Balletje trappen met Schaars en Zoet!

Terug

11 februari 2014

Balletje trappen met Schaars en Zoet!

Dinsdag 11 februari 2014 is een dag die de 17-jarige Rosan van Sasse van IJsselt uit Eindhoven niet snel meer zal vergeten. Het werd een dag vol verrassingen en de dag waarop haar grote voetbalwens, voetballen met PSV’ers Stijn Schaars en Jeroen Zoet, in vervulling zou gaan!

Rosan werd thuis opgehaald door Peppone en Annerie van stichting FC Robinstijn. Eerst kreeg ze een persoonlijke videoboodschap te zien van haar favoriete PSV-speler en FC Robinstijn-ambassadeur Stijn Schaars. Stijn nodigde Rosan uit om met hem een balletje te komen trappen op trainingscomplex de Herdgang. Nou daar had Rosan natuurlijk wel oren naar! Maar voordat ze met een PSV-tas vol met zelfgemaakte cadeaus voor haar PSV-helden richting de Oirschotsedijk zou gaan, kreeg ze eerst nog een paar mooie PSV-cadeaus: een PSV-sjaal en natuurlijk een PSV-bal voor alle handtekeningen.

Op de Herdgang werd Rosan gastvrij ontvangen door Patrick van PSV in the community. Patrick vertelde dat het nog even wachten was totdat de spelers naar buiten zouden komen, dus er was eerst nog even tijd voor een drankje in de kantine. Ook van Patrick kreeg Rosan een heel mooi cadeau: het jubileumthuisshirt van PSV met nr.1 ROSAN erop. Rosan was heel erg blij met haar nieuwe shirt, maar wilde het nog niet direct aandoen. Ze had immers al een mooi PSV-shirt aan van haar favoriete PSV’er van vorig seizoen: FC Robinstijn-ambassadeur Dries Mertens.

Een uurtje later dan gepland kwam de PSV-selectie vervolgens naar buiten om te gaan trainen. Rosan reageerde direct enthousiast en kende echt alle spelers bij naam. Samen met haar knuffelberen Mark (van Bommel) en Stijn (Schaars) keek ze aandachtig naar de training. Maar opeens kwam daar een andere ‘knuffelbeer’ aangelopen. Niemand minder dan Michael van Gerwen, wereldkampioen Darts, bracht een bezoekje aan het PSV-complex en Rosan wilde maar al te graag met de sympathieke darter op de foto. Dat was een mooie bonus!

Daarna was het toch echt tijd om de scheenbeschermers om te binden en de voetbalschoenen aan te doen, want er zou direct na de training wel iets heeeel speciaals gaan gebeuren. In de kantine prepareerde Rosan zich voor wat zou gaan komen en er werd snel nog een drankje genuttigd, zodat Rosan helemaal fit het veld op zou kunnen gaan.

Rosan had namelijk één hele grote wens! Ze wilde graag zelf een keer kunnen voetballen met haar PSV-helden Stijn Schaars en Jeroen Zoet. Rosan is zelf ook keeper en kon dus wel wat tips gebruiken van haar grote voorbeeld. Glunderend liep Rosan met Stijn en Jeroen het veld op richting het doel waar ze een speciale training zou krijgen van de PSV’ers. Rosan ging op doel staan en ze werd eerst een beetje warm geschoten. Je kon duidelijk zien dat Rosan al vaker op doel had gestaan en Stijn en Jeroen waren best een beetje verrast. Zeker toen ze wat serieuzere ballen op haar gingen afvuren en Rosan ook toen heel goed haar mannetje stond. Blijkbaar heeft ze goed naar Jeroen Zoet gekeken want ze dook naar links en rechts en had de bal vaak klemvast. Toch kreeg ze nog enkele nuttige tips van de PSV-goalie. Zo attendeerde Zoet haar erop dat ze nooit achteruit moest rollen, omdat ze anders met bal haar eigen doel in zou kunnen rollen.

Vervolgens werd Rosan door Stijn uitgedaagd voor een heuse penalty-battle! Die strijd durfde Rosan wel aan met de PSV-aanvoerder! Jeroen ging op doel staan en Rosan wist direct haar eerste pingel te benutten. Maar Stijn gaf zich natuurlijk niet zomaar gewonnen en benutte ook enkele fraaie penalty’s. Toch plaatste hij er eentje tegen de paal, waardoor we eigenlijk wel kunnen stellen dat Rosan de grote winnares was!

Ze genoot met volle teugen van alle aandacht die ze van haar idolen kreeg. Maar voordat we afscheid gingen nemen wilde Rosan eerst nog even haar zelfgemaakte cadeautjes overhandigen. Stijn kreeg een mooi schilderijtje en voor Jeroen had ze een heel mooi postbakje gemaakt met PSV-logo, zodat hij voortaan thuis zijn fanmail kon scheiden van de gewone post. Natuurlijk moesten de PSV’ers ook nog hun handtekeningen plaatsen op de bal en Rosan had met haar broer een speciale poster gemaakt voor op haar slaapkamer. Er stond op: Stijn Schaars, jij bent mijn held! Stijn was ontroerd en plaatste er natuurlijk graag zijn handtekening op. Voordat we het veld afliepen werden er nog een paar leuke foto’s gemaakt en kreeg Rosan een super dikke knuffel van Stijn! Rosan straalde van oor tot oor! Wauw dit was nog mooier dan ze had kunnen dromen!

We zetten daarna koers richting PSV stadion om tijdens een heerlijke lunch even bij te komen van de onvergetelijk PSV-training. Na de lunch liet Patrick ons nog de mooiste plekjes van het PSV stadion zien. En natuurlijk was de kleedkamer van PSV favoriet bij Rosan, die direct van de gelegenheid gebruikt maakte om in de kleedkamer haar nieuwe PSV-shirt aan te doen. Tsja de echte spelers doen dat daar toch ook!

Daarna mocht ze met Patrick zelfs nog even het heilige gras aanraken en plaatsnemen in de dug-out. Rosan vond het fantastisch! Ze wist trouwens ook precies waar de harde kern van de PSV-supporters in het stadion zaten. Wat wist ze eigenlijk niet van PSV……??? Maar hoe kan het ook anders als je de wedstrijden van PSV thuis live volgt via TV, Radio en Teletekst, allemaal tegelijkertijd! Dan ben je toch wel een echte PSV fan!

De wensdag werd afgesloten met een bezoekje aan de fanstore en het PSV Museum, want daar was Rosan ook nog nooit geweest. PSV-topper Memphis Depay was toevallig ook aan het shoppen. En natuurlijk wilde Rosan maar al te graag met hem op de foto en vertelde hem van haar bijzondere training met Stijn en Jeroen. In het museum keek Rosan vervolgens haar ogen uit en vulde ook ijverig de vragenlijst van de kidsclub in. Ze ging fanatiek op zoek naar alle antwoorden, zelfs alle PSV-shirts in het Museum werden geteld. In schatkamer ging ze op de foto met alle mooie bekers en schalen die PSV gewonnen heeft.

Wat was het vandaag een bijzondere dag! Rosan kon niet wachten om het tegen iedereen te gaan vertellen. En ook bij Brownies & Downies, waar Rosan stageloopt, zullen alle gasten het waarschijnlijk nog in geuren en kleuren mee gaan krijgen de komende dagen, hoe speciaal haar bezoek aan PSV is geweest!

Rosan heeft genoten en stuurde ons de volgende reactie:

ik was enorm verrast. het was een super vette video boodschap van Stijn Schaars.
ik kon het nog niet geloven. Toen FC ROBINSTIJN bij ons voor de deur kwam geloofde ik pas dat mijn wens in vervulling ging. ik ben er beduusd van geworden dat ik met Jeroen Zoet en Stijn Schaars mocht Voetballen en dat ik de keepershandschoenen van Jeroen Zoet kreeg. ik praat nog steeds over de wensdag. ik sta ook nog in de PSV Flits.ik kon mijn glimlach niet meer van mijn gezicht af krijgen. super leuk dat ik een Rondleiding kreeg en het heilige Gras aan mocht raken. en in het PSV museum ben geweest. Het Was een Dag met een Gouden rand.

Bedankt voor Mijn Wens vervulling.

Groetjes Van Rosan

Heel veel dank aan:

  • PSV in the community, voor het mogelijk maken van deze bijzondere wens!
  • Stijn Schaars en Jeroen Zoet, voor jullie geweldige bijdrage!
  • PSV TV en PSV.nl, voor jullie aandacht voor deze wensdag!
  • Voetbalshop.nl, voor de mooie PSV-cadeaus voor Rosan!
  • Van den Hurk bedrijfswagens, voor het voortreffelijke vervoer!