Noa straalt bij Ajax!

Terug

12 september 2013

Noa straalt tijdens onvergetelijke dag bij Ajax!

Donderdag 12 september 2013 is een dag die de 10-jarige Noa uit het Brabantse Berghem niet snel meer zal vergeten. Haar grote voetbalwens zou die dag bij Ajax in vervulling gaan.

Nietsvermoedend zat ze die ochtend te wachten op haar vaste taxichauffeur, die haar elke dag naar haar school brengt in Nijmegen. Maar had hij nou een lekke band en zou er een andere bus komen om haar op te halen? Zelfs toen FC Robinstijn ineens voor de deur stond wist ze nog niet wat er zou gaan gebeuren.

Maar daar bracht de videoboodschap van onze ambassadeur en Ajax-speler Lasse Schöne snel verandering in. Noa werd door Lasse uitgenodigd om die ochtend als speciale gast van de Ajax-selectie naar Amsterdam te komen om de besloten training bij te wonen. De boodschap zorgde direct voor een brede lach en Noa had er super veel zin in! Maar eerst kregen Noa, haar broertje Tristan en zusje Tess nog een paar leuke kadootjes van FC Robinstijn. Ze moesten immers wel geheel in stijl afreizen naar de Arena, zodat ze veel foto’s en handtekeningen konden gaan scoren.

Om 10.45 uur werden we samen met nog een wensgezin van FC Robinstijn erg gastvrij ontvangen door de Ajax Foundation. En we waren amper binnen of de eerste grote verrassing was al een feit. Niemand minder dan Ajax-icoon Edwin van der Sar kwam hoogstpersoonlijk even een bezoekje brengen om beide gezinnen een hele leuke dag toe te wensen. Noa kreeg zelfs een zoen van de topkeeper. Wauw wat een mooi begin van deze bijzondere dag!

Daarna werden we getrakteerd op een rondleiding door het stadion. De kleedkamer van Ajax was natuurlijk een hoogtepunt en Noa zag direct waar haar favoriete spelers Siem de Jong, Viktor Fischer en Kenneth Vermeer hun vaste plaats hebben. We mochten door de spelerstunnel en brachten ook een bezoek aan de catacomben van het stadion om uiteindelijk in de Arena te staan, waar allerlei mensen druk bezig waren met de nieuwe grasmat. Het immense stadion maakte erg veel indruk en iedereen keek zijn ogen uit.

Maar de training was al begonnen, dus gingen we snel met z’n allen naar de Toekomst. Noa vond het erg spannend, want nu zou ze haar grote helden echt gaan ontmoeten. Maar eerst kreeg ze van de Ajax Foundation nog een tas vol met mooie Ajax kadootjes. Er zat zelfs een origineel spelersshirt in! Daar konden de spelers natuurlijk mooi hun handtekening op zetten.

Bij het trainingsveld aangekomen steeg de spanning enorm. Nu zag Noa haar helden wel van heel dichtbij in actie. En wat zijn ze allemaal goed! De bal ging supersnel van speler naar speler en het was fantastisch om dat te kunnen volgen. De eerste speler die het trainingsveld mocht verlaten was Daley Blind. Hij kwam direct de kant van Noa op, signeerde haar shirt en ging met haar op de foto.

Na het partijspel volgden er steeds meer spelers. Allemaal brachten ze even een bezoekje aan Noa en gingen met haar op de foto. Noa straalde van oor tot oor! Dit overtrof al haar dromen. En natuurlijk kwam ook Siem de Jong even naar haar toe. Ze vroeg of Siem weer helemaal hersteld was van zijn vervelende blessure. Siem bevestigde dat het weer helemaal goed met hem ging, dus dat was voor Noa een bevestiging dat Ajax zou gaan winnen van PEC Zwolle.

Met tientallen mooie foto’s, een shirt vol met handtekeningen en een onvergetelijke ervaring gingen we daarna naar de kantine op de Toekomst om even tot rust te komen en te genieten van een voortreffelijke lunch. Maar ook daar keek iedereen zijn ogen uit. Al die Ajax-iconen die daar rondliepen, Richard Witschge, Marc Overmars, Wim Jonk, Heini Otto, Orlando Trustfull, Sonny Silooy, John Bosman, Bryan Roy en ook Edwin van der Sar kwam er lunchen. Heel de Toekomst ademt Ajax uit. Heel mooi en apart om dat te mogen ervaren. Van der Sar informeerde ook nog even bij Noa of ze een leuke dag had gehad. Nou dat kon je wel zeggen ja, het was echt ongekend!

Maar er volgde nog een grote verrassing, want Lasse Schöne kwam gedoucht en wel ook nog even naar boven en had niemand minder dan Viktor Fischer met zich meegenomen. Een betere ambassadeur kunnen we ons natuurlijk niet wensen! Ook Lasse kwam even informeren of alles naar wens was en Viktor had nog een laatste verrassing voor Noa. Hij overhandigde Noa het nieuwe thuisshirt van Ajax met haar naam en rugnummer 14 erop. Noa genoot volop en was super blij met haar nieuwe shirt. Het hele gezin ging vervolgens nog op de foto met beide Ajacieden, zodat dit bijzondere moment voor altijd vastgelegd kon worden.

Het was de perfecte afsluiting van een onvergetelijke dag! Noa had het niet mooier kunnen verwoorden, toen ze op de terugweg tegen haar ouders zei: ‘Dit was de mooiste dag van mijn leven!’

Reactie Noa:

Hoi FC Robinstijn,

Ik vond het heel leuk bij Ajax op donderdag 12 september 2013.

Vooral dat ik al die spelers heb ontmoet.

Ik ga het shirt naar Ajax – FC Barcalona aantrekken.

Ik ben blij dat Siem de Jong weer hersteld was van zijn blessure.

Want ik heb hem ook ontmoet.

Het was een hele leuke dag bij ajax!
Bedankt!

Groetjes, Noa

Een speciaal woord van dank aan:

  • Ajax Foundation voor een onvergetelijke dag
  • Staf en spelersgroep Ajax voor alle handtekeningen en foto’s
  • Edwin van der Sar voor het fantastische ontvangst
  • Viktor Fischer en Lasse Schöne voor hun enorme betrokkenheid en speciale bezoek
  • Kantinepersoneel Ajax voor de voortreffelijke lunch
  • Voetbalshop.nl voor alle mooie kadootjes