Teun en Dries en de magie van de Rode Duivels!

Terug

6 oktober 2015

Dinsdag 6 oktober 2015 is een dag die de 6-jarige Teun Forschelen nog lang bij zal blijven. Teun is zelf een groot voetbaltalent en hij werd vorig seizoen bij zijn club FC Maasland zelfs gescout door de Belgische topclub KRC Genk. Daar begon Teun dit seizoen vol goede moed bij het U7-team om daar zijn droom – profvoetballer worden – te gaan verwezenlijken.

Helaas kreeg Teun al snel met een grote tegenslag te maken. Onlangs werd bij hem de ziekte van Perthes geconstateerd. Door deze ziekte moest hij per direct stoppen met voetballen en zit hij nu voor langere tijd in een rolstoel. Maar ondanks het onzekere toekomstperspectief is Teun positief en vrolijk. Hij is dan ook vastbesloten om deze ziekte over enkele jaren achter zich te laten en dan alsnog zijn grote droom na te gaan jagen. Vanuit Genk krijgt Teun natuurlijk alle steun en zijn oude club FC Maasland besloot zelfs om hem een hart onder de riem te steken door Teun aan te melden bij FC Robinstijn voor een speciale voetbalwens bij de Rode Duivels: Een onvergetelijke dag bij al zijn Belgische voetbalhelden!

Mertens

Om 10.30 uur ’s ochtends stond FC Robinstijn al aan de deur in het Belgische Kinrooi. Teun werd er een beetje verlegen van, maar het ijs was snel gebroken want niemand minder dan topspeler Dries Mertens had een belangrijke videoboodschap voor Teun. Dries vertelde dat hij het verhaal van Teun had gehoord via FC Robinstijn en dat hij Teun graag wilde steunen. Dries nodigde hem daarom uit om naar het trainingskamp van de Belgische nationale ploeg in Brussel te komen, zodat Teun vandaag zijn speciale gast was. Hoe bijzonder is dat! Teun en grote broer Siem kregen van FC Robinstijn nog een mooie sjaal en cap in de tricolore kleuren van België en toen waren de jongens helemaal klaar voor de trip naar Brussel. De beide opa’s Huub & Huub mochten natuurlijk ook mee. De reis verliep voorspoedig en achter in de bus begonnen de boys al een beetje te ontdooien. Er werd zelfs een liedje achterin gezongen, maar het was voor ons nog onduidelijk welk liedje dat precies was….

Om 12.30 uur arriveerden we bij het trainingscomplex van die andere grootmacht in België, RSC Anderlecht, want daar zouden de Rode Duivels gaan trainen. We werden heel gastvrij ontvangen door de mensen van de KBVB en hoofdsponsor ING België. Er waren meer kinderen uitgenodigd via andere fantastische goede doelen en vrijwel iedereen had wel een leuk cadeau meegenomen voor zijn voetbalheld. Na een korte uitleg mochten iedereen naar een mooie zaal waar alle kinderen feestelijk werden ontvangen door de ING Mascotte en waar een gigantisch buffet met allemaal lekkere snoeperijen, gebak en fruit klaar stond. Daar hadden de kinderen wel zin in natuurlijk. Het zorgde direct voor een gezellige en uitgelaten sfeer. Bovendien had ING voor elk kind ook nog een goody-bag met leuke cadeautjes klaar staan. Wauw helemaal te gek zeg, er zat schmink in, een mooie bal en zelfs het officiële Adidas-shirt van de nationale Belgische ploeg! Wat een verwennerij!

Interview

Na verloop van tijd steeg de spanning zichtbaar bij alle kids, want de spelers waren in aantocht. De spelers zouden in 4 groepen telkens zo’n 25 minuutjes binnenkomen, zodat er voldoende tijd was om alle kinderen te kunnen ontmoeten, ze van handtekeningen te voorzien en met ze op de foto te gaan. Ieder kind mocht zelfs even een-op-een met hun favoriete Rode Duivel interviewen en hem het hemd van het lijf vragen.

Daar kwam het eerste groepje aan. Het werd muisstil en toen de deur openging en toen ‘onze’ Dries als eerste binnenliep, volgde er een daverend applaus voor alle spelers. Daar stonden ze dan echt! Dries Mertens, Jan Vertonghen, Zakaria Bakkali, Thomas Meunier, Radja Nainggolan en Nicolas Lombaerts! Dries liep direct naar Teun en begroette hem hartelijk. Samen gingen ze vervolgens naar het interviewhoekje zodat Teun al zijn vragen kon gaan stellen. Maar eerst had Teun nog een cadeautje voor Dries en overhandigde hem het officiële shirt van FC Robinstijn. Die had Dries nog niet in zijn collectie en hij zou het shirt een heel speciaal plekje geven. En zo was het ijs al een beetje gebroken, want zoals bij echte interviews werd ook alles gefilmd door twee professionele cameraploegen en dat maakte best veel indruk op de kleine Teun. Gelukkig stelde Dries hem helemaal gerust en werd hij ondersteund door Pieter van FC Robinstijn.

Zo kwam Teun heel wat te weten over zijn grote held Dries. Teun wilde graag weten wat hij er allemaal voor moest doen om ook zo’n goede voetballer als Dries te worden. Dries vertelde hoe het leven van een profvoetballer eruit ziet en dat het belangrijk is om goed te trainen, maar ook veel te rusten en gezond te eten.  Op de vraag wat de mooiste dag van zijn leven was, antwoordde Dries: “Nu moet ik eigenlijk zeggen dat dat mijn trouwdag was enkele maanden geleden, maar ik ben een beetje ondeugend vandaag, dus ik zeg toch mijn doelpunt op het wereldkampioenschap in Brazilië. Het was de wedstrijd tegen Algerije en het stond 1-1. Ik kwam als invaller in het veld en maakte met een verwoestend schot de winnende 2-1.”

Heel België werd gek van blijdschap en voor Dries was dat hét moment waarvan hij altijd gedroomd had. Ook op de vraag met wie Dries graag nog eens in hetzelfde team wilde voetballen, kwam Dries met een mooi antwoord: “met jou natuurlijk”! En Dries rekende even uit dat dat over 10 jaar best nog zou kunnen. “Ik ben dan 38 en jij 16”! Teun ging er helemaal van glunderen! Zo werd de band tussen Teun en Dries steeds vertrouwder. Zo vertrouwd zelfs dat Dries hem verleidde om samen met zijn broer Siem een liedje te zingen. En heel zachtjes begonnen ze samen te zingen. Hey, dat liedje hadden we die dag al eerder in de bus gehoord! Maar welk liedje was het nou eigenlijk, want zowel Dries als alle omstanders konden het maar niet thuis brengen. Enige navraag bij opa Huub leerde ons dat het een liedje was van Jacques Herb met de titel “een man mag niet huilen”…. Dat liedje heeft opa vaak in de auto aan staan als hij met Teun naar Genk rijdt. Iedereen moest er heel hard om lachen natuurlijk. En zo eindigde het interview met Dries met een muzikale en vrolijke noot.

Na het interview kwam Dries ook nog even langs om enkele leuke foto’s te maken en Teun’s shirt te signeren. Er werd vervolgens heel hartelijk afscheid genomen van elkaar en Dries zei tegen Teun dat hij sterk moest blijven ondanks zijn ziekte. Dat hij er dan weer helemaal bovenop zou komen en weer lekker kan gaan voetballen. Het was een hele bijzondere ontmoeting met een topvoetballer die bovenal ook een fantastisch mooi mens is! Bedankt Dries!

Maar er liepen natuurlijk nog meer Rode Duivels rond en ook zij maakten graag even tijd voor Teun. En zo lukte het Teun om met vrijwel alle spelers op de foto te gaan, een handtekening te scoren en een praatje te maken. De interesse en betrokkenheid van sommige spelers was hartverwarmend. Zo maakte het verhaal van Teun ook indruk op aanvoerder Kompany en natuurlijk op oud-Genk spelers Kevin de Bruyne en Divock Origi. Teun liet ook hen zijn eigen teamfoto van Genk zien en uiteraard werd die voor hem gesigneerd door zijn voormalige clubgenoten en de captain van de nationale ploeg. En zo kwam ook het hele shirt vol te staan met handtekeningen van Hazard, Witsel, Fellaini, Mignolet, Lukaku, Alderweireld en noem ze allemaal maar op. Telkens werd er nog een groepsfoto gemaakt en na de laatste groepsfoto gingen de spelers zich voorbereiden op de training en kwam er een einde aan deze indrukwekkende, maar onvergetelijke middag.

Maar… Er was nog een laatste verrassing! En wat voor een.. Alle kinderen werden namelijk uitgenodigd voor de thuiswedstrijd van België op 17 november in het Koning Boudewijn Stadion. Niet alleen om de wedstrijd bij te wonen, nee alle kinderen mochten bij die wedstrijd met de spelers mee het veld op in de special kids escort, mogelijk gemaakt door hoofdsponsor ING.

Net als alle andere kinderen straalde Teun van oor tot oor. En zo komt er nog een deel 2 van het jongensboek: “Teun en Dries en de magie van de Rode Duivels!”

Een speciaal woord van dank aan:

  • Dries Mertens, voor de uitnodiging voor deze fantastisch dag en voor zijn enorme bijdrage en betrokkenheid deze middag en voor zijn persoonlijke steun aan Teun
  • De Belgische Voetbalbond KBVB en hoofdsponsor ING voor de fantastische organisatie van deze bijzondere dag
  • Alle spelers van de nationale ploeg van België voor hun fantastische bijdrage
  • nl voor de leuke cadeautjes voor Teun en Siem
  • Van de Hurk Bedrijfswagens voor het voortreffelijke vervoer