RKSV Groene Ster Vriendenclub van FC Robinstijn!

Terug

Voetbalvereniging RKSV Groene Ster gaat per 1 januari 2021 een maatschappelijke samenwerking aan met stichting FC Robinstijn. De voetbalclub uit Heerlerheide is de eerste club uit Zuid-Limburg, die zich als Vriendenclub verbonden heeft aan de voetbal-gerelateerde stichting. FC Robinstijn is ook verbonden aan alle Limburgse BVO’s.

FC Robinstijn laat voetbalwensen in vervulling gaan, voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar, die om welke reden dan ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Denk hierbij aan kinderen met een ernstige ziekte, kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking, kinderen die een dierbare hebben verloren of kinderen die het om een andere reden verdienen om eens een keer in het zonnetje gezet te worden.

De stichting is geen onbekende voor de club, aangezien meerdere jeugdspelers van Groene Ster reeds door FC Robinstijn in het zonnetje zijn gezet als “Fan of the Match” bij Roda JC. Zo werd Kay uit de JO10-2 in 2017 in het zonnetje gezet. “Om Kay zo te zien genieten en stralen, in een heel moeilijke tijd voor hem, is onbetaalbaar en zo mooi dat dit mogelijk was”. Ook Quinn uit de JO9-3 werd vorig jaar bij Roda JC een onvergetelijke dag bezorgd. “De ervaring bij FC Robinstijn was super leuk! Onze zoon heeft zijn ogen uitgekeken. Het was dan ook een avond om nooit te vergeten!”

“FC Robinstijn zoekt graag de verbinding met maatschappelijk betrokken voetbalclubs in Nederland, die samen met ons hét verschil willen maken”, aldus voorzitter Pieter van Bussel. “Daarom kunnen clubs zich voortaan als Vriendenclub aan onze stichting verbinden. Ze worden daarmee trotse ambassadeur van de stichting in de eigen regio. Bij iedere voetbalclub in Nederland lopen kinderen rond, die tot de doelgroep van FC Robinstijn behoren. Graag willen we die kinderen via de club bereiken. Maar ook op andere vlakken, zoals het werven van vrijwilligers, sponsoren en fondsen, kunnen we elkaar gaan versterken en voor nog meer maatschappelijke verbondenheid binnen de club gaan zorgen.”

Namens RKSV Groene Ster zijn initiatiefnemer en jeugdcoördinator Dave Schepers en voorzitter Jos Op ’t Eijnde blij met de samenwerking. “We hebben bij Groene Ster ruim 450 jeugdleden en zien regelmatig dat sommige kinderen het echt wel eens verdienen om hun voetbal-gerelateerde wens in vervulling te laten gaan. Wij als bestuur en ook onze sponsorcommissie pakken dan ook graag de maatschappelijke taak op, om met FC Robinstijn samen te gaan werken.”

RKSV Groene Ster en stichting FC Robinstijn kijken enorm uit naar de onderlinge samenwerking en hopen in 2021 veel kinderen een onvergetelijke dag te kunnen bezorgen.