Sven geniet intens bij topper PSV – Feyenoord!

Terug

1 maart 2020

Zondag 1 maart stond de titanenstrijd tussen de topclubs PSV en Feyenoord op het programma. Een wedstrijd die voor de familie Aarts uit het Limburgse Horst wel een heel speciaal tintje kreeg. Die middag zou namelijk de wens van de 13-jarige Sven in vervulling gaan.

De familie Aarts heeft een bijzonder zware tijd achter de rug vanwege de ernstige ziekte van vader Peter. En nog steeds is Peter volop bezig met zijn revalidatie. Peter en zoon Sven zijn fanatieke PSV-supporters en hadden samen ook jarenlang een seizoenkaart van hun favoriete club. Trouw volgden ze hun PSV wekelijks vanaf de tribune, totdat het noodlot toeslag bij vader. Al ruim 1,5 jaar kunnen ze daardoor niet meer naar het Philips Stadion om hun geliefde club in actie te zien. En daarom was het mooi dat ze deze zondag weer voor de eerste keer naar Eindhoven konden afreizen samen met FC Robinstijn.

Thuis in Horst werd Sven eerst verrast door FC Robinstijn met een speciale videoboodschap van ambassadeur en streekgenoot Jorrit Hendrix. Jorrit nodigde Sven uit om als VIP naar de topper tegen Feyenoord te komen samen met zijn vader, moeder en zusje Evi. Maar niet alleen als VIP, want Sven mocht deze wedstrijd ook nog eens de Fan of the Match zijn. Eigenlijk een dubbele VIP-behandeling dus.

Er werd koers gezet richting Eindhoven en bij het Philips Stadion werd het gezin gastvrij welkom geheten door Britt van de PSV Foundation. En Britt nam ons mee naar de Business Seats op de vierde verdieping! Peter en Sven keken hun ogen uit, want zo luxe hadden ze nog nooit een wedstrijd van PSV mogen bijwonen. De eerste drankjes werden besteld en al gauw mocht Sven met Britt mee om zich te gaan omkleden. Hij mocht immers vandaag ook meelopen in de line-up en de wedstrijdbal naar de middenstip dragen.

De spanning steeg naarmate de klok steeds meer richting 14.30 uur ging. De spelers waren klaar met de warming-up en kwamen van het veld voor hun laatste rituelen in de kleedkamer. Sven mocht klaar gaan staan in de spelerstunnel in afwachting van het arbitrale trio en beide teams. Het stadion zat tot de nok toe gevuld en iedereen zat klaar voor een fantastische middag. Het aftellen was begonnen en onder de bekende opkomsttune ‘Simply the Best’ betrad Sven als eerste met de wedstrijdbal de grasmat. De PSV supporters gingen compleet uit hun dak en de sfeer was geweldig. Bovenin bij de Business Seats zaten zijn trotse ouders en zusje te genieten van dit bijzondere moment. Hoe mooi is dit! Kippenvel!

De wedstrijd begon en al snel voegde Sven zich bij zijn ouders in de Business Seats. Het werd een ongelooflijk spannende wedstrijd. De eerste helft was Feyenoord de bovenliggende partij en ze kwamen in de 33e minuut terecht op voorsprong door een doelpunt van Eric Botteghin. Dat was meteen ook de ruststand. Vlak voor rust werden we door Britt weer opgehaald en meegenomen naar de catacomben van het stadion. We zagen de spelers terug de kleedkamer in gaan en mochten daarna zelfs even naar de rand van het veld. Er werden enkele mooie foto’s gemaakt en Sven mocht ook op de stoel van de trainer gaan zitten. Toen de spelers weer het veld op kwamen gingen we snel weer terug naar de vierde verdieping, maar nog voordat we weer op onze stoelen zaten had Cody Gakpo er al 1-1 van gemaakt. Het stadion ontplofte want nu konden we erop en erover gaan. De tweede helft was dan ook absoluut voor PSV, maar helaas konden ze het verschil net niet omzetten in een overwinning. Het bleef 1-1 en daar kon uiteindelijk iedereen wel mee leven.

We werden weer opgehaald door Britt en deze keer nam ze ons meer naar het Spelershome. Daar kreeg Sven het mooie uit-shirt van PSV cadeau met rugnummer 11 SVEN erop. Daar was hij heel erg blij mee natuurlijk en het shirt paste perfect! Sven keek ernaar uit om zoveel mogelijk spelers te kunnen begroeten.  En ja hoor, daar kwam als eerste Mohammed Ihataren al onze kant op. De eerste foto en handtekening was een feit en daarna volgde er meer in een rap tempo. Robbin Ruiter, Nick Viergever, Ruud Hesp, Timo Baumgartl, Daniel Schwaab, Lars Unnerstal en Sam Lammers, allemaal maakten ze graag even tijd voor Sven. En natuurlijk kwamen FC Robinstijn-ambassadeurs Jorrit Hendrix en aanvoerder Denzel Dumfries ook even langs voor een meet & greet. Ze informeerden bij Sven hoe hij de wedstrijd had gevonden en of hij een leuke dag had gehad. Nou, dat had hij zeker!

Onderweg naar huis maakten we nog een korte tussenstop om een hapje te eten. Alle indrukken van vandaag passeerden nog even de revue en het hele gezin was het er unaniem over eens. Dit was een unieke ervaring voor het hele gezin, een dag waar ze met z’n allen nog lang en met heel veel plezier aan terug zullen denken. Een hele dierbare herinnering….

Een speciaal woord van dank aan:

  • PSV Foundation
  • Spelers & Staf PSV
  • Onze ambassadeurs Jorrit Hendrix en Denzel Dumfries
  • Cliënt ICT Groep