Ultieme droom Rob bij PSV komt uit!

Terug

2 november 2013

Ultieme droom Rob bij PSV komt uit!

Zaterdag 2 november reizen FC Robinstijn-begeleiders Ed en Danny af naar het prachtige dorp Helvoirt, gelegen in de “tuin van Brabant”, om de 17-jarige Rob van Hattum de dag van zijn leven te bezorgen.

Sfeer proeven in de catacomben en kleedkamers, zien hoe spelers en trainers zich voorbereiden, de spanning van een profwedstrijd ervaren en natuurlijk voor aanvang van de wedstijd met Phoxy en de spelers mee het veld op. Dat was Rob zijn grootste wens. Bij de wedstrijd PSV – PEC Zwolle ging Rob’s wens in vervulling en Rob mocht zich voor even een echte PSV-speler noemen.

Bij aankomst in Helvoirt met de FC Robinstijn-bus, stond Rob samen met vader, moeder, broer en zussen al te wachten op de oprit. Rob trappelend van ongeduld voor wat komen ging…. Hij was zo enthousiast, dat we door hem werden ontboden naar de zitkamer. Alwaar we onder het genot van een door Rob zelf geserveerde kop koffie een tipje van de sluier oplichtten over Rob’s droomwens! Onze boodschap zorgde direct voor enthousiaste reacties van het hele gezin, de sfeer was perfect te noemen, en werd nog beter toen Rob de cadeautjes in ontvangst nam. Een mooie PSV-pet en sjaal en het prachtige PSV uit-shirt

Tijdens de gezellige rit naar het Philips Stadion ontpopte Rob zich tevens als DJ en bracht zijn favoriete Nederlandse klassiekers ten gehore. We werden omstreeks 19.30 uur welkom geheten door de gastvrije Malou van PSV en kregen de entreekaarten uitgereikt. Rob, zichtbaar geconcentreerd en met een gezonde wedstrijdspanning, werd meegenomen om zich optimaal voor te bereiden voor zijn belangrijkste moment.

Na een korte rondleiding werd Rob, in de speciaal daarvoor als stadion ingerichte kleedruimte (compleet met grasmat!!) gehuld in het officiële PSV-tenue en ging hij via de catacomben naar de spelerstunnel. Hier stond Phoxy al klaar om Rob te verwelkomen. Zichtbaar onder de indruk van de prachtige sfeer, spelers en de aanwezige media maakte Rob zijn opwachting aan de rand van het veld. Onder luid applaus van alle fans betraden Rob en Phoxy voorop het heilige gras, gevolgd door alle gladiatoren van die avond. Rob was voor even een volwaardig profspeler en een echte PSV’er. Na dit geweldige moment, werd de aftrap van de wedstrijd gegeven en haastte Rob om zich bij het gezin te voegen. De zitplaatsen op de eretribune waren fantastisch en het hele gezin genoot volop van de schitterende ambiance.

De wedstrijd was nog geen 5 minuten gestart en PSV scoorde. Nadat Jeffrey Bruma de ploeg uit een corner op 1-0 voorsprong bracht, steeg de sfeer in het stadion naar een nog hoger niveau. Met veel oog voor detail, volgde Rob de wedstrijd en zag hoe PEC Zwolle het spel overnam van PSV wat binnen 20 minuten resulteerde in de gelijkmaker door Fred Benson. Stand: 1-1. Onder het genot van een beker fris en zakje chips werd tijdens de rust de eerste helft uitgebreid geëvalueerd. Na veel “oeeeehhhh’s” en “Ahhhh’s” zag Rob, in de beginfase van de tweede helft, het bijna 2-1 worden. Een kopbal van PSV-speler werd vlak voor de doellijn gestopt. Na 93 minuten werd het eindsignaal gegeven en kon Rob helaas niet anders dan een gelijkspel noteren voor zijn favoriete club.

Bij het verlaten van de eretribune werd Rob nog blij verrast door Patrick van de Voort, coördinator van PSV in the community. Patrick liet hem het domein van de stadionspeaker zien, waar Rob als een volwaardig commentator en stadionspeaker de microfoon ter hand nam. Na deze extra verrassing was het nu toch echt tijd om zijn idolen te gaan ontmoeten. Bij de spelersuitgang werden diverse PSV-spelers samen met Rob op de gevoelige plaat vastgelegd en werden er handtekeningen verzameld, dit om deze avond voor eens en altijd te vereeuwigen. Na deze memorabele dag begonnen we aan de terugreis. Echter bij het verlaten van de parkeergarage werden we opgehouden door een stagneerde parkeergaragepoort en stonden we met andere terugkerende supporters in de wachtrij. Tot ons aller verrassing zag het reisgezelschap van FC Robinstijn al heel snel “Mister PSV”, “Skiete” Willy van der Kuijlen en snel werden er nog enkele foto’s gemaakt. Dit kon natuurlijk geen toeval zijn en een betere afsluiting voor deze onvergetelijke dag bestond er niet.

“Het was fantastisch”, “Wat een mooi Stadion”, “Leuk om te zien hoe onze Rob heeft genoten” en “Wat een bijzondere belevenis”: zomaar enkele reacties van het gezin Van Hattum. Kortom: een zeer geslaagde FC Robinstijn Wensdag!

Een speciaal woord van dank aan:

  • PSV in the Community & Phoxy Club voor een onvergetelijke avond
  • Spelers PSV voor hun waardevolle bijdrage
  • Voetbalshop.nl voor de mooie PSV cadeau’s
  • Van den Hurk Bedrijfsauto’s voor het voortreffelijke vervoer