2022, wat een jaar!

Terug

Nog een paar dagen en dan zit het jaar 2022 er alweer op. En hoe cliché ook, het jaar is weer voorbij gevlogen! Al moet ik eerlijk toegeven dat de coronaperiode gedurende het 1e halfjaar nog duidelijk zijn sporen heeft nagelaten en onze mogelijkheden daardoor nog zeer beperkt waren. 

Het eerste halfjaar stond daarom vooral ook in het teken van groei en ontwikkeling. Een gezonde en stabiele basis neerzetten voor de komende jaren, want we wisten dat we na de zomer weer vol aan de bak zouden kunnen. En hoe…  

Ik haal er even wat cijfers bij. In het eerste halfjaar hebben we in totaal 15 wensactiviteiten kunnen doen, wat al een mooie vooruitgang was t.o.v. 2021. Maar na de zomer is dit bijna vervijfvoudigd en dat terwijl er in november en december veel minder gevoetbald is door het WK in Qatar. 

Bijzondere Wensen 
Overigens was onze eerste wens in 2022 direct wel heel bijzonder. Voor het eerst sinds corona konden we weer met een gezin naar het buitenland afreizen. Met Lotte en haar familie bezochten we de Oranje Leeuwinnen in Frankrijk en werden we bedolven onder een Oranje deken van warmte, gastvrijheid, betrokkenheid en liefde! Helaas is Lotte niet meer onder ons, maar wat heeft ze samen met haar zus en ouders genoten van deze magische trip.  

In totaal hebben we dit jaar 15 bijzondere wensen kunnen vervullen. De meeste uiteraard bij de clubs uit de traditionele top 3, maar we hebben in het najaar ook ons debuut gemaakt bij Vitesse, met wie we komend jaar ook intensiever gaan samenwerken.   

We sloten het jaar overigens ook weer in Frankrijk af. Want met Marte gingen we in Lyon op bezoek bij onze ambassadrice Daniëlle van de Donk. Marte kreeg een V.I.P. Experience bij de topper Olympique Lyon vs PSG en mocht de dag erna haar grote idool ontmoeten op het trainingscomplex. Het bijzondere van deze wens was dat de wens mede mogelijk gemaakt is door Marte’s clubgenoten, het 1e Vrouwenteam van Schoondijke-Breskens-Cadzand die tijdens de coronaperiode een actie hadden opgezet om geld in te zamelen voor FC Robinstijn. 

Fan of the Match
De afgelopen maanden hebben we ons succesvolle Fan of the Match concept gedraaid bij maar liefst 12 clubs in de Eredivisie en Keukenkampioendivisie. Een nieuw Robinstijn-record! Bij FC Den Bosch, De Graafschap en Go Ahead Eagles beleefden we onze primeur. En het mooie is dat we nu al weten dat we vanaf januari gaan starten bij minstens 15 clubs. Hoe gaaf is dat! 

Samenwerking met Vriendenloterij, Eredivisie en ESPN 
Er zijn dit jaar weer zoveel speciale momenten geweest, dat ik ze moeilijk allemaal kan gaan benoemen. Toch wil ik er graag één moment uitlichten, omdat deze voor mij symbool staat voor de ontwikkeling die we met FC Robinstijn en alle vrijwilligers, ambassadeurs en partners de afgelopen jaren hebben doorgemaakt.  

Onlangs is FC Robinstijn beneficiënt geworden van de Vriendenloterij en onderdeel daarvan is de samenwerking met de Vriendenloterij, Eredivisie en ESPN bij de “Voetbal geeft”-serie. Binnen die serie worden 18 video’s gemaakt van de maatschappelijke activiteiten van de Eredivisieclubs en FC Robinstijn zal daarin als partner participeren om unieke voetbalwensen van kinderen uit te laten komen. Op vrijdag 4 november vond de kick off plaats en ging de allergrootste voetbalwens van Amine in vervulling. Hij mocht die dag als VIP naar Ajax en ontmoette daar zijn grote idool Steven Bergwijn. Het indrukwekkende verhaal van Amine werd op fantastische wijze in beeld gebracht en heeft heel veel mensen in het hart geraakt: https://youtu.be/XaSTQNKHSE8  

We kunnen daarom heel tevreden terugkijken op 2022. De gewenste basis voor de toekomst ligt er en we zijn drukker dan ooit tevoren. Vanaf het eerste weekend in 2023 gaan we met 120 enthousiaste vrijwilligers, 50 betrokken ambassadeurs en heel veel bevlogen partners en sponsoren verder op de ingeslagen weg om nog meer kinderen de dag van hun leven bezorgen!  

Ik wens iedereen alvast een gezond, liefdevol en magisch 2023 toe!   

Pieter van Bussel
Founder
Stichting FC Robinstijn