Ties geniet bij zijn eerste keer PSV!

Terug

30 oktober 2021

Door het coronavirus heeft het even geduurd, maar op zaterdag 30 oktober was het dan eindelijk zover: Ties mocht voor het eerst in zijn leven een échte voetbalwedstrijd van zijn favoriete club PSV gaan kijken in een écht stadion. 

Zaterdag 30 oktober 2021 om 15:15 uur werd Ties samen met zijn vader Geert, moeder Marieke, broer Pim en zusje Lot opgewacht bij ingang 8 van het Philips Stadion en niet veel later was daar al meteen de eerste verrassing van de dag: de spelersbus met daarin de spelers van PSV kwam namelijk tegelijk aan met Ties en zijn gezin.  

Vervolgens werd het gezin verwelkomd door Erwin en Loes van FC Robinstijn en door Kelly van de PSV Foundation. Nadat we goed en wel binnen waren en onze jassen uit hadden gedaan, was daar al meteen verrassing nummer twee: Ties kreeg een écht PSV shirt cadeau met op de achterkant zijn eigen naam. Ook Pim kreeg een shirt met zijn eigen naam erop en Lot kreeg een knuffel van Phoxy.  

Máár dit was natuurlijk nog niet alles.. Erwin had namelijk ook nog een tas vol met allerlei cadeautjes voor Ties en zijn broer en zusje. Zo kreeg Ties nog een echte PSV vlag en kregen ze alle drie, naast de bekende polsbandjes van FC Robinstijn, ook nog een echte PSV pet. Ook kregen ze nog een vriendenboekje, een PSV kussen en een Yahtzee spel van PSV. Wauw, wat een cadeaus allemaal! Van alle drie de gezichtjes was duidelijk af te lezen hoe verrast en overdonderd ze door al deze cadeaus waren en hoe cool ze de cadeaus vonden. 

Nadat alle cadeaus waren uitgepakt, Ties en Pim hun PSV shirt aan hadden getrokken en ze alle drie hun PSV pet op hadden gezet, werd er eerst nog een foto gemaakt bij het PSV logo alvorens we naar de tribune vertrokken. Spannend!! Nu kwam de wedstrijd toch wel héél dichtbij. Eenmaal aangekomen in het stadion namen we plaats op de tribune. De sfeer zat er al goed in en Ties, Pim en Lot keken hun ogen uit en genoten zichtbaar van alles wat ze zagen en hoorden en toen moest de wedstrijd zelf nog beginnen… Om 16:30 uur was het dan eindelijk zover: het eerste fluitsignaal klonk door het stadion en de wedstrijd tussen PSV en FC Twente ging van start. Wat een spannende wedstrijd was het…. Na 45 minuten voetballen, gingen de spelers namelijk rusten met een stand van 2-2. Na de rust mochten we gelukkig nog drie keer juichen voor PSV, waardoor de wedstrijd eindigde in een 5-2 overwinning voor PSV. Yesss PSV had gewonnen!! 

Met een smile van oor tot oor kwamen ze alle drie de tribune af waar Kelly ons al op stond te wachten voor de állerlaatste verrassing van vandaag: we kregen nog toegangskaarten voor het Spelershome.  

Eenmaal daar aangekomen zag je de spanning op de gezichtjes toch wel weer een beetje toenemen. De kans bestond namelijk dat ze misschien nog wel enkele spelers in het echt zouden gaan ontmoeten en dat ze nog een aantal handtekeningen konden verzamelen. Dit was overigens niet zeker, want lang niet alle spelers gaan na afloop van de wedstrijd nog naar het Spelershome. Maar, Ties, Pim en Lot hadden geluk! Ze konden een aantal spelers begroeten en ze kwamen allemaal even langs voor een handtekening en een mooie foto.   

Dit was dan toch écht de laatste verrassing van deze dag, althans voor Ties, Pim en Lot. Erwin en Loes werden namelijk nog uitgenodigd om de dag met z’n allen af te sluiten bij Mc Donalds.  

Hierna was het dan toch echt tijd om afscheid van elkaar te nemen en naar huis te gaan. 

Maar één ding is zeker. Deze eerste keer PSV gaat Ties never nooit meer vergeten..! 

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Spelers & Staf PSV 
  • PSV Foundation 
  • Wenspartner FCR Challenge (Jos van Tartwijk)