Thijm geniet van super coole avond bij PSV!

Terug

9 maart 2019

Zaterdag 9 maart 2019 is een wel hele speciale dag voor Thijm Bankers. Het is zijn dag! Zijn grote wens gaat in vervulling bij de thuiswedstrijd van PSV tegen NAC.

Rond 16.00 begint de het feest voor Thijm, samen met zijn ouders Mark en Ingrid en zijn zusje Sofie. FC Robinstijn-oprichter en wensbegeleider Pieter haalt de familie op in dé FC Robinstijn-auto. Thijm is gek van PSV en gaat wel eens mee met zijn vader naar wedstrijden, maar hij staat te popelen dat hij nu eindelijk mee het veld op mag. Op naar het PSV stadion…

Een volle buik

De wedstrijd van PSV tegen NAC begint om 19.45 uur. Dat geeft de familie precies genoeg tijd om nog lekker te dineren bij Queen Hotel op de Markt in Eindhoven. Daar sluit Jaimy – wensbegeleider bij FC Robinstijn – ook aan bij het gezelschap. Na een keuze gemaakt te hebben uit de royale menukaart bij Queen Hotel, kan iedereen genieten van het heerlijke diner. En ja, er is ook nog ruimte in de buikjes van Thijm en Sofie om een ijsje te eten! Tijdens het diner worden Thijm en Sofie verrast met een klein PSV-cadeautje, waardoor ze helemaal ready to go zijn om naar de wedstrijd te gaan.

Hét moment

Na het eten loopt iedereen richting het Philips Stadion, waar we worden ontvangen door Kelly van de PSV Foundation. Pieter neemt de familie van Thijm alvast mee de tribune op, maar Thijm mag zich gaan klaarmaken om zijn moment of fame te gaan pakken op het veld van PSV. Hoe gaaf is dat! Samen met Kelly en Jaimy gaat Thijm naar de kleedkamers, waar de andere kinderen die mee mogen in de line-up van PSV zich ook staan klaar te maken. Het is een gezellige boel en als de kinderen klaar zijn mogen ze richting de catacombe. Samen met Phoxy mag Thijm het veld op en wauw, wat is dit overweldigend en magisch.  Al zijn PSV-helden staan om hem heen en hij staat straks gewoon in een bomvol stadion midden op het veld. Thijm geniet volop en komt groots op de TV-schermen. Wat was dit gaaf!

Nog meer verrassingen…

De wedstrijd begint en vol trots neemt Thijm plaats op de tribune bij zijn familie. Een goede start voor PSV, want nog voordat Thijm weer op de tribune zit hebben ze al gescoord! Wat een sfeer hangt er in het stadion. Thijm straalt nog steeds en doet verslag aan zijn familie over zijn ervaringen op het veld. Dan verschijnt ook nog zijn naam op het scherm als Fan of the Match. Deze dag kan niet meer stuk. Wat is hij aan het genieten.

Tijdens de rust is er nóg een verrassing voor Thijm, want hij mag nog een keer het veld op. Eerst wacht Thijm alle spelers op in de catacombe, die uiterst gefocust naar hun kleedkamers gaan. Dan mag Thijm het veld op! De stoel van trainer Mark van Bommel is nog warm en Thijm gaat er even goed voor zitten. Samen met zijn familie maakt hij een paar mooie foto’s, want op een voetbalveld staan in een bomvol stadion: dat gebeurt natuurlijk niet iedere dag. Stiekem raakt Thijm natuurlijk ook nog even het gras aan.

In de tweede helft trekt PSV de winst over de streep. Met drie punten op zak staat PSV nog steeds bovenaan. Een topresultaat!

Spelershome

Als het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter te horen is en de wedstrijd is geëindigd, haasten Thijm en zijn familie zich richting het spelershome. Hier mogen normaal gesproken alleen familie en vrienden van de spelers en trainers komen, maar vandaag is Thijm ook van harte welkom. Hij mag aan al zijn helden vragen om een handtekening voor op zijn PSV-vlag en gaat met veel spelers ook nog op de foto. Bijna alle spelers passeren de revue: Luuk de Jong, Steven Bergwijn, Jorrit Hendrix, Pablo Rosario en het gaat maar door…  als klap op de vuurpijl ontvangt Thijm ook nog een PSV-shirt cadeau van van FC Robinstijn-ambassadeur Denzel Dumfries.

Thijm staat zichtbaar te glunderen en heeft ongelofelijk genoten van deze mooie dag. Hij kan niet wachten om maandag alles op school te vertellen en te laten zien.  En als papa lief is, mag hij misschien dinsdag de vlag en het shirt van Thijm wel lenen, om op zijn werk te laten zijn. De oogjes van Thijm worden langzaam kleiner en wat zal hij na deze mooie dag heerlijk gaan dromen. Het was een topdag!

“Een dag om nooit meer te vergeten”

“Thijm vond het super cool! Een dag om nooit meer te vergeten en een dag zonder CF (Cystic Fibrosis). Het allermooiste moment is er niet één, want zowel het moment op het veld als de ontmoeting met de spelers zal hij nooit vergeten. De vlag met de handtekeningen heeft een speciale plek gekregen op zijn slaapkamer, zodat hij iedere dag terug kan denken aan deze bijzondere dag! Nogmaals bedankt!”, reageert de familie Bankers.

FC Robinstijn wil graag bedanken:

  • FC Robinstijn ambassadeurs- Denzel Dumfries en Jorrit Hendrix
  • Staf en spelers PSV
  • PSV Foundation
  • Queen Cafe, Hotel, Restaurant