Tieme straalt tijdens ontmoeting met Davy Klaassen!

Terug

12 december 2016

Op 12 december 2016 stond de wensdag van de 8 jarige Tieme van Grinsven uit Kerkdriel op het programma. Het beloofde een mooie dag te worden voor Tieme en zijn familie. Uiteraard hadden de vrijwilligers van FC Robinstijn er ook heel veel zin in. Vol verwachting reden ze naar Kerkdriel om Tieme te gaan verrassen.

Eenmaal aangekomen in Kerkdriel staat het hele gezin inclusief alle opa’s en oma’s ons al op te wachten. Tieme komt meteen samen met zijn neef naar buiten. Hij is gekleed in een supermooi Ajax-trainingspak. Het is duidelijk dat we op het juiste adres zijn en dat Tieme een echte Ajax-fan is. Eenmaal binnen hebben we de eerste verrassing al in petto. Tieme wordt via een videoboodschap door Lasse Schöne hoogstpersoonlijk uitgenodigd om naar Ajax te komen voor een rondleiding in de Amsterdam Arena, om daarna ook een bezoek te brengen aan het trainingscomplex en een training te bekijken.

Thieme wordt er helemaal stil van. Hij wil de videoboodschap nog een keer zien om te checken of het allemaal wel echt is. Daarna ontvangt Tieme een leuk cadeau zodat hij in stijl naar Amsterdam af kan reizen. Tieme wil alles goed kunnen bekijken en komt daarom gezellig voor in de bus zitten tussen de twee vrijwilligers van FC Robinstijn in.

De reis naar Amsterdam is al een feestje op zich. Door alle gezellige gesprekken met dit echte voetbalgezin vliegt de tijd en zijn we in no-time in Amsterdam. We melden ons bij de portier en mogen het parkeerdek van De ArenA oprijden. We voelen ons even een echte spelersbus.

Donny van de Ajax-Foundation staat ons al op te wachten. Hij heeft een mooie Ajax-tas bij zich voor Tieme met daarin een echte Ajax-bal. Via de grote draaideur komen we in een enorme hal wat direct veel indruk op Tieme maakt. Zijn oog valt meteen op al die Ajax helden van vroeger. Spelers zoals Jari Litmanen, Danny Blind, Edwin van der Sar en nog vele andere grootheden. Via de roltrap komen we bij de tribune uit. Vanaf deze plek lijkt de Amsterdam Arena nog groter en hoger. Zo had Tieme het nog nooit gezien.

Indrukwekkend

Ook Tieme’s ouders en neef genieten van de rondleiding en de interessante uitleg van Donny. Via de tribune dalen we af richting het veld. Daar staat Tieme ineens op het veld waar normaal zijn grote helden aan het voetballen zijn. Hij is vol ongeloof en neemt alles eens rustig in zich op. Hij ziet uit een ooghoek dat Donny de beschermhoes van de stoelen van de technische staf eraf haalt. Als Donny zegt dat Tieme wel even plaats mag nemen op de stoel van Ajax-trainer Peter Bosz breekt er een lach van oor tot oor door.

Nadat Tieme alles had gevraagd over De Arena en alles helemaal duidelijk is, gaan we via de nieuwe spelerstunnel naar beneden. Het is bijzonder indrukwekkend. Overal ziet Tieme Ajax-helden de revue passeren en plaatjes met jaartallen van de jaren waarin Ajax zijn titels behaalde, zowel nationaal als internationaal. Donny legt uit dat dit ook is gedaan om de tegenstanders van Ajax in de spelerstunnel al te imponeren, zo van ‘let op! Dit is een grote club!’ Via de spelerstunnel komen we in de mixed-zone waar alle Ajax-helden na de wedstrijd hun interviews geven aan de televisie en de schrijvende pers.

Na een paar mooie foto’s gemaakt te hebben komen we uit bij de kleedkamers. Helaas mag Tieme niet naar binnen, maar hij kon de Ajax-kleedkamer toch goed zien via een scherm. De reden dat we niet naar binnen mogen is een begrijpelijke; er liggen veel persoonlijke spullen van de spelers. We kunnen wel even een kijkje nemen in de kleedkamer van de tegenstander. Deze is ook al heel groot, met veel stoelen een grote fysio-ruimte en zelfs een ruimte waar de spelers zich alvast zouden kunnen opwarmen.

Dan gaan we de trap op richting de perskamer van Ajax. De zaal waar Ajax-trainer Peter Bosz zijn wedstrijdanalyses deelt met de pers. Uiteraard willen Tieme en zijn neefje wel even op de stoel van de trainer gaan zitten. Tot slot nemen we nog een kijkje in The Gallery of Fame. De absolute schatkamer van Ajax. Daar staan alle belangrijke prijzen uitgestald die Ajax gewonnen heeft. De wereldbekers, de Europa Cup 1 en 2, de Uefa Cup en natuurlijk ook alle kampioensschalen. De schaal die Jan Vertonghen van de bus heeft laten vallen springt natuurlijk meteen in het oog, met alle deuken en krassen.

Tevens is er een heel mooi eerbetoon aan Ajax-legende Johan Cruijff. De oud-speler en -trainer heeft een speciale wand met alleen maar relikwieën van de nummer 14 van Ajax. Nadat Thieme en zijn familie hun ogen hadden uitgekeken is het het de hoogste tijd om richting De Toekomst, het trainingscomplex van Ajax, te gaan.

‘Sprinten Daley!’

Vol spanning steken we de weg over: zou Tieme’s grote idool, Ajax-aanvoerder Davy Klaassen er ook zijn? Eenmaal aangekomen bij het trainingsveld is de training al in volle gang. De groep is bezig met een positiespel. Tiieme herkent direct een aantal spelers, Daley Sinkgraven, Abdelhak Nouri, Tim Krul, Diederik Boer, Mathijs de Ligt, Donny van de Beek, Jaïro Riedewald en nog vele anderen. De vader van Tieme is ook enthousiast, want hij ziet ook zijn grote held Dennis Bergkamp op het veld. Mooi om die voetbalpassie te zien bij dit gezin.

Na het positiespel volgt er een zeer intensieve partijvorm waarbij constant twee tegen twee gespeeld wordt Daley Sinkgraven is herstellende van een blessure en doet aan deze vorm niet mee. Hij komt direct naar Tieme toe voor een praatje, een handtekening en een mooie foto. Sinkgraven denkt dat hij klaar is met trainen, maar komt bedrogen uit. Onder begeleiding van een hersteltrainer moet hij nog een aantal sprints trekken. Na een paar keer de longen uit zijn lijf te hebben gesprint, roept hij naar ons ‘leuk hè, profvoetballer!’. Zo krijgt hij de lachers op zijn hand. Voetballers en looptraining, het komt nooit goed.

Als alle koppeltjes tegen elkaar hebben gespeeld blaast Henny Spijkerman op zijn fluitje en is de training afgelopen. De spelers komen na het opruimen van de goals en de pionnen direct naar Tieme toe. Deze weet even niet waar hij moet kijken. Alle spelers willen met Tieme op de foto en zetten hun handtekening op het shirt van Tieme en zijn neef.

Davy blijft!

Na de handtekeningen- en fotosessie lopen we naar de Ajax-kantine voor een heerlijke lunch. Onderweg lopen we Dennis Bergkamp tegen het lijf en vanzelfsprekend wil ook hij zijn handtekening zetten op het shirt van Tieme. Natúúrlijk gaat Dennis ook nog even op de foto met zijn grote fan, Tieme’s vader.

In de kantine is de tafel al gedekt en iedereen stort zich op de broodjes. Ook in de kantine wemelde het van de Ajax-iconen; Simon Tahamata, Winston Bogarde, Aron Winter en Johnny Heitinga. Ook Nemanja Gudelj zit lekker te lunchen. Als de middenvelder is uitgegeten rent Tieme op hem af en vraagt beleefd om een handtekening en een foto. Daaraan wordt vanzelfsprekend gevolg gegeven.

Het allermooiste hebben we natuurlijk bewaard voor het laatst. Want wie komen daar aanlopen? Davy Klaassen en Lasse Schöne! Tieme krijgt er een kleur van en wordt een beetje verlegen. Hij kan het bijna niet geloven. Tieme mag uiteraard enkele vragen stellen aan zijn held en vraagt meteen of Davy wel bij Ajax zal blijven. Davy stelt Tieme gerust: hij blijft in elk geval dit seizoen nog bij Ajax. Klaassen heeft nog een mooi cadeautje meegenomen: een officieel Ajax-shirt met nummer 10 en de naam KLAASSEN achterop. Lasse grapt daarop dat hij eigenlijk wel een beetje teleurgesteld is dat zijn nummer en naam niet op het shirt staat. De drie lachen zich rot.

Na een paar mooie foto’s en nog enkele handtekeningen is het tijd om afscheid te nemen. Maar net als we willen vertrekken komt ineens de Deense superspits Kasper Dolberg binnenlopen! Lasse is zo lief om Kasper meteen even erbij te roepen, want ja hij moet wél even op de foto met Tieme! Het is een perfect einde van wat echt een topdag is geweest. Eenmaal in de bus terug naar Kerdriel krijgt Tieme van zijn vader de vraag wat hij het allerleukste van deze dag vond? Vol overtuiging zegt Tieme: “Alles!!!

Een speciaal woord van dank aan:

  • Davy Klaassen en Lasse Schöne
  • Spelers en staf Ajax
  • Ajax Foundation
  • Voetbalshop.nl