Droomweekend in Southampton voor Raph!

Terug

1 mei 2016

De eerste zondag van mei 2016 is een dag die de 13-jarige Raph Oostvogels en zijn familie niet snel zullen vergeten! Raph en zijn broers Jos en Jan zijn echte voetballiefhebbers en in het bijzonder is Raph een groot fan van Feyenoord. Na enkele moeilijke jaren lacht het leven hem gelukkig weer toe. Volgens zijn tante Ingrid een mooi moment om hem en het hele gezin eens een keer in het zonnetje te zetten.

Raph’s favoriete speler Jordy Clasie en trainer Ronald Koeman zijn echter niet meer actief bij Feyenoord, maar in de Premier League bij Southampton. Dus reden genoeg voor ons om het gezin Oostvogels mee te nemen naar het zuiden van Engeland voor een onvergetelijk weekend!

In de week voorafgaand trokken Geert-Jan en Pieter namens FC Robinstijn al naar het kleine dorpje De Heen, precies op de grens tussen Brabant en Zeeland, om Raph en zijn broers thuis te verrassen. De jongens wisten van niets en dus was het een enorme verrassing voor ze dat ze met ons mee mochten gaan naar Engeland. Met het vliegtuig nog wel en we zouden over enkele dagen al vertrekken. We lieten de jongens een beetje verbouwereerd achter en spraken af dat we ze op zaterdag weer zouden treffen in de vertrekhal op Schiphol.

VERTREK

Op zaterdag 30 april was het zover. Op Schiphol was direct te zien dat de familie Oostvogels er heel veel zin in had. Na een hapje en een drankje gingen we op zoek naar ons vliegtuig. Het was een vrij compact propellervliegtuigje en we kregen de indruk dat we met een prive-vliegtuig naar de andere kant van de oceaan zouden vliegen. Dat er toch nog wat meer mensen met ons mee wilden, kon de pret uiteraard niet drukken.

Na een comfortabele vlucht van minder dan een uur zetten we weer voet aan de grond. Vanuit de lucht hadden we de voetbaltempel van de Saints al goed kunnen bekijken. De taxi stond op ons te wachten en bracht ons in een kwartier naar ons hotel, dat gelegen was nabij het centrum van de havenstad, onder meer bekend van de Titanic… We installeerden ons op onze hotelkamers en gingen die avond nog even een kijkje nemen in de stad. We sloten de avond af in het hotel met een heerlijke maaltijd en gingen  daarna snel naar bed, want morgen was natuurlijk de grote dag al!

MATCHDAY!

De grote dag was aangebroken: Southampton FC vs. Manchester City! Wat een fantastisch affiche! Na een heerlijk Engels ontbijt wilden de jongens direct sfeer gaan proeven bij het St. Mary’s Stadium. Het was stralend weer en het was leuk om onderweg de typische Engelse woningen, de winkeltjes en de pubs te bekijken. Na ongeveer 15 minuten lopen, waren we al bij het stadion. Het was er nog vrij rustig, maar dat gaf ons alle gelegenheid om het stadion goed te bekijken, foto’s te maken en een bezoekje te brengen aan de enorme fanshop!

De drie jongens kregen van FC Robinstijn een mooie sjaal en er werden natuurlijk nog wat andere souvenirs gescoord. Ondertussen werd het al wat drukker rond het stadion en we zagen in de verte wat supporters staan te wachten op de aankomst van de spelers. Navraag leerde dat de spelers van Southampton binnen een half uurtje zouden aankomen. Dat wilden we natuurlijk graag meepikken en we voegden ons bij het groepje supporters dat al op hun helden stond te wachten.

Het duurde niet lang of daar kwamen de eerste spelers aangereden in hun indrukwekkende bolides. Heel relaxt liepen ze langs de rij supporters om ze allemaal van een handtekening te voorzien en met hen op de foto te gaan. Het was echt mooi om te zien hoe dat daar gaat; geen stress, niet dringen, nee gewoon een voor een. Iedereen komt vanzelf aan de beurt. En zo natuurlijk ook onze jongens Raph, Jos en Jan! Ze staan met werkelijk iedereen op de foto en hadden binnen de kortste keren hun sjaals vol handtekeningen staan.

Natuurlijk lieten we ‘onze jongens’ Clasie, Stekelenburg, Van Dijk, Martina en ook Tadic en Yoshida weten dat we uit Nederland kwamen. Voor Raph kwam een droom uit, want zijn idool Clasie nam uitgebreid de tijd voor hem en er werden enkele mooie foto’s gemaakt.

Nadat de spelers naar binnen waren, liepen we nog even terug naar het hotel om ons wat op te frissen en een drankje te doen. Daarna gingen we terug naar het stadion waar we met z’n allen, echt op z’n Engels, nog een mega-hotdog of cheeseburger naar binnen werkten. We zagen de bus van Manchester City arriveren en waren er helemaal klaar voor. Het stadion liep vol en we hadden schitterende plaatsen gekregen van de manager! Het team van Southampton dat in de jaren 70 de FA Cup had gewonnen werd op het veld geëerd en de spelers begonnen aan de warming-up. Wat een sfeer en alles zonder problemen, helemaal top!

Om 16.30 uur volgde de aftrap en direct namen ‘we’ het heft in handen! “The Saints are coming…” Geweldig! Het duurde niet lang of de rood-witten sloegen toe! De Ierse spits Shane Long, die voor ons de Man of the Match zou worden, wist als eerste het net te vinden. Wat een fantastische spits is dat! 1-0 voor de Saints! Het stadion ontplofte en het gaf de ploeg van onze Ronald Koeman vleugels.

Southampton speelde een puike partij en al snel werd het 2-0 door de Senegalese krachtpatser Sadio Mané! Toch kwam City op slag van rust terug in de wedstrijd na een onoplettendheidje bij Southampton en zo was het met de rust 2-1. City kwam vervolgens toch wat sterker uit de kleedkamer en drong in de beginfase aan. Maar uiteindelijk was het toch Southampton dat sterker en slimmer was. Mané scoorde met de 3-1 en 4-1 een hattrick en mocht dus de wedstrijdbal als souvenir mee naar huis nemen. Het slotakkoord was voor City met nog een fraaie treffer en daarmee kwam de eindstand op 4-2. Drie belangrijke punten in de strijd om Europees voetbal waren een feit en de spelers kregen een staande ovatie van alle fans!

MEET & GREET

Na de wedstrijd zou nog een hoogtepunt volgen! We moesten ons namelijk melden bij de hoofdreceptie in het stadion. In afwachting van wat komen zou, troffen we daar direct al een van Raphs Feyenoord-helden uit het recente verleden. Topspits Graziano Pellè had uiteraard wel even tijd en ging uitgebreid op de foto met de jongens en voorzag iedereen van zijn handtekening. Daarna werden we opgehaald en meegenomen naar de Players Lounge, het gedeelte van het stadion waar alleen de spelers mochten komen. We werden naar een kamertje gebracht waar we wat konden drinken. Er kwamen heel veel spelers voorbij van zowel Manchester City als Southampton en zo konden de jongens nog wat extra handtekeningen scoren.

Na ongeveer 15 minuten was dan het grote moment aangebroken. Niemand minder dan de Manager, Ronald Koeman zelf, bracht speciaal even een persoonlijk bezoekje aan de familie Oostvogels. Wat een ongelooflijk mooi en speciaal moment! Voor de jongens om oog in oog te staan met hun favoriete coach, maar zeker ook voor de ouders omdat Koeman ook een van hun jeugdhelden was. Ronald maakte direct een grapje, zodat het ijs gebroken was en vroeg hoe de jongens de wedstrijd hadden gevonden en of ze het naar hun zin hadden in Southampton. Iedereen genoot van deze persoonlijke aandacht en natuurlijk werden er enkele mooie foto’s gemaakt en handtekeningen gezet.

Met stralende koppies werd weer afscheid genomen van Koeman en we bedankten hem hartelijk voor de uitnodiging om naar de wedstrijd te komen en de bijzondere ontmoeting na afloop. Dit zullen we nooit meer vergeten…

We verlieten het stadion en daar stond FCR-ambassadeur Maarten Stekelenburg ons nog op te wachten. Hij had net zijn kinderen in de auto gezet, maar nam toch nog even de tijd om zijn FC Robinstijn-shirt in ontvangst te nemen. Het was een mooie afsluiting van een perfecte voetbaldag!

Met het hoofd in de wolken liepen we terug richting het hotel en onderweg genoot iedereen nog zichtbaar na van alle speciale momenten en indrukken. In het hotel konden we ons lekker even opfrissen alvorens we richting City-Centre zouden gaan om nog een hapje te gaan eten. We vonden een heel leuk Italiaans restaurant, waar we lekker tot rust konden komen onder het genot van een heerlijk Italiaans gerecht. Erg moe maar ook zeer voldaan gingen we terug naar het hotel, waar iedereen als een blok in slaap viel…

BACK HOME

De volgende dag stond iedereen met een geweldig gevoel op! Wat waren we weer een mooie herinnering rijker! We genoten nogmaals van het Engelse ontbijtbuffet en prepareerden ons voor de terugreis. Ook deze verliep heel voorspoedig en aan het einde van de middag waren we weer veilig terug in Nederland. We namen op Schiphol afscheid van elkaar en de familie Oostvogels ging weer op weg naar familie en vrienden om alle mooie verhalen en momenten met hen te gaan delen. Het was met recht een droomweekend in Southampton!

REACTIE FAMILIE OOSTVOGELS

“Tis al een week geleden na ons bezoek aan Engeland. Wat hebben wij genoten van die drie dagen dat we daar waren! Onvergetelijk. Op de terugreis naar huis kwamen de verhalen en de indrukken eruit bij de kinderen. De voetbalwedstrijd en het zien van de spelers van wel heeel dichtbij waren voor hen het hoogtepunt! Ze raakten er niet over uitgepraat. Ook was alles erg goed geregeld en het gaf ons het gevoel dat wij de voetbalsterren waren dat weekend omdat jullie ons echt in de watten hebben gelegd!

Raph kijkt vaak naar zijn handtekeningen op de sjaal en heeft hem ook boven zijn bed gehangen. Nogmaals bedankt voor alles! Het is voor ons allemaal een hele mooie dierbare herinnering geworden die niemand ons meer kan afpakken! Ga zo door met het prachtige werk binnen jullie stichting; het toveren van een mooie glimlach op de gezichten van kinderen!

Groetjes John, Vicky, Raph, Jos en Jan Oostvogels