Spotlight: Erwin

Terug

Vrijwilliger in de schijnwerpers: Erwin van den Broek

We zetten eens in de zoveel tijd een vrijwilliger in de schijnwerpers. Dit kan zijn om welke reden dan ook. Deze keer is dat Erwin van den Broek. Deze 29-jarige Deurnenaar heeft een grote passie voor het voetballen, dat hij zelf op een acceptabel niveau doe bij VV Gemert (Derde Divisie Zondag). Erwin is sinds april 2022 vrijwilliger bij FC Robinstijn waar hij tegenwoordig Teamlead fondsenwerving, lid van Ambassadeurs team en vrijwilliger bij de invulling van de magische voetbalwensen is. Wij zijn erg blij dat Erwin bijdraagt aan de bijzondere magie van FC Robinstijn en zetten hem in dan ook graag in de schijnwerpers in deze ‘Spotlight’!

Naam: Erwin van den Broek 
Leeftijd: 29 jaar 
Woonplaats: Deurne 
Functie FC Robinstijn: Teamlead fondsenwerving, lid van Ambassadeurs team en vrijwilliger bij de invulling van de magische voetbalwensen 
Vrijwilliger sinds: april 2020 
Favoriete voetbalclub: Feyenoord 
Favoriete speler: ondanks dat hij niet meer actief is, is dit altijd Robin van Persie geweest
Mooiste voetbalmoment:  
Persoonlijk: het voetbaljaar 2018/2019. In dat jaar heb ik zelf met VV Gemert tegen Feyenoord mogen voetballen (wedstrijdsamenvatting: klik hier). Wat dat betreft een kleine kinderwens van mezelf. In dat jaar ook via nacompetitie promotie afgedwongen naar de derde divisie (wedstrijdsamenvatting: klik hier). Al met al persoonlijk mijn meest succesvolle voetbal jaar en mooiste voetbalmoment.  

Algemeen: de 5-1 overwinning van het Nederlands Elftal tegen Spanje op het WK 2014. Naast het wedstrijdverloop was ook de setting geweldig. Met 250 Nederlanders verzameld stonden we in Shanghai om 4 uur ’s nachts de wedstrijd live te kijken. Het ongeloof en de emoties die daarbij kwamen kijken, zeker met de verloren WK finale van 2010 nog vers in het geheugen, waren onbeschrijfelijk.  

 
Even voorstellen:

Mijn naam is Erwin van den Broek, 29 jaar en woonachtig in Deurne. In mijn vrije tijd houd ik ervan om lekker buiten de deur te zijn. Veel samen met vrienden en familie en lekker ondernemen. Mijn grote passie zit hem in het voetballen, dat ik zelf op een acceptabel niveau doe bij VV Gemert (Derde Divisie Zondag). Hier ben ik zo’n vier avonden in de week zoet mee. Verder ben ik zelf ongelofelijk fanatiek en competitief ingesteld. Voor een spelletjesavond ben ik altijd wel te porren. Keerzijde hierin is wel dat ik een enorm slechte verliezer ben en dan ook niet te genieten ben wanneer er een spelletje verloren gaat. Mijn beide zussen (Nadia en Gabi) als ook mijn moeder (Marianne) kunnen hier over meepraten.  

Wat voor werk/studie doe je naast Robinstijn en waarom doe je dat?

Momenteel werk ik bij Bechtle als Teamleider Commercial, waarbij ik een groep van 8 commerciële accountmanagers aanstuur. Bechtle is een IT partner gevestigd in Eindhoven waarbij we hard- en software leveren. Ook adviseren we klanten bij IT-uitdagingen die betrekking hebben op de werkplek, het datacenter en de connectiviteit én werken we in projectvorm aan complexere businessuitdagingen die we met IT kunnen oplossen. Juist in deze tijd merken we hoe belangrijk IT geworden is voor tal van organisaties. Om een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere groei van deze organisaties door onze IT oplossingen in te zetten geeft heel veel voldoening. Daarbij is Bechtle een ontzettend familiaire, ondernemende toko waar ook de zaken rondom werk heel erg belangrijk zijn. De vrijdagmiddagborrel, het Bechtle weekend, de Bechtle Barbecue, feestjes met partners en vendoren; allemaal redenen die voor mij het werken bij Bechtle een feestje maken. Naast de daadwerkelijke uitvoering van je functie zijn al deze randzaken voor mij van enorm belang in mijn werkplezier! 

Wat doe je als vrijwilliger?

Als vrijwilliger ben ik in april 2020 begonnen en ben ik voornamelijk actief in het team Fondsenwerving. Omdat ik een heel breed netwerk heb, zowel vanuit Bechtle maar ook in de amateurvoetbal wereld, heb ik veel connecties waar ik het FC Robinstijn licht kan laten schijnen. Zo hebben we dit jaar Bechtle toe weten te voegen aan onze Ambassadors club en zijn we momenteel in gesprek met VV Gemert om een vriendenclub van ze te maken. Verder ben ik mezelf steeds breder (aan het proberen) in te zetten voor de stichting. Zo zit ik ook in de organisatie van het onder 16 TOP toernooi dat we in samenwerking met SV Deurne en VVV Venlo op aan het zetten zijn en wil ik ook ontzettend graag invulling geven aan de magische voetbalwensen. Zo probeer ik een steeds actievere rol aan te nemen binnen de stichting. Gezien mijn drukke zakelijke als ook privé agenda is dit niet altijd even makkelijk te combineren. Echter, waar een wil is, is een weg! 

Wat is jouw meest magische moment?

Mijn meest magische moment is geweest tijdens de invulling van de voetbalwens van Mink. Hierbij zijn we met Mink als Fan of the Match naar de (avond)wedstrijd MVV – FC Eindhoven geweest. Na een enorm lange, leuke dag vol indrukken en emoties was het tijd om gedag te zeggen. ‘’Heb je een leuke dag gehad Mink?’’ vroeg ik. ‘’Ja, het was echt super gaaf Erwin, dankjewel’’. Op dat moment wilde ik Mink een high five geven. Deze sloeg hij echter meteen over en verraste hij mij met een dikke knuffel. Dát moment is waar het voor mij allemaal om draait om actief te zijn voor deze prachtige stichting! 

Erwin van den Broek, Team Fondsenwerving