Syb geniet van sensationele PSV-ontsnapping

Terug

22 januari 2017

Op zondag 22 januari 2017 was het dan zover voor Syb. Hij wist nog van niets, maar om half 1 kwam Peppone, vrijwilligster bij FC Robinstijn, met de bus voorrijden. Langzaam werd duidelijk wat we gingen doen, zeker toen Syb het cadeau mocht openmaken dat Peppone had meegenomen. Een door alle spelers van PSV gesigneerde bal. Samen zouden we daarna naar de competitiewedstrijd PSV – Heerenveen gaan, om 16.45 in het Philips stadion. Syb helemaal blij, evenals zijn 2 zusjes Nynke en Veerle en zijn broer Aron, die weliswaar voor FC Twente is, maar dit absoluut niet wilde missen.

Het werd tijd om te gaan, dus we stapten met zijn allen in de bus. Vriendin Angelique was er natuurlijk bij. Zij had namelijk de verrassing geregeld. Op weg naar Eindhoven voor een lunch pikten we eerst vrijwilliger Ed nog even op in Deurne. Daarna reden we door naar het centrum van Eindhoven. Daar werden we ontvangen in restaurant Queen door Rik van FC Robinstijn. Syb, Aron en Nynke kregen een PSV-sjaal uitgereikt en Veerle een mooie PSV-muts. Na een heerlijke maaltijd was het de hoogste tijd om lopend naar het stadion te vertrekken.

Davy Pröpper

In het Philips Stadion werden we ontvangen in de skybox van PSV-directeur Toon Gerbrands. Vanuit zijn onderkomen hadden we een prachtig uitzicht op het veld. Vlak voor de wedstrijd kwam Gerbrands zelf nog even langs om te kijken of alles naar wens verliep. Natuurlijk ging Syb even met hem op de foto!

De wedstrijd begon slecht voor PSV. Binnen 5 minuten stonden ze al met 0-1 achter. Gelukkig herstelde de ploeg zich in de eerste helft, waardoor de rust werd ingegaan met een 2-1 voorsprong. De eerste goal werd gemaakt door Syb’s favoriete speler Davy Pröpper, dat was dus mooi meegenomen. In de rust mocht Syb onder begeleiding van PSV speelster Mirthe Moorees naar beneden om het stadion te bezichtigen vanaf het veld. We stonden te wachten in de catacomben vlakbij de persruimte, waar de spelers normaal wachten om het veld op te gaan.

Vandaag was ook de huldiging gepland voor Michael van Gerwen, groot PSV-fan en kersvers wereldkampioen darts. Dat was natuurlijk ook leuk om van dichtbij mee te maken!

Spannende ontknoping

In de tweede helft kwam Heereveen al snel weer op gelijke hoogte, waarna de wedstijd op en neer ging. Na het missen van een penalty door PSV kwam Heerenveen 10 minuten voor tijd op voorsprong. Een grote domper natuurlijk. Gelukkig kwam alles op het laatst nog goed door twee doelpunten in de 89e en de 90e minuut, waardoor PSV de wedstrijd definitief naar zich toe trok. Wat een ontsnapping! Het zorgde wel voor een geweldige sfeer in het stadion en Syb genoot met volle teugen.

Syb kreeg na de wedstrijd nog de mogelijkheid het veld op te kunnen. Dit gebeurde tijdens de uitloop van de spelers, dus mooier kon het niet. Ook Foxy was aanwezig en die gaf Sybs kleine zus van 3 een dikke knuffel. Daarna natuurlijk nog een fotoshoot op de stoel langs het veld waar Philip Cocu tijdens de wedstrijd zijn ploeg had gecoacht.

Daarna togen we richting spelershome. Daar kreeg Syb eerst een PSV-shirt met de naam van Davy Pröpper erop overhandigd. Vervolgens druppelden één voor één de spelers van PSV binnen. Syb kon zo naar hartenlust handtekeningen scoren van veel spelers en natuurlijk ook even samen op de foto gaan. Hoogtepunt van dat alles was natuurlijk de ontmoeting van Syb met zijn favoriete speler: Davy Pröpper.

Daarmee zat Sybs droomwens erop. Door de vele indrukken kwam pas de volgende dag het besef bij Syb hoe bijzonder deze dag was geweest.

Een speciaal woord van dank aan:

  • Peppone en Ed van FC Robinstijn
  • Myrthe, Rik en Harm van PSV
  • De organisatie FC Robinstijn