Een Oranje topdag!

Terug

20 maart 2018

“Om 9:00 uur zitten we klaar, met wat gezonde spanning te wachten. Pieter en Ed komen ons ophalen voor een speciale wensdag. Een wensdag die een lange voorbereidingsperiode heeft gehad, maar nu is het dan eindelijk zo ver. Onze kanjer Sem had namelijk als wens om spelers van het Nederlands elftal te ontmoeten.
Ruim 2,5 jaar geleden is Sem ziek geworden, de eerste tekenen van zijn ziekte (wat we toen overigens nog niet wisten) openbaarden zich tijdens een wedstrijd van het Nederlands Elftal in de Amsterdam Arena. Sem is een heel grote voetbalfan, want naast de wedstrijden van het Nederlands elftal, gaat hij ook graag naar de wedstrijden van Willem II. We wonen namelijk in Tilburg, op loopafstand van het stadion.

In Zeist worden we op de KNVB Campus heel hartelijk ontvangen. Het is een prachtige zonnige dag en we mogen op de tribune plaatsnemen tussen meerdere bekende presentatoren en journalisten. Voordat de training onder leiding van de nieuwe bondscoach Ronald Koeman gaat starten, krijgt de pers de mogelijkheid om enkele spelers te interviewen. Na deze interviews gaan de spelers nog even van het veld, terug de kleedkamer in, alvorens de training begint. Een mooi moment voor Sem (en zijn broer Nick) om alvast met deze spelers op de foto te gaan. Grote favorieten zijn Virgil van Dijk, Jasper Cillessen, Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Ryan Babel. Wat gaaf om al die Oranje-helden nu eens van dichtbij te kunnen aanschouwen!

Na een tijdje de training te hebben aanschouwd, gaan we met een KNVB busje naar het spelershotel. Super om daar rond te lopen, en zo een kijkje te mogen nemen waar de ploeg een week verblijft. We mochten werkelijk alles zien: de Oranje huiskamer, waar de spelers gamen, chillen, pingpongen, kaarten en zelfs oud-Hollandse bordspelletjes doen; de ruimte waar Ronald Koeman de wedstrijdbesprekingen houdt; de kamer van de materiaalman met alle tenues, de trainingskleding, alle materialen, et cetera en het restaurant waar onze mannen elke dag ontbijten en dineren. We mochten zelfs naar de massageruimte en een hotelkamer van een speler bekijken. Echt een uniek kijkje achter de schermen dus… Ook krijgen Sem en Nick een origineel Nederlands Elftal shirt met hun naam erop. Helemaal te gek!

Na de training komen de spelers met de spelersbus aan bij het hotel en wij mogen ze in de lobby opwachten. Ronald Koeman komt als eerste naar ons toe en daarna volgen alle spelers. Er worden handtekeningen gezet, foto’s gemaakt, schouderklopjes uitgedeeld en met sommige spelers wordt zelfs een praatje gemaakt. Een uniek moment, een moment dat onze kanjers zeker hebben verdiend, maar dat deze Oranje-spelers het zo mooi en compleet maakten, was helemaal top. Met een mooi shirt, een vlag vol handtekeningen en de voetbalschoenen met handtekening
van de nieuwe aanvoerder Virgil van Dijk, nemen we afscheid van onze Oranje-helden en gaan we terug naar de KNVB campus, waar we ook nog mogen genieten van een overheerlijke lunch. We komen heerlijk tot rust en kunnen alle bijzondere ervaringen even laten bezinken.

Daarna worden we door Pieter en Ed weer naar huis gebracht. Onder de indruk van een bijzonder mooie dag nemen we afscheid van twee mooie mannen die zich samen met een heel team aan vrijwilligers in zetten voor bijzondere wensen van bijzondere kinderen. Wij hebben intens genoten, het was voor ons en onze twee kanjers een geweldige dag! Met een
glimlach van oor tot oor, en een herinnering voor het leven, willen wij jullie van harte bedanken.

Een hele sportieve groet van Ronald, Pascalle, Nick en onze kanjer Sem.”

Een speciaal woord van dank aan:

  • Spelers & staf Nederlands Elftal
  • KNVB Campus
  • Hotel Woudschoten Zeist
  • Driessen autoverhuur Eindhoven