PSV onthaalt Stan als VIP

Terug

3 december 2017

Zondag 3 december is dé grote dag voor Stan van de Heijden uit Udenhout. Zijn grote voetbalwens gaat in vervulling bij de wedstrijd PSV – Sparta Rotterdam. Omstreeks 12.45 uur arriveert FC Robinstijn bij de familie Van der Heijden. Stan vindt het wel spannend maar zit al geheel in stijl, in PSV-tenue, klaar om de reis naar het Philips Stadion te maken.

De dag daarvoor was hij Man of the Match geworden bij zijn voetbalteam van SVSSS in Udenhout. Een dubbel feestweekend dus! Ook zijn vader is een fervent PSV-supporter en heeft al jaren een seizoenkaart. Tevens is hij een bekend verzamelaar van bijzondere PSV-tenues. De meest speciale shirts hiervan worden op dit moment zelfs in het PSV-museum tentoongesteld. PSV’ers in hart en nieren dus!

In de watten

Na een korte introductie en uitleg over deze bijzondere dag krijgt Stan het coole FC Robinstijn bandje en een leuke folder, waarna het gezelschap richting Eindhoven vertrekt. Om 14.00 uur wordt Stan daar hartelijk ontvangen door Nadia Coolen, één van de topspeelsters van het PSV vrouwenteam. Nadia leidt ons naar de super-de-luxe ‘spierballen-box’ in het Philips Stadion, alwaar we volop gebruik mogen maken van alle luxe faciliteiten. Een hapje en een drankje, we worden volop in de watten gelegd door Nadia.

Voorafgaand aan de wedstrijd worden er alvast enkele mooie foto’s gemaakt in de box, van de sfeervolle tribunes en het veld. De wedstrijd start om 14.30 uur en iedereen nestelt zich in de heerlijke lederen stoelen op het balkon. Ondanks het gure weer vind Stan het tot nu toe een geweldige dag. Gedurende de eerste helft krijgt PSV de nodige kansen, maar komt helaas niet tot scoren. Tijdens de rust staat Stan een volgende verrassing te wachten. Nadia overhandigt hem een prachtige PSV–sjaal en het originele thuisshirt. Geweldig! Meteen worden er weer de nodige foto’s gemaakt.

Stan juicht voor Luuk

In de tweede helft verschijnt plots een van Stan’s grote helden op het veld: Luuk de Jong. Prompt maakt hij de 1-0. Stan is in extase en juicht volop. Het spel gaat over en weer en ook de tweede helft krijgt PSV diverse kansen, maar uiteindelijk blijft het bij 1-0. Een welverdiende overwinning en de drie punten zijn weer binnen. Luuk de Jong krijgt van Stan en de overige supporters nog een staande ovatie.

Vervolgens wordt er in spanning afgewacht wat er komen gaat, want er staat Stan nog een grote verrassing te wachten.. Nietsvermoedend staat Stan wat om zich heen te kijken als hij van het ene op het andere moment oog in oog staat met PSV-doelman Jeroen Zoet. Jeroen verteld uitgebreid over zijn tijd bij PSV en de gespeelde wedstrijd. Stan oogt gespannen, maar gaat uiteindelijk toch op de foto en heeft nog enkele prangende vragen. Natuurlijk scoort hij ook een unieke handtekening van Zoet. Even later staat Jorrit Hendrix tegenover hem. Stan gaat samen met Jorrit en Jeroen op de foto en ook Jorrit krijgt een heleboel leuke vragen op zich afgevuurd en hij beantwoordt ze allemaal. Na deze geweldige meet en greet verlaat ook Jorrit Hendrikx de box. Stan is er helemaal van onder de indruk.

Onvergetelijk avontuur

Na nog enkele heerlijke snacks en een cola bedanken we Nadia voor haar gastvrijheid en goede zorgen. Vol goede zin verlaten we het Philips Stadion, waarnaar de weg richting Udenhout weer word ingezet. Onderweg wordt het hele gezelschap nog getrakteerd op een heerlijke McDonalds-maaltijd zodat Stan en zijn ouders geheel voldaan nog kunnen aanschuiven bij Studio Sport voor de samenvatting van PSV-Sparta.

Stan en zijn ouders bedanken Ed van FC Robinstijn voor de fantastische wensdag en de fijne begeleiding. Een ding is zeker…. Stan had maandag op school een onvergetelijk avontuur te vertellen.

Een speciaal woord van dank aan:

  • Jeroen Zoet en Jorrit Hendrix
  • PSV Foundation, Nadia Coolen
  • Driessen Autoverhuur Eindhoven