Unieke Champions League belevenis voor Sil!

Terug

24 februari 2016

Woensdag 24 februari was de dag waarop veel PSV-fans zo lang gewacht hadden. De dag van de Champions League-wedstrijd van PSV tegen Atlético Madrid. Ook voor de 14 jarige Sil Heesakkers uit het Brabantse De Mortel was het een grote wens om naar deze wedstrijd toe te kunnen. Maar helaas, Sil had geen kaartjes. Tenminste dat dacht hij…

Zijn ouders zaten in het complot en wisten dat Sil’s grote voetbalwens wél in vervulling zou gaan die dag. Maar tot overmaat van ramp had Sil die ochtend een flinke griep te pakken. Dus besloten zijn ouders om hem het grote nieuws niet langer voor zich te houden in de hoop dat het nieuws een helende werking zou hebben. En natuurlijk voelde Sil zich door de blije mededeling van zijn ouders al een stuk beter. Nu maar hopen dat hij het de hele avond vol zou kunnen houden.

Van Bommel

Om 17 uur stond de bus van FC Robinstijn klaar om Sil samen met zijn ouders en zusje Imke naar Eindhoven te vervoeren. Eerst gingen we een hapje eten in het centrum. En natuurlijk heerste er een fantastische Champions League-sfeer in de stad. Vele Atlético-fans waren naar de Markt in Eindhoven getrokken om zich daar feestelijk voor te bereiden op de kraker van die avond. Sil en Imke keken hun ogen uit.

Na heerlijk gegeten te hebben togen we samen met alle andere supporters richting het Philips Stadion. Je kon merken dat de verwachtingen hooggespannen waren. In het stadion zagen we direct een absoluut PSV-icoon binnenkomen; Mark van Bommel was er samen met zijn schoonvader en succesvol oud-bondscoach Bert van Marwijk. Natuurlijk lieten we dit buitenkansje niet onbenut en Sil ging trots met hen op de foto. Daarna volgden nog foto’s met trainer/analist Gert-Jan Verbeek en met enkele meiden van het Vrouwenteam van PSV, waaronder FC Robinstijn ambassadeur Myrthe Moorrees.

Vervolgens werden we door Yaël van PSV welkom geheten en gingen we naar de tribuneplaatsen. Ook daar zagen we direct een bekende van TV. Acteur en PSV-fan Frank Lammers zat pal achter Sil, dus ook in dit geval mocht een foto niet ontbreken. Maar de spanning steeg en de wedstrijd stond op het punt van beginnen.

Guardado

Daar kwamen de gladiatoren het veld op! Wat een sfeer was er in het stadion! Come on PSV! Maar het werd een moeilijke wedstrijd voor Nederlands trots in Europa. Het was een echt voetbalgevecht met weinig kansen en gelukkig een uitblinkende Jeroen Zoet aan PSV-zijde. Na de rode kaart voor Pereiro was het alleen nog zaak om de 0-0 te verdedigen en stand te houden. En dat lukte! Het gelijkspel voelde daarom toch een beetje als een overwinning! En de in de return is nog steeds alles mogelijk!

Na de wedstrijd nam Yaël ons mee naar het Spelershome, waar Sil uit handen van PSV een heel mooi Champions League-shirt kreeg met nummer 18; GUARDADO, dé favoriete speler op dit moment van Sil. Na een drankje was Sil er helemaal klaar voor om op handtekeningenjacht te gaan. De ene na de andere PSV-er bracht een bezoekje aan Sil en zo kon hij alle handtekeningen scoren op zijn PSV-vlag en met al zijn helden op de foto. Stijn Schaars, Adam Maher, Jetro Willems, Santiago Arias, Luciano Narsingh, noem ze allemaal maar op. Vanzelfsprekend kwam ook zijn Mexicaanse held even bij hem langs en zo poseerde Sil zij aan zij met Guardado bij het PSV-embleem.

Slotakkoord

We gingen nog een drankje doen en toen schoven ook FC Robinstijn-ambassadeurs Ruud Brood en Jeffrey Bruma nog even aan bij Sil en zijn familie. Sil kreeg van Ruud nog enkele tips die hij als trainer van MVC F1 kan gaan gebruiken en met Jeffrey werd de wedstrijd nog even doorgenomen. Het slotakkoord van de avond was voor uitblinker Davy Pröpper, die als laatste zijn handtekening op de PSV-vlag kwam plaatsen.

Het was inmiddels middernacht geworden, dus ging Sil moe maar oh zo voldaan de bus in om terug naar huis te gaan om snel weer onder de wol te gaan, want natuurlijk was dit speciale middeltje tegen de griep op de terugweg inmiddels wel een beetje uitgewerkt.

Maar… wat was het een magische voetbalavond voor Sil! Een avond die Sil niet snel zal vergeten…

Reactie Sil

Een paar dagen later kregen we een reactie van Sil, die zich gelukkig weer wat beter voelde. “Ik vond het echt geweldig toen ik hoorde dat we die avond naar PSV zouden gaan. En ik was heel benieuwd hoe we daar zouden komen, want dat hadden papa en mama nog niet verteld. Eerst gingen we ergens eten, heerlijk trouwens, en ook goed geregeld door jullie! En toen de wedstrijd! Natuurlijk een mooie wedstrijd! Maar na de wedstrijd was de avond nog niet afgelopen. We gingen naar het spelershome en daar ontmoetten we vele spelers, geweldig! FC Robinstijn bedankt voor deze geweldige avond, om niet meer te vergeten! En ook heel leuk dat we allerlei spulletjes kregen, dankjewel daarvoor!”

Een speciaal woord van dank aan:

  • PSV in the community
  • Spelers en trainers PSV
  • Voetbalshop.nl
  • Restaurant Queen
  • Van de Hurk Autoverhuur Helmond