Thom en de magie van PSV!

Terug

29 november 2015

Zondag 29 november 2015 reizen de FC Robinstijn begeleiders Carline en Ed samen met een cameraploeg naar het brabantse Best, gelegen onder rook van Eindhoven, om de 17-jarige Thom Robben de dag van zijn leven te bezorgen. Sfeer proeven in de catacomben en kleedkamers, zien hoe spelers en trainers zich voorbereiden, de spanning van een profwedstrijd ervaren en natuurlijk voor aanvang van de wedstijd als Fan of the Match met Phoxy en de spelers het veld op. En als klap op de vuurpijl een meet en greet met de spelers. Dat was Thom’s  grootste wens en bij de wedstrijd PSV – AZ ging deze droomwens in vervulling en mocht hij zich voor even een echte PSV-speler noemen.

Warm welkom

Bij aankomst in Best, worden we hartelijk welkom geheten en staat Thom met PSV-sjaal al bij de deur om ons te begroeten. We worden door zijn vader, moeder, broer Floris en zijn zus Sterre zeer gastvrij ontvangen. En gelijk blijkt dat het gehele gezin over een echt PSV hart beschikt. Ze hebben al enkele jaren een seizoenkaart voor 2 tribuneplaatsen in de familiecorner in het Philips Stadion. Thom staat te trappelen van ongeduld voor wat komen gaat…. Hij is zo enthousiast, dat we door hem worden ontboden naar de zitkamer. Alwaar we plaatsnemen en alvast een tipje van de sluier oplichten over Thom’s droomwens! Onze boodschap zorgt direct voor enthousiaste reacties van het hele gezin, de sfeer is perfect te noemen, en word nog beter als hij de door FC Robinstijn aangeboden cadeautjes in ontvangst neemt. Een mooie PSV pet en een prachtige sjaal. Om het geheel af te maken reiken we natuurlijk aan een ieder van het gezin, de welbekende FC Robinstijn polsbandjes uit. Vervolgens vertrekken we naar het Bourgondische en sfeervolle Eindhoven.

Thom zingt PSV-liedjes

Tijdens de gezellige rit ontpopte Thom zich als fervent zanger. Hij zingt het PSV-clublied en ook andere fan-liederen, “deze zingen de harde kern ook, hoor” zegt Thom vol trots. Ook worden er alvast enkele voorspellingen gedaan omtrent de uitslag van de wedstrijd PSV-AZ. Thom rekent op een klinkende 6-0 overwinning voor PSV. Na aankomst in het centrum gaan we met het complete gezelschap een heerlijk hapje eten bij Restaurant Queen. Met volle magen en een positief gevoel vervolgen we onze weg naar het PSV Stadion waar we om 16.00 uur welkom worden geheten door de gastvrije Myrthe van PSV in the community (tevens speelster van de PSV Vrouwen én ambassadeur van FC Robinstijn). Thom, zichtbaar geconcentreerd en met een gezonde wedstrijdspanning, word vervolgens meegenomen om zich optimaal voor te bereiden voor zijn belangrijke moment.

Met Phoxy het veld op

Na een korte rondleiding word Thom, in de speciaal daarvoor als stadion ingerichte kleedruimte (compleet met grasmat!!) gehuld in het officiële PSV tenue en gaat hij via de catacomben naar de spelerstunnel. Hier staan Phoxy en de spelers klaar om Thom te verwelkomen. Zichtbaar onder de indruk van de prachtige sfeer, de spelers en de aanwezige media maakt hij zijn opwachting aan de rand van het veld. Onder luid applaus van alle fans betreden Thom en Phoxy het heilige PSV-gras. Thom is voor even een volwaardig profspeler en een echte PSV’er. Na dit geweldige moment, met een prachtige, grote foto op alle 4 de beeldschermen, word de aftrap verricht en haast Thom zich naar de kleedkamer om zich om te kleden en zich met het gezin op de eretribune te settelen en ze genieten direct van de schitterende ambiance.

Thom scoort!

De wedstrijd is nog geen 3 minuten gestart en PSV scoort. Overigens gebeurd dit wel via een eigen goal van een AZ-speler. PSV is heer en meester en Luuk de Jong scoort in de 30ste minuut de 2-0. En na 40 minuten zet alweer Luuk de Jong de eindstand op het scorebord en maakt hij er 3-0 van. Tijdens de rust wordt Thom verrast met de mededeling dat hij op het veld mag komen en o.a. plaats mag nemen op de reserve bank en wel op de echte stoel van trainer Philip Cocu. Zijn enthousiasme wordt zelfs zo groot dat hij het veld op rent en een penalty neemt tegen Phoxy. Hij scoort en loopt vervolgens een complete ereronde langs de tribunes, waar hij enthousiast door de PSV-supporters wordt  begroet. Het zoveelste hoogtepunt van deze middag. Flink uitgeblust neemt hij weer plaats op de tribune. Na 93 minuten werd het eindsignaal gegeven en kan Thom een klinkende 3-0 overwinning noteren voor zijn favoriete club.

Cadeaus en handtekeningen

Na het laatste fluitsignaal verschijnt Myrthe weer ten tonele. We worden per direct verwacht in het nieuwe spelershome van PSV. Het PSV heiligdom waar familie, vrienden, oud-spelers, spelers en trainers na de wedstrijd elkaar treffen. Via de catacomben en de luxueuze sponsorpromenade lopen we naar het spelershome waar een speciaal plek voor Thom gereserveerd is. Na voorzien te zijn van een hapje en drankje krijgt Thom de volgende verassingen uitgereikt. Hij ontvangt nog meer PSV Fan artikelen en deze zijn speciaal voor zijn nieuwe woning: een drinkbeker, drinkglas, een dekbed, een houten stronk voor alle spelershandtekeningen en als klap op de vuurpijl het officiële PSV Thuisshirt met zijn eigen naam erop. Zichtbaar onder indruk wordt deze natuurlijk direct door Thom aangetrokken. En plots verschijnen er diverse spelers. Thom houdt het niet meer van de spanning en vraagt o.a. aan Luuk de Jong, Stijn Schaars, Jorrit Hendrix, Andres Guardado, Jeroen Zoet en Jetro Willems om een foto en handtekening op zijn houten stronk. Over en weer wisselt hij leuke verhalen uit en laat hij gretig foto’s maken.

Reacties van het gezin

“Het was fantastisch!”, “Leuk om te zien hoe onze Thom heeft genoten” en “Wat een bijzondere belevenis”: zomaar enkele reacties van het gezin Robben. Bij thuiskomst in Best is iedereen moe maar voldaan en kan het nagenieten beginnen. Wederom een magische wensdag met een gouden randje!

Een speciaal woord van dank aan:

  • PSV in the Community
  • Spelers en staf PSV
  • Voetbalshop.nl
  • Van den Hurk Bedrijfswagens, Helmond
  • Restaurant Queen, Eindhoven
  • Image-in
  • Pics United