De magische wens van Sven met idool Jordy Thomassen!

Terug

15 mei 2018

Je favoriete speler thuis ontmoeten, meerijden in zijn auto én meetrainen met je held en zijn collega profvoetballers in het stadion…!! Dat overkwam Sven Keldermans uit Sint Anthonis.

Thuisbezoek Jordy

Omstreeks 08.30 uur zit wensbegeleider Ed namens FC Robinstijn aan een heerlijk kopje koffie bij de familie Keldermans in Sint Anthonis. Samen met opa, oma, Sven’s ouders en zijn broertje Stijn worden er sterke verhalen uitgewisseld over zijn favoriete club en spelers. PSV word genoemd, Ajax ook, maar Sven’s allergrootste held is toch echt…. Jordy Thomassen van Helmond Sport. De familie heeft al enkele jaren een seizoenkaart en gaat trouw elke thuiswedstrijd kijken in het Lavans Stadion in Helmond.

Ed deelt enkele leuke FC Robinstijn gadgets uit en verteld wat de stichting zoal doet voor kinderen en jongeren met een “rugzak”. Plots gaat de bel? Wie kan dat toch zijn zo vroeg in de morgen? Sven loopt naar de voordeur en maakt open. Direct staat hij  oog in oog met zijn grote voetbalheld…. Ja, hij is het echt, Jordy Thomassen! Bij mij thuis…? Sven’s is er even stil van en helemaal onder de indruk. Jordy geeft iedereen een hand en verteld wat er deze dag op het programma staat voor Sven en zijn broertje. Sven mag vandaag meerijden met Jordy, zijn persoonlijke chauffeur voor 1 dag, ze mogen het stadion en het spelershome bezoeken, alle spelers ontmoeten én, als klap op de vuurpijl, meetrainen met de spelers in het Helmond Sport stadion! “Wauw”, Helemaal te gek”, “Gaaf zeg”. De moeder van Sven verzameld snel de voetbalkleding van de jongens en de rit naar Helmond word ingezet.

Het Spelershome

Omstreeks 10.00 uur arriveren we bij het stadion en worden direct uitgenodigd in het spelershome voor een drankje. Alle spelers van Helmond Sport zijn al aanwezig en het is een gezellige boel. Over en weer worden grappen en dolletjes gemaakt en Sven en zijn familie word direct opgenomen in groep. Ook worden er foto’s gemaakt en er volgt alweer een volgende verrassing. Sven krijgt van Jordy zijn officiele wedstrijdshirt gedragen bij Helmond Sport! Na dit fantastische cadeau is het tijd om te gaan omkleden. Sven gaat mee trainen!

De Training

Het is een heerlijk zonnige dag, ideaal om lekker buiten te voetballen en na een kwartier staat iedereen inclusief trainingsstaf op het veld. Sven is behoorlijk onder de indruk. Sta ik hier nu echt op het veld in het stadion van Helmond Sport? Met de spelers? En mag ik “gewoon” meetrainen?! Het is een van de laatste trainingen van het seizoen en er wordt in een ontspannen sfeer gebald. Enkele rondo’s, potjes voetvolley en afwerken op doel zijn de leukste ingrediënten van deze training. Sven is bloedserieus en zeer geconcentreerd aan het werk, sterker nog, hij laat enkele verfijnde schijnbewegingen en panna’s zien en maakt mooie doelpunten tijdens het afwerken op doel. Na ruim een uur is iedereen behoorlijk vermoeid, het is mooi geweest. De training is ten einde en Sven gaat alle spelers nog een keer af om ze te bedanken en om foto’s en handtekeningen te scoren. De trainersstaf komt ook nog even langs voor een praatje en Jordy neemt Sven vervolgens mee naar het spelershome om nog een drankje te doen en na te praten over deze bijzondere dag. Er word afscheid genomen en afgesproken om Jordy te  bezoeken in Doetinchem, want volgend seizoen speelt hij in de Eredivisie bij de Graafschap. Een mooie nieuwe sportieve uitdaging.

De lunch

Na deze inspannende voetbaltraining heeft Ed nog een verassing in petto. Sven en zijn familie mogen heerlijk gaan lunchen in de het beste eetcafé van Sint Anthonis en omstreken: Grand Café Friends! We worden zeer gastvrij ontvangen en krijgen een fantastisch menu voorgeschoteld. Er word heerlijk genoten van dit zeer smaakvolle einde van deze geweldige dag. Sven en familie: jullie hebben het verdiend!

Een absoluut unieke en magische wensdag!

Een speciaal woord van dank aan:

Jordy Thomassen

Spelers en Staf Helmond Sport

Helmond Sport

Grand Café Friends