedstrijd van PSV in het stadion mocht kijken. Samen met zijn vader, moeder en zus, stappen ze in de bus, met nog geen idee wat hem te wachten staat.  

Bij aankomst gaan we eerst een hapje eten bij hotel-restaurant Queen aan de markt in Eindhoven. Tijdens het eten wordt Mitchel ook nog eens verrast met een cadeautje. Na het eten lopen we naar het stadion. Per toeval zien we de spelersbus van PSV staan. Natuurlijk is dat een mooi moment om een paar leuke foto’s te schieten. Bij binnenkomst in het stadion worden we hartelijk ontvangen door iemand van het PSV Foundation. Hij geeft ons een lekker drankje, waarna we richting het veld lopen. Erg bijzonder voor Mitchel is dat hij even op het veld mag staan in een goed gevuld Philips stadion. We hebben een aantal foto’s gemaakt en zijn naar onze plaats gegaan.  

Mitchel en zijn familie hadden fantastische plekken in het midden van het stadion erg dicht op het veld. En dan is het zo ver. Hij mag een wedstrijd, van zijn favoriete club PSV, bijwonen. De spelers komen al het veld op en de wedstrijd gaat nu bijna beginnen. De PSV sjaal die hij tijdens het eten heeft gekregen kan hij nu goed gebruiken wanneer zijn favoriete club een doelpunt maakt. Inmiddels is het bijna 18.45 uur en dan klinkt het fluitsignaal. De wedstrijd PSV- Leicester City is begonnen. De twee ploegen zijn de eerste helft goed aan elkaar gewaagd. Het blijf een hele tijd 0-0 net zoals in de eerste wedstrijd, maar dan ineens in de 27e minuut is het Eran Zahavi die de ban breekt en de score voor PSV opent. 1-0 voor PSV. Mitchel is door het dolle heen en hoopt dat zijn cluppie gaat winnen. Tot de rust wordt de 1-0 vastgehouden door PSV. Na nog een heerlijke frisse Cola in de rust kan de wedstrijd weer beginnen. Mitchel is natuurlijk enthousiast door de voorsprong. Helaas zien we in de tweede helft een ander spelbeeld en wordt PSV flink naar achteren gedrukt. PSV heeft het moeilijk en krijgt op het einde van de wedstrijd twee tegengoals 1-2. Ondanks het verlies hebben ze erg goed gespeeld en er een mooie wedstrijd van gemaakt.  

De wedstrijd is afgelopen, maar de wens voor Mitchel nog niet. Wat hij namelijk niet weet is dat we nog naar het spelershome van PSV gaan. De verrassing wordt nog groter als Mitchel een cadeau krijgt, namelijk een PSV shirt van zijn favoriete speler Madueke, en alsof het zo moest zijn, Noni Madueke wordt als eerste gespot bij het spelershome. Hij had zelf niet meegespeeld, omdat hij geblesseerd was, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Mitchel had een foto met zijn favoriete PSV speler. Hij was helemaal onder de indruk. Daarna kwamen onder andere Jordan Teze, Eran Zahavi en Roger Schmidt voorbij. Allemaal namen ze even de tijd voor een foto en een handtekening.  

Met een smile van oor tot oor werd het Philips Stadium verlaten, om moe maar voldaan weer naar huis te gaan. Mitchel heeft een onvergetelijke dag gehad en zal zijn PSV shirt hoe dan ook met trots dragen! 

Reactie familie: 

Super bedankt voor de fijne avond! Bij Mitchel begint het nu allemaal een plaatsje te krijgen. Wat heeft hij genoten, iedereen moet en zal zijn shirt met handtekeningen zien en wat is hij blij dat hij zijn idool heeft gezien. Nogmaals bedankt voor deze geweldige dag! 

Een speciaal woord van dank aan

  • Spelers & Staf PSV 
  • PSV Foundation 
  • Hotel, restaurant Queen 
  • Driessen Autoverhuur 
  • Wenspartner AWS Asfaltwerken