Thijn en zijn grote voorbeeld Jeroen Zoet!

Terug

4 mei 2018

Op vrijdag 4 mei beleeft de 10-jarige Thijn van Kaathoven één van de mooiste dagen van zijn leven.

Thijn mag samen met zijn moeder naar de training van PSV en daar gaat hij zijn allergrootste idool Jeroen Zoet ontmoeten!

S’ochtends wordt de nietsvermoedende Thijn opgehaald door de begeleider van FC Robinstijn.

Bij binnenkomst kijkt Thijn heel verbaasd en heeft geen idee wat er aan de hand is. Dan laat de begeleider van Fc Robinstijn hem een videoboodschap zien van FC Robinstijn-ambassadeur Jorrit Hendrix van PSV. Thijn wordt uitgenodigd om de training bij te wonen  op de Herdgang. Uiteraard vind Thijn dit een super idee en kan niet wachten om naar Eindhoven te gaan, maar eerst krijgt hij van FC Robinstijn nog een verrassing. Hij pakt het uit en er zit een mooie sjaal in van PSV. Deze doet hij meteen om, hij pakt een shirt van PSV voor handtekeningen op te zetten en is klaar om te gaan.

Bij de Herdgang aangekomen staat Harm van PSV ons op te wachten. Hij nodigt ons uit om plaats te nemen in de sportkantine. Het duurt nog eventjes voordat de training begint en er wordt gekletst over met name voetbal.

Dan is het tijd om richting het trainingsveld te gaan en Thijn wordt vriendelijk begroet door Jorrit Hendrix en ook zijn grote idool Jeroen Zoet begroet Thijn en vraagt of alles goed is. Thijn kan niet geloven dat ze tegen hem praten en geniet zichtbaar van de training. Na een tijdje de training te hebben bekeken vraagt Harm of Thijn zin heeft om wat te drinken. Dit wil hij wel en we gaan voor een korte pauze even terug naar de kantine.

Tijdens deze pauze komt Harm met een verrassing voor Thijn. Hij krijgt het uitshirt van PSV bedrukt met Jorrit Hendrix. Thijn vind het super en trekt het shirt meteen aan. Nadat we genoten hebben van een drankje gaan we terug naar de training. Thijn gaat kijken bij Jeroen Zoet. Hij kijkt goed hoe Jeroen het doet en wat voor training hij krijgt, want wie weet kan ik er nog wat van leren zei hij.

Als de training is afgelopen mag Thijn met alle spelers en trainer Philip Cocu op de foto. Ook ontvangt hij alle handtekeningen en laat deze op zijn shirt zetten die hij mee had genomen. Jorrit Hendrix zet ook een handtekening op zijn nieuwe shirt. Hoe cool is dat? Als het voorbij is en de spelers zijn richting de kleedkamer geeft Thijn aan het een super leuke dag te vinden, maar de dag is nog niet voorbij geeft Harm aan. Thijn vraagt zich af wat er nog meer gaat gebeuren. En dan komt Harm met een hele grote verrassing. Thijn gaat zijn grote idool Jeroen Zoet ontmoeten. Wauw wat gaaf, maar Thijn kan het niet geloven.

Dan is het toch echt zover… Jeroen Zoet arriveert in de kantine en heeft alle tijd voor Thijn. Ze gaan samen aan een tafel zitten en Jeroen heeft ook nog een verrassing meegenomen. Thijn krijgt de keepershandschoenen van Jeroen en Thijn glundert van oor tot oor. Samen kletsen ze over het keepersvak, en Thijn mag zelf ook vragen stellen.

Thijn vroeg zich o.a. af hoe het op de platte kar was, of Jeroen net zo n penaltykiller is als Thijn zelf en naar welke club Jeroen graag zou willen na PSV.  Ook krijgt Thijn flink wat tips en voorbeelden hoe je dingen als keeper kunt doen. Dan is het moment aangebroken om afscheid te nemen van zijn leermeester. Uiteraard niet voordat er nog enkele mooie foto’s gemaakt zijn van hun samen.

Een herinnering om nooit meer te vergeten. Je ziet Thijn genieten en hij kan het nog steeds niet geloven als Jeroen weer vertrokken is naar de kleedkamer.

Maar we zijn nog niet klaar, want FC Robinstijn heeft nog een verrassing voor Thijn. Want FC Robinstijn gaat vandaag ook twee PSV-spelers als nieuwe ambassadeurs presenteren: Jorrit Hendrix en Aniek Nouwen!  Thijn mag hen het officiële FC Robinstijn shirt overhandigen. Thijn doet het hartstikke goed en poseert als een echte prof met de twee nieuwe ambassadeurs. Hij vond het ook vet om te mogen doen!

Maar dit was nog niet alles. Van zo n leuke ochtend krijg je natuurlijk honger zei Harm dus je mag ook nog mee voor een lunch in het Philips stadion. Thijn mocht plaatsnemen in restaurant de Verlenging en genieten van een heerlijke lunch. Tijdens de lunch wordt de ochtend besproken en Thijn vond het geweldig. Na een heerlijke lunch bleek het nog niet te zijn afgelopen voor Thijn. Harm had nog een verrassing. Thijn kreeg ook nog een rondleiding door het Philips stadion.

Van de kleedkamers, tot de douches , de kamer van de scheidsrechter enz. Hij mocht zelfs plaats nemen op de stoel van Cocu in de persruimte en alles kreeg hij te zien. En toen was daar de spelerstunnel.. dit is mijn droom zei Thijn. Dit wil ik later ook. Harm zette de muziek aan en we telden met zijn allen van 10,9,8 tot 0 en daar ging Thijn al klappend op de muziek van Simply the best de tunnel door richting het veld. Wauw wat een ervaring. Hij kwam uit bij de grasmat en mocht het heilige gras zelfs even aanraken.

Het was het einde van een fantastische dag! Thijn bedankte Harm en de begeleider van FC Robinstijn voor deze onvergetelijke dag! “Dit was 1 van de mooiste dagen van mijn leven, het was fantastisch en hier ga ik nog heel vaak van genieten. Deze dag zal ik nooit vergeten! Dank jullie wel!”

Een speciaal woord van dank aan:

  • Jeroen Zoet voor de fantastische meet & greet
  • Jorrit Hendrix en Aniek Nouwen
  • Spelersgroep en Staf PSV
  • PSV Foundation, Harm Oppers
  • Eetcafé de Verlenging
  • Voetbalshop.nl