Sanne weet nu alles van Ajax!

Terug

17 maart 2016

Donderdag 17 maart is voor Sanne een dag geworden om nooit te vergeten. En niet alleen voor Sanne, maar ook voor haar ouders, haar zus Lynn en haar broertje Lars. Sanne werd namelijk door Ajax-speler Lasse Schöne uitgenodigd om naar Amsterdam te komen!

Dat zag Sanne wel zitten natuurlijk. Ze was er al helemaal op gekleed toen we haar gingen ophalen; van top tot teen in Ajax-stijl. Ook haar zusje en broertje hadden zich voor de gelegenheid in Ajax-kledij gestoken. Nadat we gezamenlijk wat hadden gedronken vertrokken we richting de Amsterdam Arena, waar de Ajax-Foundation ons welkom heette.

Sanne kon niet wachten om rond te gaan kijken in haar geliefde stadion, de Amsterdam ArenA. Toen we het veld opliepen was Sanne totaal overrompelt door de grootte van het stadion en ze had direct allerlei vragen over het stadion. Natuurlijk over het dak, wanneer dat dicht ging, hoe lang dat duurde en of de Amsterdam ArenA het grootste stadion ter wereld is. Dat is niet het geval, maar de Amsterdam ArenA heeft wel als bijzonderheid dat het een van stadions met de steilste tribunes van Europa is.

Steile tribune

Natuurlijk wilde Sanne toen weten wáárom die tribunes dan zo steil zijn. Het antwoord is logischer dan ze had kunnen vermoeden: omdat je dan vanaf elk stoeltje het veld helemaal kunt zien zonder op te staan of je voorover te buigen. Uiteraard wilde ze ook weten waar de uitsupporters zitten en waarom daar van die schermen voor staan. Ze kreeg overal antwoord op. Sanne weet nu bijvoorbeeld ook precies hoe de grasmat onderhouden wordt, en men berekent welk deel van de grasmat extra aandacht nodig heeft.

Dan nóg een prangende vraag! Waar zitten de trainers? Sanne moest even zoeken en toen zag ze, verstopt onder een rood zeil, de stoelen van de technische staf van Ajax. Sanne wilde natuurlijk wel even op de stoel van Frank de Boer zitten. En niet alleen Sanne, het hele gezin wilde wel even op dat stoeltje plaats nemen!

Toen moesten we natuurlijk nog even ontdekken hoe steil de Arena nou echt is en dus zat er maar een ding op: klimmen naar het hoogste puntje van het stadion! Via de indrukwekkende hoofdingang van Ajax kwamen we in de hal waar we eerste via heel veel roltrappen in het kantoorgedeelte kwamen. Daarna gingen we nog verder omhoog via allerlei trappen en zo kwamen we uiteindelijk bij het aller- allerhoogste puntje van de Amsterdam ArenA. Sanne vond het inderdaad hoog en steil, maar tevens super-indrukwekkend.

Focus

Vervolgens moesten we snel weer naar beneden, want Lasse Schöne had ons ook uitgenodigd om bij de training te komen kijken. We stapten snel het busje in om de weg over te steken richting het trainingscomplex de Toekomst. Eenmaal aangekomen bij de training waren de spelers bezig met een zeer intensieve en grote trainingspartij. Het ging er lekker fel aan toe. Sanne was een en al focus en bekeek de training zeer nauwkeurig.

Al haar helden waren aanwezig, zelfs John Heitinga trainde nog mee. Ook haar held Jasper Cillessen was er natuurlijk en Sanne zag hem nog een paar mooie reddingen maken. Na een tijdje blies Frank de Boer op het fluitje en was de training afgelopen. Daar kwamen ze aan, de hele selectie: Schöne, Cillessen, Dijks, Bazoer, Van der Hoorn en alle anderen. Uiteraard namen ze alle tijd voor Sanne en stond binnen mum van tijd haar hele shirt vol met handtekeningen van de gehele selectie.

Sanne was superblij en enorm trots. Ze mocht met de spelers van Ajax ook nog de ballen van het veld halen en in de ballenzak doen. Na deze geweldige ervaring was het tijd geworden om een hapje te gaan eten in de gezellige kantine van Ajax. De tafel was al gedekt en we konden gelijk aansluiten voor een heerlijke lunch. Ook in de kantine liepen we weer menig Ajax-icoon tegen het lijf; Bogarde, Witsche, Bosman, Overmars en Ogararu. Sanne was totaal verbaasd dat al deze Ajax-helden daar zomaar ‘in het wild’ rondliepen.

Succeswens!

Toen Sanne net lekker aan een soepje zat, stonden daar ineens haar helden voor haar neus, Lasse Schöne en Jasper Cillessen. Natuurlijk had Sanne weer veel vragen en vanzelfsprekend wilde ze graag nog een keer op de foto met deze mannen. Lasse en Jasper hadden ook nog een cadeautje bij voor Sanne, namelijk een echt Ajax-shirt met nummer 10 achterop en haar naam: SANNE! Oh, dat kon niet meer stuk voor haar! We sloten de meet en greet af met een fotosessie, samen met haar zusje, broertje en natuurlijk Lasse en Jasper.

Tot slot wenste Sanne de spelers heel veel succes voor de aankomende wedstrijd tegen de grote concurrent, PSV. En echt waar: het heeft geholpen, want Ajax won in Eindhoven met 1-3!

Na de lunch liepen we weer richting de bus om nog even naar de Ajax-fanshop te gaan. Daar liepen we nóg een oud-speler van Ajax tegen het lijf, alsmede een huidige selectiespeler, namelijk Andy van der Meyden en Ricardo Zivkovic. Ook deze twee helden namen de tijd voor Sanne en na wat handtekeningen volgde nog een mooie foto met deze twee spelers. Het was een mooie afsluiter.

Moe maar voldaan kwam Sanne even later thuis aan. Ze weet nu echt álles van Ajax!