Aspirant-trainer Niek beleeft bijzondere wensdag bij PSV

Terug

22 oktober 2017

Op zondag 22 oktober was het ’s ochtends een drukte van jewelste in huize Brands in Oirschot. De familie van Brunschot was gezellig op bezoek en de 10-jarige Niek Brands was in de veronderstelling dat hij samen met zijn beste vriend Sil en hun families naar de Dutch Design Week in Eindhoven zou gaan. Hij wist echter niet dat de familie van Brunschot een geheel andere verrassing voor hem in petto had… Niek was door hen namelijk bij FC Robinstijn aangemeld voor een wensdag bij zijn favoriete club PSV. Na alle tegenslagen de afgelopen jaren was het namelijk de hoogste tijd om Niek eens een keer flink in het zonnetje te zetten. Toen geheel onverwacht de bel ging, liep Niek naar de deur. Toen hij open deed, keek hij in de ogen van  Pieter van FC Robinstijn. Met grote ogen keek Niek hem aan en hij begreep er helemaal niets van. Die meneer aan de deur zei hem zo 1-2-3- niks. Eenmaal binnen werd snel duidelijk wat de bedoeling was. De oudste telg van de Brunschot-family wist haarfijn uit te leggen, wat FC Robinstijn precies doet. Vandaag zou de voetbalwens van Niek in vervulling gaan! Nieks vader is ook fanatiek PSV-supporter en had hem al een aantal keren meegenomen naar het stadion. Niek keek dan altijd zijn ogen uit en vooral de lichtshow en de opkomst van de spelers vond hij heel indrukwekkend. Je zag hem dan denken ‘Als ik toch ooit zelf een keer op die manier het veld zou mogen betreden…’

Op naar PSV-Heracles

Nou Niek, dat is nou precies wat we vandaag gaan doen! Maar eerst was het tijd voor een leuk cadeautje voor de voetballers in huis. Niet alleen Niek, maar ook zijn beste vriend Sil en zijn broer kregen een mooie PSV-bal met handtekeningen. En voor iedereen was er natuurlijk een Robinstijnpolsbandje. Daarna gingen we op pad met de familie Brands en natuurlijk mocht Sil ook mee. Op naar Eindhoven.

PSV speelde al om 12.30 uur tegen Heracles Almelo, dus het voelde voor iedereen een beetje vreemd om zo vroeg op pad te gaan. We konden in de buurt van het stadion op de gereserveerde plaats parkeren. Er was – zoals gepland – nog voldoende tijd, dus gingen we eerst lunchen bij Queen Hotel Cafe Restaurant in het centrum van Eindhoven. Zo konden we in alle rust naar de wedstrijd toe gaan leven. Toen de buikjes vol waren, was het tijd om richting het stadion te gaan. Onderweg kregen beide jongens nog een mooie PSV-sjaal van Pieter en zo waren ze er helemaal klaar voor.

10, 9, 8, 7…

We moesten ons melden bij de hoofdingang van het stadion, waar Kirsten van de PSV Foundation ons gastvrij ontving. Na een korte uitleg mochten Niek en zijn vader met Kim mee, zodat Niek zich in het PSV-tenue kon hijsen. Pieter nam de anderen mee naar de gereserveerde plaatsen op de hoofdtribune, zodat iedereen het grote moment van Niek zou kunnen volgen. Beide teams begonnen aan de warming-up en langzaam begon de spanning toch wel te stijgen. Het stadion liep helemaal vol en langs de lijn werden nog snel de laatste interviews gehouden met beide trainers. Daarna gingen de spelers weer naar binnen en was het grote moment bijna daar. Niek begaf zich naar de spelerstunnel en wij konden hem al op de grote schermen in het stadion zien staan. Niek zou zo meteen samen met Phoxy als eerste de grasmat gaan betreden met in zijn kielzog het arbitrale trio en alle gladiatoren! De stadionspeaker begon af te tellen, 10, 9, 8… Daar was dan het grote moment! Het stadion ging uit zijn dak en de supporters begroetten hartstochtelijk hun voetbalhelden. Niek liep trots voorop! Zo vet! Dit is wat hij altijd al gewild had! Niek genoot met volle teugen en ook zijn ouders, zusje Bente en beste vriend Sil stonden te glunderen. Dit was zijn moment!

Lozano maakt de 1-0

Met een brede smile liep hij vervolgens weer de catacomben van het stadion in, om zich snel om te kleden, want hij wilde natuurlijk niets van de wedstrijd missen. Toen Niek weer bij de rest van het gezelschap aansloot, stond het gelukkig nog 0-0, maar PSV was wel al enkele keren heel gevaarlijk geweest. Even later stond de 1-0 al op het bord. HIRVING LOZANO, de favoriete speler van Niek scoorde na een fraaie assist van Jorrit Hendrix. Niek ging helemaal uit zijn dak! Mooier kon het natuurlijk niet en de sjaaltjes gingen weer de lucht in!

Helaas werd het spel daarna wat minder. De 1-0 gaf blijkbaar een comfortabel gevoel bij de spelers van Philip Cocu, waardoor ze toch wat slordig werden. Even later klonk het rustsignaal en stond er voor Niek alweer een volgende verrassing op het programma. Hij mocht met zijn vader naar de rand van het veld en zelfs even plaatsnemen in de dug-out van PSV. Niek nam uiteraard ook even plaats op de stoel van de trainer, want hij wilde dat gevoel van Cocu ook wel eens hebben. Temeer daar Niek, nu hij door alle
tegenslagen zelf niet meer mag voetballen, nu assistent-coach van zijn voetbalteam bij Oirschot Vooruit is en stiekem droomt van een carrière als coach van PSV. Het was in elk geval een mooi plaatje en wie weet wat de toekomst hem nog brengen…

Na een klein kwartiertje kwamen de spelers alweer het veld op en dus namen we snel weer plaats op de tribune, want we verwachtten toch nog wel wat meer vuurwerk… Maar o jee, PSV ging verder op de lijn waarmee het de 1 e helft was geëindigd en Heracles werd zowaar een aantal keer heel erg gevaarlijk. Gelukkig bleef het 1-0 en toen aanvoerder Marco van Ginkel er in de 78e minuut na de mooiste aanval van de wedstrijd 2-0 van maakte, was het kat in het bakkie! Diezelfde van Ginkel mocht in de laatste minuut vanaf 11-meter ook nog voor het slotakkoord zorgen: 3-0! Zo werd het toch nog een mooie uitslag en kon PSV lekker achterover leunend gaan kijken wat de concurrentie zou gaan doen in de Klassieker Feyenoord-Ajax.

Collega-assistent-trainer

Die Klassieker zou aan Niek voorbij gaan, want hij had nog wat andere – belangrijker – zaken op het programma staan deze middag. Hij mocht namelijk mee naar het spelershome van PSV om daar foto’s en handtekeningen te scoren bij zijn PSV-idolen. Voordat de eerste spelers arriveerden, kreeg hij uit handen van Kirsten eerst nog het nieuwe thuisshirt van PSV cadeau. Wat een bofkont, dit had hij niet verwacht! Niek was er superblij mee en hij trok z’n nieuwe shirt direct aan. Toen kwamen de eerste
spelers binnengedruppeld… Natuurlijk wilde Niek met iedereen op de foto en mocht zijn oude shirt vol komen te staan met alle handtekeningen. Bijna al zijn favoriete spelers kwamen even bij hem langs: Jeroen Zoet, Luuk de Jong, Marco van Ginkel, Santiago Arias, Nicholas Isimat-Mirin, Luuk Koopmans, Mauro Junior, oud-speler Boudewijn Zenden en natuurlijk zijn favoriete speler Hirving Lozano! En net toen we dachten dat er niemand meer zou komen, kwam ook trainer Philip Cocu nog even een bezoekje brengen. Het slotakkoord was voor assistent-trainer en FC Robinstijnambassadeur Ruud Brood, die op de bank nog even een onderonsje had met zijn collega-assistent-trainer.
Het was een perfect einde van een topdag! Niek is PSV-er voor het leven nu en gaat deze bijzondere dag nooit meer vergeten!

 

De persoonlijke reactie van Niek:

Wat een geweldige dag!

Samen met mijn beste vriend Sil, eerst heerlijk eten in een restaurant. Papa, mama en Bente waren er ook bij. Toen mochten we naar het stadion van mijn favoriete club PSV. Daar kwamen we op allerlei plekken waar je normaal nooit mag komen en moesten we ons omkleden voor de line-up, in het PSV tenue natuurlijk. Alles werd goed uitgelegd, wat ik heel fijn vind. Papa mocht de hele tijd bij mij blijven. Ik vond het wel spannend toen ik echt het veld op mocht lopen aan de hand van Phoxy, maar toen we eenmaal het veld op gingen kon ik er toch heel erg van genieten. PSV won de wedstrijd ook nog ‘ns met 3-0 en  in de twaalfde minuut kwam mijn naam op de grote schermen in het stadion. Het toppunt was toch wel het scoren van de handtekeningen en foto’s van een groot aantal spelers en trainers.
Ik ga dit nooit meer vergeten!!
 
Groetjes Niek

Een speciaal woord van dank gaat uit naar:

  • PSV Foundation
  • Spelers & staf PSV
  • Queen Hotel, Café, Restaurant
  • Driessen Autogroep