Magische voetbalwens in Londen!

Terug

1 november 2013

Magische voetbalwens in Londen!

De 9-jarige Stijn uit het Brabantse Ledeacker/St. Anthonis beleefde een heuse FC Robinstijn-primeur. Samen met zijn moeder mocht hij namelijk een echte wedstrijd in de Engelse Premier League gaan bezoeken. Op vrijdag 1 november 2013 stonden de koffers van Stijn en moeder Ilse al klaar, toen Erik en Pieter hen namens FC Robinstijn op kwamen halen voor wat wel een heel bijzonder weekend in Londen zou gaan worden.

Zijn grote voorbeeld

Het uitje kwam op het juiste moment en het was fijn om even alles te kunnen vergeten en samen lekker te kunnen genieten van een onbezorgde verrassingstrip! Stijn heeft het voetballen van zijn vader, die altijd met hem mee ging naar zijn voetbalclub DSV in St. Anthonis. Stijn speelt daar nu vooral als keeper in de E1. Samen waren ze altijd fan van Ajax en Oranje, maar ook na het plotselinge overlijden van zijn vader, gaat Stijn zijn passie voort. Niemand minder dan Oranjekeeper Maarten Stekelenburg is zijn grote voorbeeld. En aangezien Maarten afgelopen zomer een mooie transfer heeft gemaakt naar Fulham Football Club was dit een uitstekende gelegenheid om naar Londen af te reizen. Maar uiteraard wel in stijl, dus het eerste kadootje voor Stijn was een mooie zwart-witte Fulham FC-sjaal.

Op naar Londen!

Via het Franse Calais, de oversteek met de autotrein en een rit door Londen, bereikten we het hotel aan de Thames. Het hotel ademde een typisch Engelse sfeer uit en Stijn en zijn moeder kregen natuurlijk een mooie kamer. Na het opfrissen zijn we lekker even gaan uitwaaien in de omgeving van het hotel en hebben genoten van een heerlijk diner in het voortreffelijke restaurant naast ons hotel. Toen de buikjes vol zaten, belde Hans Segers dat hij de wedstrijdtickets voor morgen van Maarten Stekelenburg had gekregen en dat hij zo even langs zou komen. Na wat enerverende potjes Pim-Pam-Pet waarbij vooral de winnaarsmentaliteit van enkele mensen opviel, kwam Hans binnen met het volgende hoogtepunt: de kaartjes voor de wedstrijd Fulham FC vs Manchester United.

Matchday!

Na een rustige nacht en een heerlijk ontbijt met fantastisch uitzicht, waren we klaar voor de grote dag! MATCHDAY! Fulham vs Man United! Stekelenburg vs Van Persie! Stijn had er enorm veel zin in!

Er was nog wat tijd, dus gingen we voor een lekkere wandeling in het herfstzonnetje langs de Thames. Tegenover ons hotel lag een mooi kasteel met een fraaie tuin. En op de beroemde rivier waren veel Londenaren bezig met een andere Britse passie: roeien. Het bleek een wedstrijd te zijn met allerlei erg kleurrijke teams, strak geregisseerd door de plaatselijke Don Johnson in zijn Miami Vice-boot.

Maar tijd om de hele race te zien was er niet, want om 11 uur zouden we bij ons hotel verzamelen om achter Hans Segers aan naar het stadion te rijden. Zoals zoveel Engelse stadions ligt ook het pittoreske Craven Cottage midden in een woonwijk. Je ziet het stadion pas als je er bijna tegenop loopt. We mochten, net als de spelers van Fulham, parkeren op het speelpleintje van een nabijgelegen basisschool en werden van daar uit met een busje direct bij de hoofdingang van het stadion afgezet.

Rondleiding

Precies op tijd, want om 12 uur was er speciaal en alleen voor ons een rondleiding. De Franse Londenaar Nicholas begroette Stijn enthousiast en liet hem vervolgens bijna alle plekjes van Craven Cottage zien. Wat een schitterend authentiek stadion, met nog een ouderwetse tribune met echte houten stoeltjes. En in een hoek stond ook echt de  Cottage, waarnaar het stadion vernoemd is en waarin zich de kleedkamers en het spelershome bevinden. Bovendien ligt het stadion ook direct aan de Thames en kun je letterlijk vanuit het stadion zo de rivier in duiken. Heel apart allemaal en Stijn genoot met volle teugen. Na een bezoekje aan de fanshop, was het tijd om onze zitplaatsen op te zoeken, vlakbij de cottage en de spelerstunnel!

Stekelenburg succes wensen

Om 14.15 uur kwam Stijn’s grote held en FC Robinstijn ambassadeur Maarten Stekelenburg naar buiten voor zijn warming-up en schudde ons alvast even de hand. We wensten hem heel veel succes en natuurlijk 3 punten toe. We zagen dat de warming-up uitstekend was. Bal na bal werden door onze gids en inmiddels huisvriend Hans Segers afgevuurd, maar Stekelenburg liet zien met recht de beste keeper van Nederland te zijn. Dat zat wel goed dus! Maar met een schuin oog konden we ook zien dat bij de tegenstander de beste aanvaller van Nederland, RVP, ook in vorm was…

Wat een sfeer!

De spanning steeg. Er hing een schitterende, typisch Engelse sfeer en het stadion ontplofte bijna toen de gladiatoren de fantastische grasmat betraden. Wow dit is gaaf! Stijn was helemaal onder de indruk van alles en iedereen. De spelers, de fans, het luide gezang van de United fans…… Dit had hij nog nooit meegemaakt!

De wedstrijd begon en al snel bleek dat het duo Rooney-van Persie er heel veel zin in had en een echte plaag was voor de verdedigers van Fulham. Binnen 25 minuten stond het al 0-3 en was de wedstrijd eigenlijk al gelopen. Gelukkig was Maarten niets aan te rekenen en had hij de doelpunten niet kunnen voorkomen. Maar wel balen natuurlijk. Toch kwam Fulham na de rust heel anders uit de kleedkamer. Waarschijnlijk heeft Martin Jol ze toch weer nieuwe moed in kunnen praten en de tweede helft werd het ook echt weer een wedstrijd. Fulham scoorde de 1-3 en met een beetje geluk had het ook nog 2-3 kunnen worden, waardoor het slot nog spannend had kunnen zijn. Maar het bleef bij een dikverdiende 1-3 overwinning voor de Mancunians.

De ontmoeting

Na de wedstrijd zou het absolute hoogtepunt van de dag voor Stijn volgen. Hij mocht namelijk mee naar het spelershome in Craven Cottage waar hij zijn idool eindelijk mocht gaan ontmoeten. Stijn had natuurlijk al wat vragen in zijn hoofd, die hij aan Maarten wilde gaan stellen. Na een halfuurtje wachten was het dan zover. Daar stond Stijn dan, oog-in-oog met zijn grote held. Stijn was natuurlijk erg onder de indruk, maar Maarten nam alle tijd voor hem en had zelfs een leuk kadootje voor hem bij. Stijn kreeg een keepersshirt van Fulham dat hij zelf voortaan bij DSV zou kunnen gaan dragen. Maar Maarten had nog een grote verrassing, want hij had voor Stijn ook zijn eigen keepershirt meegenomen. Nota bene het shirt, dat hij vandaag in de wedstrijd tegen Manchester United zelf gedragen had. Een mooiere herinnering aan deze bijzondere ontmoeting had Stijn natuurlijk niet kunnen krijgen. Natuurlijk werden de shirts nog even gesigneerd en werden er mooie foto’s gemaakt. Moeder Ilse straalde van oor tot oor en wat zou vader Anton trots zijn geweest op Stijn.

Vuurwerk voor Stijn

Daarna was het tijd om weer richting hotel te gaan. Het toeval wilde dat we op de parkeerplaats Maarten weer troffen in zijn erg fraaie en supersnelle bolide. Daarna werden we door Maarten en Hans persoonlijk door het drukke Londen richting ons hotel geloodst. Het vuurwerk boven de Thames was volgens Maarten ook speciaal voor Stijn.

Terug bij het hotel gingen we weer lekker een hapje eten om daarna heel erg voldaan naar bed te gaan. Na wederom een stevig ontbijt werd er daarna weer koers gezet naar Nederland.

Een enerverende wedstrijd, een bijzondere ontmoeting en een onvergetelijke ervaring verder. Het was een weekend met een gouden randje…………

 

Een speciaal woord van dank aan:

  • Maarten Stekelenburg voor zijn fantastische betrokkenheid als ambassadeur en alle hulp om dit weekend mede mogelijk te maken
  • Hans Segers voor alle hulp en geregel vooraf en tijdens het weekend. Niets was te veel. Het was grandioos!
  • Fulham FC voor de gastvrijheid, de medewerking en de rondleiding