Rafael ziet zijn held Zahavi scoren!

Terug

20 maart 2022

Zondag 20 maart 2022 was dé dag voor Rafael. Deze dag stond namelijk in het teken van zijn wens, een wedstrijd van zijn favoriete club PSV bezoeken die ditmaal de strijd aan mochten gaan tegen het Limburgse Fortuna Sittard.  

De 12-jarige Rafael, zijn moeder en oma werden aan het begin van de middag vorstelijk thuis opgehaald. Een spannende dag voor het drietal. Op dat moment nog niet wetende wat voor een mooie dag het uiteindelijk zou worden. Met veel positieve energie en de nodige spanning werd koers gemaakt richting Eindhoven. De dag werd afgetrapt met een uitgebreid diner bij Hotel-restaurant Queen aan de Markt in Eindhoven. 

Met een goed gevulde buik en wat cadeautjes rijker werd er koers gezet richting de thuishaven van PSV; het Philips Stadion. Daar kwam toevallig de Fortuna Sittard spelersbus aan en niet veel later de spelersbus van PSV. De eerste spelers werden gespot en de spanning van de 12 jarige Rafael steeg met de minuut. Eenmaal in het stadion werd er begonnen met een glaasje drinken en werd de warming-up van de voetballers aandachtig bekeken. De tribuneplekken waren lekker in de zon waardoor het een aangename tempratuur was om de wedstrijd te volgen. Het was inmiddels 16:45 uur, scheidsrechter Allard Lindhout fluit af voor de aftrap en de wedstrijd was begonnen. Al snel opende PSV de score en werd er voor het eerst gejuicht vanaf de tribune. Rafael, moeder en oma konden vlak voor rust nog tweemaal juichen. De thuisploeg wist de wedstrijd vlak voor rust al te beslissen. Eran Zahavi – Rafaels favoriete speler van PSV – tekende voor de 3-0 waardoor de dag van Rafael al helemaal geslaagd was. Uiteindelijk kon er nog tweemaal gejuicht worden voor PSV en wonnen de Eindhovenaren met 5-0 van Fortuna Sittard. 

Na afloop van de wedstrijd kwam Rafael zijn favoriete speler, Eran Zahavi, met hulp van FC Robinstijn ambassadeur André Ooijer, speciaal nog even langs voor een foto. Waarna hij vervolgens het heilige gras van het Philips Stadion nog even mocht betreden om een mooie foto te maken. Alsof dat nog allemaal niet genoeg was stond er nog een mooie verassing te wachten, een bezoek aan het spelershome. Daar werd er namens PSV nog een mooi thuisshirt overhandigt. De jacht op handtekeningen en foto’s kon beginnen. Met spelers als Cody Gapko, Yorbe Vertessen, Noni Madueke, en Joey Veerman was er genoeg reden tot lachen. Als hoogtepunt kwam PSV-Mascotte Phoxy en PSV trainer Roger Schmidt ook nog even langs voor een foto en handtekening.  

Met een smile van oor tot oor werd het Philips Stadium verlaten en om moe maar voldaan weer naar huis te gaan. Rafael is een unieke herinnering, en bovenal een onvergetelijke dag rijker.  

Reactie wensgezin: 

Bedankt voor de super gave dag bij PSV! Rafael heeft echt genoten van deze mooie bijzondere dag… 

Een speciaal woord van dank aan

  • Spelers & staf PSV 
  • De PSV-Foundation 
  • Hotel-restaurant Queen 
  • ANWB als Wenspartner