Dries laat voetbaldroom Morgan en Lander uitkomen!

Terug

28 augustus 2017

Op maandag 28 augustus komen de Rode Duivels (de Belgische nationale ploeg) weer bij elkaar op het nationale sportcomplex in Tubize, ter voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Gibraltar en Griekenland. Op dezelfde dag gaan de 11-jarige Morgan en haar 1 jaar oudere broer Lander vanuit hun vakantieadres aan de Belgische kust nietsvermoedend op pad met hun ouders en jongere zusje Rani. ‘We gaan toch nog niet terug naar huis?’ Eenmaal in Tubize aangekomen zien ze ineens het trainingscomplex van de Belgische voetbalbond en de gezichtjes beginnen direct te stralen. Zou vandaag hun grote voetbalwens in vervulling gaan?

Ontvangst bij KBVB

In 2014 nam België na jaren afwezigheid weer deel aan het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Het Rode Duivels-virus sloeg ook over op Morgan en Lander. Voor Morgan vormt voetbal een heel welkome afleiding, aangezien ze ernstig ziek is. Morgan is een zogeheten ‘vlinderkind’ en behoeft iedere’heel veel verzorging. Haar ‘grote’ broer Lander staat daarbij elke dag voor haar klaar en helpt haar zo vaak en zoveel hij maar kan. De impact van de ziekte is enorm op deze jonge leventjes is enorm en het spreekt voor zich dat deze  twee kanjers het daarom verdienen om eens een keer samen in het zonnetje te worden gezet. Eén Duivel heeft de afgelopen jaren echt het hart gestolen van zowel Morgan als Lander: Dries Mertens! Het is daarom hun grote voetbalwens om Dries en de Rode Duivels een keer van dichtbij in actie te kunnen zien en natuurlijk om hun grote idool te mogen ontmoeten. Bij het complex van de KBVB wordt de familie Van Baelen ontvangen door Rik en Pieter van FC Robinstijn en vervolgens welkom geheten door teammanager Piet. Aan de koppies te zien, vinden de kinderen het allemaal erg spannend. Piet stelt ze gerust en vertelt in het kort wat we die dag zoal gaan doen, zonder direct alles te verklappen. Het gaat namelijk een heel bijzondere dag worden, boordevol verrassingen…

Voetbalplaatje

Net binnen mogen ze de eerste verrassing al in ontvangst nemen. Alle drie de kinderen ontvangen een België-sjaal en trots poseren ze ermee voor de fotograaf. Ondertussen zien we van afstand al enkele spelers voorbij komen. Zo wordt topkeeper Courtois ietsje verderop geïnterviewd door de Belgische televisie. Ook zagen we al een glimp van Martens. Dries zou Dries niet zijn om ondanks alle andere verplichtingen toch al snel even kennis te komen maken met het hele gezin. De eerste foto met Dries is direct een feit en Dries fluistert Morgan en Lander nog toe: “Ik zie jullie straks na de training en dan laat ik jullie alles zien, oké?” Wauw, wauw, wauw, Morgan en Lander stralen helemaal! Dit hadden ze een uurtje geleden alleen maar kunnen dromen.

Maar het is alweer tijd voor de volgende verrassing. Morgan en Lander zijn namelijk helemaal verzot op de bekende Panini voetbalplaatjes. Tijdens het WK in 2014 en EK in 2016 hadden ze deze volop gespaard. Voor FC Robinstijn een mooie kans om beide kinderen een uniek voetbalplaatje te overhandigen. Ze kregen allebei het grootste voetbalplaatje van de wereld met natuurlijk Dries als Rode Duivel! En uiteraard gaan we Dries vragen om deze unieke plaatjes te signeren. Even later komt teammanager Piet ons ophalen om de openbare training bij te kunnen wonen. Piet leidt ons binnendoor over het schitterende complex en regelt voor ons zelfs de beste tribuneplaatsen, zodat we alles perfect kunnen zien. Even later betreden de spelers onder luid applaus het veld. Morgan en Lander kijken hun ogen uit. Daar zijn ze dan allemaal, hun Rode Duivels, hun voetbalhelden!

Rondleiding

De sfeer zit er op het veld ook goed in, want tijdens de warming-up wordt er veel gelachen en gedold. Aangezien Dries een dag eerder nog een geweldige wedstrijd had gespeeld bij zijn club Napoli en ook de reis naar Tubize nog in de benen heeft, stapt hij samen met het Spurs-trio Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Moussa Dembele en aanvoerder Vincent Kompany op de hometrainers die voor de tribune staan opgesteld, om de vermoeidheid uit de benen te fietsen. De overige Duivels doen een positiespel en de keepers worden apart onder handen genomen. Er valt dus genoeg te zien!

Na een half uurtje is Dries klaar en verdwijnt hij naar de kleedkamer. Een half uurtje later komt Piet ons weer ophalen. Dries is klaar en wil Morgan en Lander graag ontvangen in de kleedkamer. Jazeker, in de echte kleedkamer van de Rode Duivels! Dries vertelt dat daar normaal gesproken alleen spelers en staf mogen komen, maar voor Morgan en Lander wordt eenmalig een uitzondering gemaakt. Ze kijken hun ogen uit: een wand met allemaal voetbalschoenen, douches, behandelruimtes en een groot bad met ijswater. Dat laatste verdient uitleg en Dries vertelt dat veel spelers daar in gaan zitten om te herstellen van hun inspanningen. Dries zit er zelf ook vaak in, zegt hij. Ondertussen komen ook Kompany, Vertonghen, Alderweireld en Dembele binnen en Dries vraagt hen gelijk om ook even kennis te komen maken. Uiteraard gaan de spelers ook graag even met Morgan en Lander op de foto.

Dries ten voeten uit!

Daarna mogen Morgan en Lander een aantal vragen stellen aan Dries. Morgan had de vragen in haar telefoontje gezet, zodat ze ze niet zou vergeten. Dries vertelt over zijn bewondering voor Lionel Messi en geeft toe dat hij zelf nu het liefste als spits speelt. Hij weidt ook uit over zijn eerste voetbalclub in Leuven en zegt trots dat het toch wel heel speciaal is, dat hij van zijn passie zijn werk heeft kunnen maken. Na het korte interview heeft Dries nog een mooi cadeau; Morgan krijgt het thuisshirt van België en Lander het nieuwe uitshirt, beide uiteraard met nummer 14 en MERTENS achterop. Er worden nog wat handtekeningen uitgedeeld en vervolgens laat Dries ons ook nog de indoorhal zien waar de Duivels ook wel eens trainen. Hij showt ons ook het kunstgrasveld, maar zegt er wel direct bij dat hij toch veel liever op echt gras traint en speelt.

Dan is het tijd om afscheid te nemen van Dries. Er wordt nog een laatste foto gemaakt en na een dikke knuffel en een uitvoerig ‘dank je wel voor alles’ nemen we afscheid. We mogen nog heel even in de andere kleedkamer wachten op de terugkeer van Piet. Inmiddels zijn evenwel ook Romelu Lukaku en Yannick Carrasco naar binnen gekomen en ook zij maken graag even tijd om met Morgan en Lander op de foto te gaan. Vervolgens gaan we nog even naar buiten om het laatste deel van de training te bekijken. We weten dan ook gauw even nog een foto en handtekening te scoren van Barcelona-speler Thomas Vermaelen.

Na de training eten de kids hun buikjes lekker rond bij MacDonalds en zo komt er een einde aan een dag vol verrassingen voor Morgan en Lander. Met een meet & greet, die veel meer inhield dan iedereen had durven dromen. Dries had grote indruk gemaakt op allen; zo spontaan, lief en belangstellend als hij voor iedereen was. Het is Dries ten voeten uit, niet alleen magisch op het veld met zijn voeten, maar daarbuiten vooral ook met zijn hart.

Een speciaal woord van dank aan:

Dries Mertens en alle andere Rode Duivels

Teammanager Piet Erauw

Voetbalshop.nl/Voetbalshop.be

Brunschot