Thom ontmoet zijn held Lasse Schöne

Terug

3 december 2015

Donderdag 3 december is voor Thom uit Venlo een bijzondere dag. Hij is er helemaal klaar voor als we hem thuis komen ophalen. Maar hij weet nog niet waarvoor! Dat wordt duidelijk bij de eerste verrassing van de dag: een persoonlijke videoboodschap van zijn favoriete Ajax-speler Lasse Schöne! Thom wordt door Lasse uitgenodigd om naar Amsterdam te komen, waar hij vandaag zijn speciale gast is. Thom glundert al bij het idee, hier heeft hij altijd van gedroomd! Om in stijl richting de ArenA te gaan ontvangt hij nog een Ajax-bal en sjaal en dan gaan we snel op weg…

Bij de Arena wordt Thom welkom geheten door Robin van de Ajax Foundation en krijgt hij van Ajax nog meer leuke cadeaus. Daarna neemt Robin ons mee het stadion in, gaan we langs de kleedkamers en lopen we door de spelerstunnel. Thom geniet met volle teugen en laat en passant ook horen dat hij een ware kenner is. Natúúrlijk gaan we ook nog even het heilige gras op! De ArenA is een mooi en indrukwekkend stadion en Thom gaat graag even zitten op het plekje van trainer Frank de Boer.

De training van Ajax is dan al begonnen en dus gaan we snel door naar jeugdcomplex de Toekomst waar de Godenzonen altijd trainen. Vanaf de zijlijn volgt Thom al zijn helden op de voet. Hij kent ze allemaal, maar Lasse Schöne is toch echt zijn grote favoriet! Er zijn ook enkele Ajax-iconen van vroeger aanwezig. Zo staan mister Ajax, Sjaak Swart, en ook Ronald de Boer bij de training te kijken. Natuurlijk wil Thom ook met hen wel op de foto!

Thom wil vervolgens graag alle handtekeningen van de spelers op zijn Ajax-shirt verzamelen, zodat hij het shirt thuis kan inlijsten. Gelukkig trainen veel spelers wat langer door en zo komen de spelers druppelsgewijs op hem af. Dat is gunstig, want zo krijgt hij fijn de kans om in alle rust de handtekeningen te verzamelen op zijn shirt! Natuurlijk gaat hij ook met alle spelers op de foto.

Na een poosje komt zijn grote held op hem afgelopen. Daar is-ie, Lasse Schöne! Lasse schudt Thom de hand en vraagt of hij het naar zijn zin heeft. Dat heeft-ie zeker en er ontstaat een geanimeerd gesprek. Thom geniet van de persoonlijke aandacht van zijn idool. Er volgen daarna nog veel meer spelers. Arek Milik, Viktor Fischer, Anwar El Ghazi, trainer Frank de Boer en natuurlijk ook icoon Dennis Bergkamp, Thom gaat echt met iederéén op de foto. Een uurtje later staat zijn shirt helemaal vol met handtekeningen.

Daarna gaan we lekker lunchen in de kantine van de Toekomst. Maar nog voordat we aan ons kopje soep zijn begonnen komt Lasse Schöne speciaal voor Thom nog even langs. Hij heeft nog een cadeautje voor hem meegenomen. “Nu je shirt vol met handtekeningen staat is het misschien wel fijn om ook een nieuwe te krijgen die je gewoon kunt aandoen”, grapt Schöne. Daarna mag Thom nog even wat vragen stellen aan Lasse en daar maakt hij uiteraard heel graag gebruik van. Wat een ontzettend leuke meet & greet! En wat is Lasse een leuke en lieve jongen, echt heel bijzonder! We nemen nog een paar mooie foto’s en nemen dan afscheid van de populaire Ajacied.

Tijdens de heerlijke lunch komt Thom weer tot rust en dan stappen we weer in de auto voor het ritje terug naar Limburg. Heel erg moe, maar met een rugzak vol mooie, onbetaalbare herinneringen komt Thom weer aan in Venlo en kan hij thuis in alle rust gaan nagenieten. Zijn grote voetbaldroom is uitgekomen!

Een speciaal woord van dank aan:

  • Ajax Foundation
  • Spelersgroep en staf Ajax
  • FC Robinstijn ambassadeur Lasse Schöne
  • Voetbalshop.nl
  • Van den Hurk bedrijfswagens