Perr Schuurs bezorgt Quinten de dag van zijn leven!

Terug

8 juli 2020

De magische wens van Quinten

Woensdag 8 juli was een bijzondere dag voor de 8-jarige Quinten uit het Limburgse Susteren. Die dag ging zijn grote voetbalwens in vervulling…

’s Ochtends vroeg denkt Quinten dat hij naar de tandarts moet, dus toen de bel ging deed hij nietsvermoedend de deur open. Daar staan Jochem en Pieter van FC Robinstijn voor de deur. Wat zouden zij hier komen doen? Eenmaal binnen valt het kwartje snel en dolenthousiast vertelt Quinten over zijn favoriete clubs Ajax en Fortuna Sittard. In het buitenland is Liverpool zijn favoriet.

Bij het openmaken van de cadeautjes wordt hem duidelijk gemaakt dat hem vandaag een hele speciale dag te wachten staat. We gaan namelijk helemaal naar Amsterdam, want hij krijgt een speciale rondleiding door de Johan Cruijff Arena. Quinten vindt het helemaal geweldig en samen met zijn moeder gaat hij met ons mee op pad.

Na een gezellige rit komen we aan in Amsterdam, waar we heel gastvrij worden ontvangen door onze speciale gids Roy. Roy begint direct heel enthousiast te vertellen en ook Quinten wordt erbij betrokken, want Roy stelt hem allerlei vragen om te kijken of Quinten toch wel echt een Ajacied is.

Allereerst mag Quinten naar de Koninklijke lodge waar je een fantastisch uitzicht hebt op het veld. Hier zitten altijd alle belangrijke mensen, zoals ook wel eens de Koning en de Koningin. Vervolgens wordt er koers gezet naar de kleedkamer van de gasten. De iets wat sobere kleedkamer hangt vol met shirts van topvoetballers die daar met hun club of land hebben gezeten. Sergio Ramos, Neymar, Ibrahimovic en natuurlijk ook Messi en Cristiano Ronaldo. Wat een grote namen, maar het shirt van Manuel Neuer is toch wel favoriet, want Quinten heeft ook wel iets speciaal met keepers.

De volgende halte is natuurlijk de kleedkamer van Ajax. Wauw, wat is die mooi zeg. Alles super de luxe en wat een ruimte. Quinten vindt het geweldig en schuift van stoeltje naar stoeltje zodat hij op de plek van alle spelers heeft gezeten. Moeder Chantal maakt bij iedere speler een foto zodat het fotoboek straks helemaal compleet is. Favoriet zijn Onana, Ziyech, Tadic en natuurlijk Perr Schuurs. Want Perr komt uit het buurdorp Nieuwstad en daar is Quinten heel erg trots op!

We lopen vervolgens naar de spelerstunnel waar nog maar eens duidelijk welke prijzen Ajax allemaal heeft gewonnen. Kampioen van Nederland, Bekerwinnaar en natuurlijk het winnen van de Champions League, Europacup II en de UEFA Cup. Dat zal ook wel indruk maken op de spelers van de tegenstander… Op de bekende opkomstmuziek van Ajax mag Quinten de gang naar het veld maken en zo ervaart hij precies hoe het voor de spelers moet zijn als ze een kolkende Arena betreden voor een belangrijke wedstrijd. Quinten geniet volop en ziet nu heel erg goed hoe groot het stadion is. Er worden mooie foto’s gemaakt en natuurlijk neemt hij ook even plaats op de stoel van trainer Erik ten Hag.

De wensdag is nog niet voorbij, maar onze gids Roy vindt het wel tijd voor een lekker drankje om heel even bij te komen van alle indrukken. Na de stop gaan we verder en brengen we een bezoek aan de persruimte. Uiteraard gaat Quinten ook even achter de microfoon zitten om alle brandende vragen te beantwoorden…

Onze laatste stop is zeker de niet de minste, want Quinten mag een bezoek brengen aan het Ajax Museum. “Wauw, kijk eens al die bekers! Heeft Ajax die allemaal gewonnen?” En ook hier mag natuurlijk geen foto ontbreken voor het plakboek, dus Quinten gaat gewillig met alle bekers op de foto. We lopen nog even rustig door het Museum om alle prijzen, foto’s en filmpjes te bekijken, als we plotseling een belangrijk bericht ontvangen. Er staat namelijk buiten op het Arenadek iemand op Quinten te wachten…

We lopen het dek op en daar staat een prachtige zwarte Mercedes geparkeerd. Plotseling gaat de deur open en stapt niemand minder dan Perr Schuurs uit deze mooie bolide. Hij stapt op Quinten af en begroet hem heel hartelijk! Zie die oogjes eens stralen… Quinten weet niet wat hem overkomt en glundert van oor tot oor, net als moeder Chantal. Perr vraagt wat Quinten vandaag allemaal aan gedaan heeft en of hij een leuke dag heeft gehad. Nou, dat heeft hij zeker!

Perr neemt ons vervolgens nog even mee terug naar de kleedkamer en daar mag Quinten vervolgens zoveel vragen aan hem stellen als hij maar wil. Quinten vraagt Perr het hemd van zijn lijf en er ontstaat een super leuke band tussen die twee. Natuurlijk worden er nog enkele mooie foto’s gemaakt ook aan de rand van het veld. Deze foto’s zijn echt uniek en komen zeker boven Quintens bed te hangen. Perr heeft vervolgens een verrassing, want Quinten mag een klein stukje met hem meerijden richting de Fanshop. Hoe vet is dat! Daar aangekomen nemen we afscheid van Perr en bedanken we hem voor zijn fantastische bijdrage. Maar Perr heeft nog een laatste super verrassing voor Quinten. Quinten wordt door Perr namelijk uitgenodigd om samen met zijn moeder een keer naar een wedstrijd van Ajax te komen. Quinten is dolgelukkig en kan het allemaal bijna niet geloven.

Het slotakkoord vind in de Fanshop plaats, want wat is er nu leuker na zo’n onvergetelijke dag om straks thuis zelf te kunnen gaan voetballen in het nieuwe shirt van Ajax! Onderweg naar de parkeergarage zegt Quinten: “ Mama, dit was echt de leukste dag van mijn leven!”

Een bijzonder woord van dank aan:

  • Perr Schuurs voor de bijzondere meet & greet
  • Gids Roy voor de super leuke rondleiding
  • nl
  • Driessen Autogroep