Droomweekend voor Sam bij Roda JC!

Terug

12 januari 2020

Het eerste voetbalweekend van 2020 was voor Sam van Linder uit het Brabantse Gilze-Rijen een weekend om nooit te vergeten. Ondanks dat Sam en zijn vader in Brabant wonen zijn ze beiden echte Koempels en groot fan van Roda JC.  Sam is nog steeds aan het revalideren van een ernstig verkeersongeval. Zijn koempelmentaliteit zorgt ervoor dat hij steeds weer nieuwe stappen zet in zijn herstel. Koempels geven namelijk nooit op!

Alle reden dus om Sam en het gezin van Linder eens flink in het zonnetje te gaan zetten bij hun favoriete club in het Zuiden…

ZATERDAG 11-01
Videoboodschap aanvoerder Werker

Vlak voor vertrek vanuit het Brabantse Gilze-Rijen ontving de familie van Linder en in het bijzonder Sam via een appje een videoboodschap van de aanvoerder van Roda JC,  Daryl Werker. Daryl heette de familie van Linder en Sam in het bijzonder alvast van harte welkom bij Roda JC en wenste hen een fantastisch weekend toe.

Ontvangst in het Parkstad Limburg Stadion

In het stadion werd het gezin ontvangen door de vrijwilligers van FC Robinstijn (Leon en Pascal). Onder het genot van een kopje koffie en stukje Limburgse vlaai werd er eerst nader kennis met elkaar gemaakt. Moeder Claudia was jarig en natuurlijk had FC Robinstijn daar ook aan gedacht en een mooi boeketje bloemen voor haar geregeld. Gevraagd naar wat Sam het liefste zou willen antwoordde hij: de kleedkamer van Roda JC zien, een doelpunt scoren in het stadion en de wedstrijd zien. We waren er toch, dus dat werd geregeld! 

Persoonlijke rondleiding door trainer Jean-Paul de Jong

En wie kan er nu beter een rondleiding geven dan hoofdtrainer Jean-Paul de Jong. In de kleedkamer, die al klaar was gemaakt voor de wedstrijd, verklapte hij alvast wat van zijn tactiek voor de wedstrijd tegen MVV. Sam mocht zien op welke plekjes de spelers zitten, waar ze gemasseerd worden en waar ze in het grote bad gaan. Sam vond het allemaal geweldig!

Via de spelerstunnel mocht  Sam ook het veld op. Met de bal onder zijn arm liep hij naar de middenstip. Hij keek wat rond naar de lege tribunes en liep toen vlug met de bal aan de voet richting het doel. Op het kunstgras scoorde Sam er driftig op los. Vanuit alle hoeken en standen schoot hij op het doel. Penalty’s, vrije trappen en natuurlijk ging Sam zelf ook nog even op doel staan om zijn keeperstalenten te showen.

Ook het vak van trainer lijkt Sam wel wat, want zittend in de dug-out gaf hij aanwijzingen alsof hij de trainer van Roda JC was. Wat een mooie ervaring!

Hierna gingen we even op bezoek in de Fanshop van Roda JC bij Lonny en Pierre Vermeulen. De oud-speler van Roda JC, Feyenoord, Paris Saint-Germain en MVV werkt in de Fanshop en Sam wist zich nog te herinneren dat Pierre zijn naam had bedrukt op een Roda JC-shirt.  

Hotelkamer in Roda JC-stijl

Moe van alle inspanningen was het tijd om even bij te komen en gingen we met z’n allen naar het Fletcher Hotel aan de achterkant van het stadion. Daar aangekomen ging Sam naar zijn kamer en daar wachtte hem een verassing waar hij stil van werd. De hotelkamer was namelijk helemaal ingericht als Roda JC-kamer. Overal lagen Roda JC-spullen,  -posters, -sjaals, -spelerskaarten en zelfs Roda JC-ballonnen.

Daarna was het tijd om even lekker een hapje te gaan eten. Want honger had Sam wel na zo’n enerverende middag. We gingen eten bij het Italiaanse restaurant Happy Italy, waar genoten werd van heerlijke pizza’s en een lekker ijsje als toetje!

ZONDAG 12-01
Koempeltje haalt Sam op in het hotel

Samen met Koempeltje de mascotte van Roda JC halen we Sam en het gezin weer op in het hotel. Sam had daar heerlijk geslapen en ontbeten en was helemaal klaar voor dag twee van dit bijzondere avontuur. Gezamenlijk lopen we naar de hoofdingang van het Parkstad Limburg Stadion waar het al een drukte van belang is want vandaag staat dé Limburgse derby Roda JC Kerkrade tegen MVV Maastricht op het programma en Sam is vandaag Fan of the Match bij deze wedstrijd.

Fan of the Match bij Roda JC

In het stadion mag Sam eerst een kijkje nemen in de perskamer van Roda JC en nemen we plaats tussen alle journalisten en fotograven. Hier krijgen we een drankje met een stukje cake of wafel.

Op het veld bij de corner vlag staan de mannen van Fox Sports: commentator Leo Oldenburger, oud-Roda-speler Maurice Graef en presentator Hans Kraay jr. ontvangen Sam heel hartelijk en natuurlijk gaat Sam met ze op de foto.   

Dan  wordt het tijd voor het aantrekken van het mooie FC Robinstijn-shirt en bekijkt Sam de warming-up van Roda JC aan de zijlijn. Ook gaat hij op de foto met de stadionspeaker van Roda.

Ongeveer vijf minuten voor aanvang van de wedstrijd wordt Sam voorgesteld aan scheidsrechter en ambassadeur van FC Robinstijn Pol van Boekel. Ze maken even een praatje en gaan samen op de foto. Sam vraagt of hij een gele en rode kaart mag hebben. “Die heb ik nodig voor de wedstrijd”, zegt Pol. “Maar na afloop mag je ze natuurlijk komen halen.”

Dan breekt het grote moment voor Sam aan. Hij mag aan de hand van Pol van Boekel de wedstrijdbal naar de middenstip dragen. Wat een magische belevenis. Gisteren stond hij op de middenstip in een leeg stadion en nu staat hij op dezelfde plek in een vol en kolkend stadion. Sam weet niet wat hij meemaakt… 

Wedstrijd

De Limburgse derby volgt Sam vanuit een speciale dug-out, vlak aan de zijlijn van het speelveld. Sam hoopt dat zijn favoriet spits Ike Ugbo gaat scoren. Ondanks dat er in de eerste helft geen doelpunten vallen geniet Sam met volle teugen van de wedstrijd. In de rust ontvangt hij van de vrijwilligster van de Roda JC kidsclub een “pungel”  (geruite Koempelhanddoek) met daarin een aantal cadeau’s zoals twee Roda JC-kinderboeken en een Koempelpetje. In de tweede helft ziet Sam een spannende wedstrijd met een gekke slotfase. MVV scoort in de 88e minuut de 0-2, zijn Roda JC lijkt te gaan verliezen, maar dan komt die Koempelmentaliteit weer naar boven…. Koempels geven nooit op!

Een minuut later scoort Ronald Alberg de 1-2 en in de 90e minuut scoort Sam’s grote voetbalheld Ike Ugbo de 2-2. Het stadion ontploft! Wat een ontlading en wat een fantastisch einde van deze wedstrijd…..   

Meet & greet

Na afloop wachten we aan de rand van het veld op Sam’s favoriete speler en doelpuntenmaker Ike Ugbo én aanvoerder Daryl Werker. Het is genieten voor Sam en zijn vader en samen gaan ze met beide spelers op de foto om dit bijzondere moment voor altijd vast te leggen.

Belofte maakt schuld dus we kloppen ook nog even aan bij de kleedkamer van scheidsrechter Pol van Boekel. Met een grote glimlach vraagt Sam naar de gele en rode kaart. Pol voorziet ze van een mooie handtekening en overhandigt ze aan Sam. Glunderend verlaat Sam de kleedkamer weer.

Om even bij te komen van de wedstrijd nemen we tenslotte plaats op een bankje in het spelershome. Sam ontvangt van FC Robinstijn een prachtig Roda JC-shirt en van assistent trainer Maurice Verberne een Roda JC retro voetbal. Dan komen de spelers ook nog even bij hem langs en  zetten hun handtekening op het shirt en gaan met Sam (en zijn vader) op de foto. Tot slot komt trainer Jean-Paul de Jong voorbij en maakt met het gezin nog even een gezellig praatje over de wedstrijd.

Wat was het een fantastisch weekend! Zo veel bijzondere ervaringen en speciale verrassingen. Eigenlijk te veel om op te noemen. Met een grote glimlach verlaat Sam moe zijn zo geliefde stadion en voetbalclub. Dit gaat niemand hem ooit nog afnemen! Hopelijk gaat deze speciale wensdag Sam samen met zijn fantastische koempelmentaliteit weer verder helpen in zijn revalidatie!

Sam, je bent een topper!

Reactie familie van Linder:

Sam heeft de twee mooiste dagen van zijn leven gehad! Hij zei: “Papa, is het erg dat ik zo verwend ben? Ik heb zoveel mogen doen bij Roda en zoveel leuke dingen gekregen.” Hij speelt nu ook de hele tijd scheidsrechtertje en de gele- en rode kaart die hij heeft gekregen, zijn beter beveiligd als onze staatsgeheimen. Nogmaals onze dank want onze dankbaarheid is niet uit te drukken in woorden…

Groetjes,

Familie van Linder

Een speciaal woord van dank aan:

  • Roda JC
  • Spelers & Staf Roda JC, in het bijzonder Jean-Paul de Jong, Daryl Werker en Ike Ugbo
  • Fanshop Roda JC, Pierre en Lonny Vermeulen
  • Kidsclub Roda JC
  • Bakkerij Voncken
  • Bij Marlou Bloem en Deco
  • Fletcher Hotel Parkstad Limburg Stadion
  • Van Laerhoven stucadoors en schildersbedrijf