PSV'ers verbinden zich aan FC Robinstijn

Terug

De transfermarkt is geopend! Met trots presenteert FC Robinstijn dan ook drie nieuwe ambassadeurs. De kersverse assistent-trainer van PSV, Ruud Brood, heeft zich aan de stichting verbonden en ook de speelsters van de PSV Vrouwen Myrthe Moorrees en Kika van Es gaan zich inzetten als ambassadeurs.

Ruud Brood: ‘Voetbal maakt zoveel emoties los’

Met deze drie nieuwe ambassadeurs, onderstreept FC Robinstijn nog eens de binding met samenwerkingsclub PSV. Ook Stijn Schaars en André Ooijer zijn namelijk al langere tijd aan de stichting verbonden. Ruud Brood vertelt waarom hij ambassadeur is geworden: “Voetbal maakt zoveel emoties los. Het is prachtig dat stichting FC Robinstijn voetbal inzet om kinderen en gezinnen die het nodig hebben, een dag te geven zonder zorgen en vol mooie momenten om nog vaak aan terug te denken. Daar zet ik me graag voor in.”

Van vrijwilligers naar ambassadeurs

Kika en Myrthe waren al als vrijwilliger betrokken bij de stichting en de speelsters van PSV Vrouwen dragen met dit ambassadeurschap hun betrokkenheid nog sterker uit. Myrthe: “Het is fantastisch om te zien hoe de kinderen genieten van een unieke wensdag georganiseerd door de stichting. Ik heb als begeleider van een wensdag zelf kunnen zien wat een indruk dit maakt op het hele gezin, het is echt een dag om nooit te vergeten.”

Aanwinsten voor de stichting

Voorzitter Pieter van Bussel is in zijn nopjes met de versterking van FC Robinstijn. “We zijn ontzettend blij met het feit dat Ruud, Kika en Myrthe nu deel uitmaken van de familie. Alle drie zullen ze ontzettend tot de verbeelding spreken bij alle Robinstijners. Het geeft maar weer eens aan hoe belangrijk iedereen het vindt dat FC Robinstijn zich sterk maakt voor kinderen die in een moeilijke situatie verkeren. Het ís ook belangrijk. We zijn allemaal kind geweest of hebben zelf kinderen, dus we kunnen ons allemaal levendig voorstellen hoe het is om voetbaldromen te zien uitkomen. We hebben dit seizoen weer veel dromen kunnen doen uitkomen met de hulp van onze ambassadeurs, onze vrienden, onze sponsors, de vrijwilligers en de clubs. Het mooie daarvan is dat iedereen enorm trots is op het steentje dat hij of zijn daaraan heeft bij kunnen dragen. Ook komend seizoen gaan we weer veel kinderen een prachtige dag bezorgen, samen. Met de hele FC Robinstijn-familie.”

FC Robinstijn, de aftrap naar jouw voetbalwens

FC Robinstijn probeert de voetbaldroom van kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar, die het verdienen een dag in het zonnetje gezet te worden, uit te laten komen. Dit zijn bijvoorbeeld kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking, kinderen die ernstig ziek zijn of die op een andere manier iets heel ingrijpends hebben meegemaakt. Ieder kind heeft zijn eigen specifieke voetbalwens en FC Robinstijn probeert deze ‘op maat’ te vervullen. Een bijzondere wensdag in het bijzijn van ouders, broertjes en zusjes en tot in de puntjes verzorgd. Niet alleen bij PSV, maar ook bij Roda JC Kerkrade, Ajax, Feyenoord, NEC, Helmond Sport, FC Eindhoven en zelfs Schalke 04 en Fulham FC heeft de stichting al vele wensen uit laten komen.