Quinty ontmoet idool Steven Berghuis

Terug

21 februari 2018

Woensdag 21 februari is dé grote dag voor de 10 jarige Quinty van Nieuwenhuize. Niet alleen heeft ze lekker vakantie, maar vandaag gaat ook haar grote voetbalwens bij Feyenoord in vervulling! Samen met haar grote zus, moeder en stiefvader meldt Quinty zich keurig op tijd om half 11 bij het Maasgebouw in Rotterdam. Allemaal zijn ze fanatiek supporter van Feyenoord, dus iedereen staat te trappelen om te beginnen.

Lars en Stef van FC Robinstijn zijn ook bij het Maasgebouw en zo kan de dag van start gaan! Om de dag goed te laten beginnen, wordt er afgetrapt met een geweldig cadeautje. Quinty krijgt een echt Feyenoord-shirtje met haar naam en rugnummer 11! Direct wordt het dichtstbijzijnde toilet op gezocht om het shirtje aan te trekken en even later komt Quinty weer terug met een glimlach die de rest van de dag niet meer zal verdwijnen.

Favoriete speler van Quinty

Feyenoord ontvangt de familie van Nieuwenhuize in het restaurant van het Maasgebouw. Onder het genot van een drankje wordt er volop over voetbal gepraat. Natuurlijk gaat het vooral over Feyenoord en dan blijkt dat Quinty maar één echt favoriete speler heeft… Nee, niet Robin van Persie. Ook niet Brad Jones of Karim El Ahmadi. Dat zijn allemaal toppers, maar Steven Berghuis is voor Quinty dé man bij Feyenoord. Hopelijk gaan we hem nog van dichtbij zien…

Er volgt een uitgebreide rondleiding door het indrukwekkende stadion. De gids is een echte Rotterdammer en dit laat hij regelmatig blijken met grapjes. De rondleiding brengt ons bij de dure business-seats, de kleedkamer van de tegenstander, de befaamde spelerstunnel, het Feyenoord Museum met alle prijzen en natuurlijk langs het heilige gras van de Kuip. De rondleiding eindigt in het restaurant van het Maasgebouw, alwaar een fantastische lunch staat te wachten.

Het was bij Quinty inmiddels bekend dat de Feyenoord-spelers na de lunch zouden komen voor een ‘Meet & Greet’, dus de spanning neemt flink toe. De belangrijkste vraag tijdens de lunch is dan ook: Waar kunnen de spelers straks hun handtekeningen zetten? Gelukkig zijn Lars en Stef daarop voorbereid en hebben voor Quinty en haar zusje een pakket met spelerskaarten van alle selectiespelers. Poeh gelukkig! Weer een zorg minder! De minuten lijken wel uren te duren voor de fanatieke Quinty, maar haar geduld wordt snel beloond! Precies op de afgesproken tijd stroomt de Feyenoord-selectie het restaurant binnen. De selectie is zo goed als compleet en al snel zijn er veel bekende gezichten te zien.

Daar is-ie dan!

En.. wie is er ook? Ja hoor, Steven Berghuis! De frêle aanvaller passeert, net als op het veld, vlot een aantal spelers en loopt recht op zijn doel af: Quinty van Nieuwenhuize! Het grote moment is eindelijk daar, Steven Berghuis zit aan tafel bij Quinty voor dé speciale ontmoeting!

Quinty is aanvankelijk een beetje overdonderd, omdat dat haar grote voorbeeld ineens tegenover haar zit, maar gelukkig neemt Steven de spanning snel weg. Hij begint uitgebreid te kletsen, stelt erg veel vragen en neemt ruimschoots de tijd om het Quinty naar haar zin te maken. Niets is te gek voor Steven en er wordt veel gelachen, foto’s gemaakt en handtekeningen gezet op de fotokaart, telefoonhoesjes en zelfs op schoenen! Dan moet Berghuis afscheid nemen, omdat hij nog naar een aantal andere supporters moet, maar Quinty haar dag is dan al compleet….
Maar waar Berghuis vertrekt, komt vervolgens de ene na de andere Feyenoord-speler naar Quinty toe om een praatje te maken, een handtekening te zetten en op de foto te gaan. Jean-Paul Boëtius, Nicolai Jörgensen, Brad Jones, Karim El Ahmadi… allemaal komen ze langs bij Quinty. Ook trainer ‘Gio’ van Bronckhorst schuift een stoel aan en de laatste speler die op bezoek komt, is bepaald niet de minste; de topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal, Robin van Persie! Ook hij móet Quinty even gezien hebben! Ook nu worden er flink handtekeningen gezet en foto’s gemaakt. Zo is uiteindelijk de gehele Feyenoord-selectie bij Quinty ‘op bezoek’ geweest.

Wat een fantastische selectie en wat een geweldige dag was dit! Stil van alle indrukken wordt het schitterende stadion De Kuip verlaten. Eigenlijk was Quinty’s dag al geslaagd na de ontmoeting met haar favoriet Steven Berghuis , maar dat de hele selectie op deze manier langs zou komen, maakte het nog iets specialer. De telefoons, telefoonhoesjes, schoenen en spelerskaarten zijn allemaal voorzien van handtekeningen en moe maar voldaan wordt de dag afgesloten. Een dag om nooit meer te vergeten!

Een speciaal woord van dank aan:

  • De Feyenoord Foundation
  • Spelers & staf Feyenoord